Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Mehmet Şenkaya
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

NE BU ŞİDDET, BU CELAL?

Mehmet Akif bir milletin geleceğinin ve bağımsızlığının sembolü olan bayrağa sesleniyor: Bayrağın kırgın, kızgın, öfkeli halini dile getiriyor. Oysa Türk Milletinin sevgilisinden beklediği, özlediği, gülen bir bayraktır. Ruhu şad olsun.
Allah onların evlerine ateşler salsın, yuvalarını yıksın, birliklerini bozsun, duygularını sinelerinde bıraksın, önlerini kessin, bir şey olmaya imkân vermesin. Öfke ve hiddet dolu bir çağırış içinde olan din Adamı.
“- Ben bunları Allah’a havale ediyorum” Naif, itidalli serinkanlı bir itiraflı devlet adamı.
Her zaman sakin, mütedeyyin kişi bildiğimiz Hoca efendiyi hırçın, öfkeli, ateşli, hiddetli, görmek. İnanamadım. Beni cidden üzdü. “Bir kez gönül yıktın ise/ Bu kıldığın namaz değil/ Yetmişiki millet dahi/ Elin yüzün yumaz değil” insanlığın; ümmetin menfaati için çalışan
Müslüman tehdit, tahkir ve intikam içinde olamaz.
Fethullah Gülen, İsrail’e karşı hiç “yuvaları yıkılsın” diye beddua etti mi? Etmedi…
Hoca efendi; yaşlı bir insan; Bir de can acısı. Ona istenmeyen bu sözleri söyletti. Kaydedilen konuşma videolarının bazı cemaatçiler tarafından düşünülmeden incelenmeden (fütursuzca) dışarıya servis edilmesi iç ve dış mihrakların işini kolaylaştırdı. Yüce Rabbimiz: “Mü’minler Ancak kardeştir. Öyleyse kardeşlerinizin arasını bulup düzeltin ve Allah’tan korkun (da vazifenizi yerine getirin.) Böyle olursanız merhamet edilirsiniz” buyuruyor.
Nasrettin Hoca’nın evi soyulur: Toplanan komşuları onu teselli edecekleri yerde; kilidi takmamışsın, pencereyi örtmemişsin, kapıyı sürmemişsin.. Suçu hep Hocaya bulur.
–Hoca; Yahu siz benden yana mısınız? Yoksa çalandan yana mısınız? Hırsızın hiç mi suçu yok demiş.
Türkiye’de vatanını, milletini sevenlerin takdir edeceği çok güzel şeyler oluyor. Bunu istemeyen dış güçler ve içimizdeki uzantıları sabote ederek düzeni, istikrarı bozmaya çalışıyor. Bakın: Siirt’in Eruh İlçesi’nde, Türkiye’nin en yüksek graviteli petrolü bulundu.
Milli maçta takımımız Dünyayı ayağa kaldırdı.
Tıptaki başarı Türk hekiminin saygınlığını artırdı.
Türk Okullarının katıldığı Bilim Olimpiyatları yüzümüzü güldürdü.
Marmaray Tüp geçit Asya – Avrupa’yı birbirine bağladı.
İMF ‘den borç alırken, borç verir duruma geldik.
Yüksek Hızlı tren uzak yolları yakınlaştırdı.
Afyon-Dinar’da 950 Milyon ton büyük bir linyit rezervi bulundu.
İstanbul Taksim Meydanı’ndaki “Gezi Parkı” protestoları çevreci bir eylem olmaktan çıkıp ideolojik boyut aldı, çatışmalar çıktı. Yaşanan provokasyonlar can kaybı yanı sıra çok büyük maddi zarara da neden oldu. Borsa İstanbul, turizm sektörü ve İETT büyük zarar gördü. 3. Köprü, 3. Hava alanı. İstemeyen kim?
17 Aralık operasyonu sonrası Türkiye 10 günde 105 milyar lira kaybetti. Kim kazandı?
Hükümet-Hizmet Hareketi arasında kazanılacak hiçbir şeyin olmadığı. Ancak: Müslümanlığın erozyona uğradığı bir kavgada, yanlış yapanları uyaralım. Birlik olalım.
“Ali İmran suresi 103. Ayet: Hepiniz topluca Allah’ın ipine (Kur’an’a) sımsıkı sarılın, parçalanmayın Allah’ın size olan nimetini hatırlayın. Hani siz birbirinize düşman idiniz de, o kalplerinizi birleştirdi ve O’nun nimetiyle siz kardeş oldunuz. Ve siz ateş çukurunun kenarında idiniz de, O sizi kurtardı. Allah doğru yola gelesiniz diye ayetlerini işte böyle açıklar.” Tabak sevdiği deriyi yere çarparmış. “İnsana sadakat yaraşır görse de ikrah, /Doğruların yardımcısıdır, Hazreti Allah.”
Cumanız mübarek olsun.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER