Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

Taraftarsanız sokak serbest – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 27 Mayıs 2015 Çarşamba 03:00:00
  Futbolun adında “Süper” olan liginde Galatasaray şampiyon oldu. Hakkı mıydı, değil miydi, hakemlerin katkısı var mıydı, başka etkenler devreye girdi mi, tartışılır. Ancak spor ruhuna yakışan, şampiyonu tebrik etmektir.
Galatasaray’ın bir yöneticisi, şampiyonluğun kazanılmasının ardından basın mensuplarının da bulunduğu bir ortamda, Galatasaray taraftarlarına şu açıklamayı yapıyor:
“Şimdi ben diyorum ki taraftarlara, formaları giyiniz, bayrakları çıkartınız, kaşkolları takınız ve sokaklara çıkınız. İstediğiniz kadar bağırınız. Kutlayınız.”
Afyonkarahisar’dan örnek verelim: 24 ve 25 Mayıs akşamlarında Yeşilyol’un, Ambaryolu’nun nasıl “hareketli” olduğunu hatırlayalım. Saat 23 oldu, hâlâ sokaklar sarı-kırmızıydı.
O saatlerde “Tam Bağımsız Türkiye” diye bağırmak isteyenlere izin verilir miydi?
O saatlerde “Özelleştirmelere karşıyız” diye yürümek isteyenlerin üzerine kaç TOMA ile gidilirdi?
O saatlerde bir partinin il başkanı “Haydi aslanlarım, sokağa inin” deseydi, nasıl bir muamele ile karşılaşırdı?
2012’de bu köşede “Bazen derdest, bazen serbest” başlıklı bir yazı kaleme alınmıştı. O yazıdaki ana fikri tekrar etmekte beis görmüyorum:
Kitleler “iktidar” isteği ile yürümedikten sonra, muktedirler rahatsız olmuyor.
Kitleler, ne zaman “iktidar”ı hedefliyor; o zaman muktedirlerin dikkati bir anda yoğunlaşıyor. “Müdahale edilmesi gereken bir durum” sinyali veriliyor.
Sporda bir iktidar mücadelesi olursa, o mücadeleyi yürütenler ikinci ve üçüncü olabiliyor; ama şampiyonluk yolunda sıkıntı yaşıyor.

BİR İNANIŞ
Bilmiyorum, benim çevremde mi bu inanış var; yoksa genelde mi?
Ne zaman Fenerbahçe başarılı olsa, devletin ve hükümetin de atılım yapacağı düşünülüyor.
Ne zaman Fenerbahçe başarısız olsa, devletin ve hükümetin kriz yaşayacağı varsayılıyor.
Bu yıl da seçim var.
Ve Fenerbahçe, “görece” başarısız oldu.
Bakalım sonuç ne olacak?

BEŞİKTAŞLILAR DERNEĞİ
Afyonkarahisar’ın çalışkan ve girişken işadamlarından İhsan Beşer, Afyon Beşiktaşlılar Derneği’ni kurdu. Afyon Kocatepe Üniversiteli öğrenciler de bu dernek etrafında birleşmeye başladı. Afyon Beşiktaşlılar Derneği, Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nden de onay aldı. Bu sezon bitti, gelecek sezon Afyon Beşiktaşlılar Derneği’nin Beşiktaş ile birlikte yükseleceğine inanıyorum.

AFJETSPOR İÇİN BİR ÖNERİ
İzmir’in simge kulüplerinden olan Göztepe, bu yıl PTT 1’inci Lig’de mücadele edecek. Göztepe, geçen sezon, tribünlerdeki coşkuyu artırmak için lise ve dengi öğretim kurumlarına bedava bilet dağıttı. AFJET Afyonspor’un da biletleri bedava ama, stada gelen biliyor bu durumu. Belki önümüzdeki sezon, Göztepe örnek alınıp biletler okullara, Üniversite’ye bilâbedel dağıtılabilir.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER