Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Vali Güner, TOBB Okulu’nu hızlandırdı

Murat Arısoy 1 Ağustos 2014 Cuma 03:00:00
  Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, göreve başladığından bu yana kendisini tanıtırken, “Ben kesinliği severim. Bir iş ya olur, ya olmaz” diyor.
Vali Güner, bu özelliğini, eğitim ve kentin değerleri noktasında da ortaya koyuyor.
Şehirle ilgili her şeyi ele alıp daha iyi hâle getirme isteğindeki Vali Güner’in müdahale ettiği bir numaralı sorun, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Afyonkarahisar’a yaptırmayı taahhüt ettiği İmam-Hatip Lisesi ve Spor Salonu.
AFYON PROTOKOLÜ KATILMIŞTI
İnsan hafızası çabuk unutuyor.
O nedenle hatırlatmakta fayda var:
2013 yılının Şubat ayında Ankara’da, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde geniş katılımlı bir protokol töreni düzenlenmişti. Bu törene Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Eski Vali İrfan Balkanlıoğlu, Milletvekilleri Halil Ürün ve Ahmet Toptaş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Afyonkarahisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Eski AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek katılmıştı.
TEKNİK LİSEYDİ,
İMAM-HATİP OLDU
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, törene Teknik Lise protokolü diye gittiklerini, merasim başladığı anda Afyon’a İmam-Hatip Lisesi yapılacağını öğrendiklerini, birkaç kez gündeme getirmişti.
Olsun, memleketin hangi okula ihtiyacı varsa, o okul yapılsın. İhtiyaç değişince, o binanın tabelasını değiştirmek de kolay.
ÖĞRETMEN LİSESİ VESİLE
32 derslikli okul için protokol imzalanmıştı imzalanmasına, fakat aradan 1 buçuk yıl geçmesine rağmen bir hareketlilik yoktu.
Anadolu Öğretmen Lisesi’nin Anadolu Lisesi’ne dönüştürülmesinin ardından, Anadolu Lisesi’nin de Kız İmam-Hatip Lisesi’ne dönüştürülmesi üzerine başlayan tartışmalar, “TOBB bir okul yapacaktı, ne oldu” sorusunun sorulmasına vesile oldu.
NAFİ GÜRAL MI
TAKİP EDİYOR?
Ben de merak ettim. Neler oluyor, neden gecikti acaba, dedim kendi kendime.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Basın Müşavirliği’ni aradım.
Ne de olsa okulu TOBB yaptırıyordu, en doğru bilgiyi oradan öğrenirdim.
“Konuyu Nafi Güral takip ediyor” dediler.
Allah Allah, Afyonkarahisar’ın kendi işadamı, kendi Sanayi ve Ticaret Odası, kendi Ticaret Borsası, kendi işadamı yok muydu da, Nafi Güral’a havale edilmişti okul takibi?
HİSARICIKLIOĞLU
İLE GÖRÜŞÜLDÜ
Bu bilgi beni tatmin etmedi.
Sonra öğrendim ki, konuyu takip edeni Kütahya’da aramaya gerek yokmuş.
Vali Hakan Yusuf Güner, TOBB’un Afyonkarahisar’a yaptıracağı okul ile ilgili birkaç kez toplantı yapmış.
Toplantıda, taraflar da hazır bulunmuş. Hatta TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na da ulaşılmış.
NEDEN 1 BUÇUK
YIL BEKLENDİ?
Gelinen noktada, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Afyonkarahisar’a söz verdiği okul için hazırlıklar hızlandı.
Yazışmaların, projelerin aşağı yukarı tamamlanması ve ardından da temel atılması bekleniyor.
1 buçuk yıl beklenmesinin sebebini ise, mutlaka “taraflar” açıklayacaktır.

AKARÇAY
MANZARALI OKUL

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Afyonkarahisar’da yaptıracağı 32 derslikli okul ve spor salonu, Uydukent’te. Asım Kocabıyık Anaokulu ile Kale Sitesi’nin yanında yer alacak okul, Akarçay manzaralı olacak. Okul, yaklaşık 15 bin metrekarelik alanı kullanacak. Arsada, daha önce de 3 katlı bir İmam-Hatip Lisesi inşaatına başlanmış, ancak 28 Şubat süreci ile inşaat durdurulmuştu.
TOBB tarafından yaptırılacak okulun, temel atıldıktan sonra kısa sürede bitirilmesi planlanıyor. Okul ve spor salonun 2016-2017 eğitim-öğretim sezonuna yetişme ihtimali bulunuyor.

SAYGI, SEVGİ, ÖZVERİ, BAŞARI

Aslında o tartışmalı günlerde yazmalıydım bunu. Günler gelip geçti, sular biraz duruldu. O zaman şimdi Öğretmen Lisesi geleneğini anlatabilirim.
Anadolu Öğretmen Lisesi, öğretmen kadrosu, öğrencisi ve velisi ile tam bir aile olmuş.
Okula eylemler sırasında gittiğimde, eski bir öğrencinin “Hocam evleniyorum. Düğünden önce sizi ziyaret etmek istedim” diyerek nasıl sevinçle öğretmenine baktığına şahit oldum.
Bu tabii benim gördüğüm.
Aslında o kadar güzel hikâyeler var ki bu okulda.
Bir örnek: Anadolu Öğretmen Lisesi’nde bir gün öğrenciler deneme sınavına girer.
Deneme sınavı sırasında, okulda öğretime devam eden diğer sınıflar için teneffüs vakti gelmiştir.
Bir öğrenci, Hababam Sınıfı’ndaki Adile Naşit’in oynadığı Hafize Ana karakteri gibi koridorlarda gezip elindeki zile hafifçe vurur…
“Tın, tın, tın…”
O anda, okulda bulunan başka bir okulun müdürü sorar:
-Kızım ne yapıyorsun?
Öğrencinin cevabı manidardır:
-Deneme sınavı var, ama sınava girmeyen arkadaşlarımın dışarı çıkma zamanı. Sınavdaki arkadaşlarım rahatsız olmasın diye zili böyle çalıyoruz…
Anadolu Öğretmen Lisesi’nin üniversite sınavında Türkiye birincisi çıkarmasının sırrı belki de bu. Herkes özverili ve saygılı.
Biliyor musunuz? “Dönüştürülen” Öğretmen Lisesi’nin öğretmen kadrosu, kurs vermeleri hâlinde almaları gereken ücretleri kendileri için harcamıyorlar? Ya ne yapıyorlar? Okulun ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Öğrencilerin elinden tutuyorlar.
Bahçedeki ağaçlar bile elbirliğiyle büyütülüyor.
Ne mutlu…

TERCİH KILAVUZU DEĞİŞTİ

Anadolu Öğretmen Lisesi’nin Kamil Miras Anadolu Lisesi’ne dönüştürülmesi, merkezi bir karardı. Kamil Miras Anadolu Lisesi’nin Kız İmam-Hatip Lisesi’ne dönüştürülmesi ise yerel bir tercihti.
Genel karar ile yerel tercih, lise kılavuzunda çakıştı. Kılavuzda Kamil Miras Anadolu Lisesi yoktu, Kız İmam-Hatip Lisesi vardı.
Eylemler, görüşmeler, açıklamalar ve haberlerden sonra durumda değişikliğe gidildi. Artık tercih kılavuzunda hem Kamil Miras Anadolu Lisesi bulunuyor, hem de Kamil Miras Anadolu Lisesi.
İkisi de 102 kontenjanlı.
Kamuoyuna duyurulan bilgiye göre, İmam-Hatip, Kamil Miras’ta misafir edilecekti. Kontenjanı eşit iki okul, birbirinin nasıl misafiri olur?
Kız İmam-Hatip Lisesi’nin girişi ayrı, Kamil Miras’ınki ayrı olacakmış.
Fakat bu da binanın yapısıyla oynanması demek. Birinci ve ikinci derecede deprem bölgesinde olan Afyonkarahisar’da bir binanın yapısının değiştirilmesi sağlıklı mı?

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER