Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Burcu Aydın

Toplu taşımada yüzler ne zaman gülecek?

Burcu Aydın 4 Nisan 2016 Pazartesi 14:06:00
 

Afyonkarahisar Belediyesi Özel Halk Otobüsü İşletmeleri tarafından verilen toplu taşıma hizmetlerinin yanında süre gelen minibüs faaliyetleri ile ulaşım hizmetleri veriliyor.
Şoför esnafı bunalmış durumda. Özellikle de Özel Halk Otobüsü işine girenler. Banka kredi taksidi ödemekle uğraşanlar. Allah kimseyi çaresiz bırakmasın. Ama ne bu hizmeti sunan ne de bu hizmetten yararlanan memnun değil.
Bu durumda şu soruya cevap aranıyor. Toplu taşımada yüzler ne zaman gülecek? Çünkü yolcularda otobüslerin vaktinde gelmemesinden, bazı hatlara bir ya da iki otobüsün düşmesinden yana dertliler. Mesaiye, nöbete, derse, sınava vaktinde yetişememekten yakınıyor yolcular. Diyorlar ki; “Bu hizmetin ve akıllı biletin faydası ne ola?”
Henüz sistemin oturmadığı aşikar. Yolcu da dertli yolcuyu taşıyan da. Şoför esnafının belini kredi taksitleri ve geçim derdi büküyor. Ek olarak karşılıklı anlayışsızlıklar. Yani uymamız gereken kuralları benliğimize göre ihlal etmemiz asıl sorun.
“Müsait yerde” inme alışkanlığımızı terk etmemek bunların başında belki. Bir kaç şoför ağabeyimizle konu üzerine konuşurken bir fikir geldi aklımıza. Duraklara, “Müsait Yer” yazısı asılsa fayda eder mi acaba? Bilhassa otobüslerde, binen yolcunun arkaya doğru ilerlememeteki ısrarı, eğer tek başına binilmemişse oturanın yanına yapışp sohbet etmeyi terk etmek gerekiyor. Bir de; ama akıllı bilet, ama ücret, binmeden önce yolcunun bunu hazır etmesi ve olabildiğince bozuk para verme gayretinde olup şoförün dikkatini dağıtmamak.
Güzel şeyler az da olsa var. Yaşlıya, hastaya, kadına, hamileye yer vermek gibi. Umarım bu güzelliği kaybetmeyiz. Allah’tan dileğimiz ilimizdeki toplu taşıma hizmetinde sistemin oturması. Bu noktada şoföründen, hatların tamamından, yolculara kadar herkesin üzerine düşeni yapması kaçınılmaz. Kazasız, belasız bu hizmetin verilmesi ve yararlanılması da ortak beklentimizdir.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER