Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

NE OLDU ŞU AŞI OYUNU?

Aziz Aslan 17 Mart 2010 Çarşamba 02:00:00
  Her hafta milletin kafasını karıştırmak için gündemin bu kadar çok değiştiği dünyada bizden başka ülke yoktur. Artık insanımız neyi, ne zaman ve nasıl düşüneceğini, kime inanacağını şaşırmış durumda. Sanki gizli bir el bu milletin kafasını karıştırmak için çok iyi bir organizasyon yapıyor. Gerçi şu günlerde aşı unutuldu, komutan tutuklamaları gündemde. Bu oyunlar bilinçli yapılıyor. Çünkü kafası karışık bir millet, sağlıklı ve düzgün kararlar veremez. Düzgün kararlar veremeyen milletler ise başkalarının vereceği kararlarla yönetilmek zorunda kalırlar.
İşte böyle bir sonuca ulaşmak için de, yüce Türk milleti ile oyun oynuyorlar. Bir bakıyorsunuz ortaya bir konu atılmış, millet onunla meşgul, sonra bir de bakıyorsunuz çok önemli ve hayati olarak atılan konu gündemden kalkıvermiş. O önemli konu birden kapatılıvermiş.
Meşhur domuz gribi ve domuz aşısı meselesi de öyle olmadı mı? Yetkililer demiyorlar mıydı; ‘aşı olunmazsa şu kadar zamanda, şu kadar kişi ölecek’ diye. Ne oldu peki bu domuz gribi meselesi? Şimdi kimse konuşmuyor. Çünkü ters çıktı. İlk konuştuğunda tepki alan, ama sonradan hep haklılığı anlaşılan eski Sağlık Bakanı Osman DURMUŞ, domuz gribinin fazla abartıldığını, Türk insanının kobay olarak kullanıldığını, aşının Türkiye’de üretebilecekken rant için dışarıdan alındığını ve ülkemizin 500 milyon TL ödediğini ve bu parayla 25 hastane yapabileceğini söylemişti. Mevcut Sağlık Bakanı Recep AKDAĞ ise iki ay içinde grip aşısı yapılmazsa 21 milyon kişinin hastalanacağını ve 5 bin 300 kişinin öleceğini duyurmuştu.
Peki, ne oldu şimdi? Zaman kimi haklı çıkardı? Aylarca aşı yaptırsak mı, yaptırmasak mı tartışmaları neye yaradı? Aşıya verilen bu paralar kimin parasıydı? Milletin aylarca kafasının karışmasından başka ne işe yaradı. Yapmayın, etmeyin beyler. Milletin bir kısmının uyuduğuna, kolay tepki göstermediğine ve” benim gemi yürüsün de milletin gemisi ne olursa olsun” anlayışı ile düşündüğüne doğru diyebiliriz, ancak hep uyuyacağını da göstermiyor. Evet, son yıllarda kayıtsız şartsız söylediklerinize kendi zararlarına da olsa inanıyorlar. Ama milletin kabullenmesinin de mutlaka bir sınırı vardır. Güzel ve süslü laflarla biraz daha bu sınırı belki zorlayabilirsiniz.
Sahi, ne oldu bu domuz gribi meselesi bilen var mı? Kuş gribinde birilerinin köşe olduğu gibi bunda da birileri dört köşe mi oldu dersiniz?
Gripsiz günler geçirmeniz dileklerimle.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER