Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

NE YAPARSAN ALLAH RIZASI İÇİN YAP-2

Muharrem Günay 1 Kasım 2010 Pazartesi 02:00:00
  Bir gün Hızır aleyhisselam Benî İsrail pazarından geçerken bir fakirin gözü ona ilişti ve şöyle dedi: “Bana Allah rızası için sadaka ver, Allah sana bereket versin.”
Hızır aleyhisselam dedi ki:
“Ben Allah’a iman etmişim ama sana verecek bir şeyim yoktur” dedi.
Fakir:
Allah rızası için bana yardımda bulun! Ben senin yüzünde hayır görüyorum ve senden hayır umuyorum!” dedi.
Hızır aleyhisselam:
“Sen büyük bir şeyi vasıta kılarak benden istekte bulundun. Ama benim, sana ihsanda bulunacak bir şeyim yoktur. Ancak beni tutup bir köle olarak satabilirsin” dedi.
Fakir:
“Bu doğru bir iş değildir. Seni bir köle olarak nasıl satabilirim?”
Hızır aleyhisselam:
“Sen bana Allah rızası için yemin verdin ve yardım istedin. Ben seni ümitsiz edemem. Beni pazara götürerek köle diye sat ve ihtiyaçlarını gider!”
Fakir adam, Hızır aleyhisselamı pazara götü-rerek dört yüz dirheme sattı. Hızır aleyhisselam bir müddet efendisinin yanında kaldı. Birgün efendisinin yolculuğa gitmesi gereken bir işi çıktı. Yolculuğa gitmek istediğinde Hızır aleyhisselama:
“Ben seni emin ve dürüst biri olarak biliyorum; sefere gitmek istiyorum; aileme iyi bak ve ben dönene kadar bir miktar kerpiç yap.”
Hızır aleyhisselamın efendisi sefere gitti. Hızır aleyhisselam tek başına binlerce kerpiç yaptı, bununla da kalmadı, güzel bir bina yaptı. Bunları bir kişinin yapması mümkün değildi. Efendisi seferden döndüğünde çok şaşırdı ve şöyle dedi:
“Allah rızası için, söyle bakalım sen kimsin ve işin nedir?”
Hızır aleyhisselam şöyle dedi:
“Allah’a yemin verdiğinden dolayı ne olduğunu sana söylemek zorundayım: Bir fakir benden sadaka istedi ve benim de dünya malından ona verecek bir şeyim yoktu. Beni Allah’a yemin verdi. İşte bu yemin için beni bir köle adıyla satıp ihtiyacını gidermesini önerdim. O da beni sana sattı.” sonra dedi ki:
“Kimden, Allah rızası için bir şey istenilirse, istekte bulunan kimse, ona yardım edebilecek güçte olup da reddederse, kıyamet günü yüzünde et, deri ve kan olmadığı ve sadece yürürken ses çıkaran bir iskelet olduğu halde haşrolacaktır.”
Bu Gün Allah Rızası İçin Ne Yaptık
Hemen hemen hepimiz YÜCE RABBİMİZ’ in rızasını kazanmak için çok çeşitli yollar olduğunu ve bizlerin rıza kazanmakla sonsuza dek sürecek olan ahiret hayatımızın huzur içerisinde geçeceğini biliriz. Peki bunun için neler yapıyoruz, neler yapmıyoruz? Farz ibadetlerimizin dışında aşağıdaki-lerle kendimizi sorgulayalım bakalım her gün ALLAH’ ın rızasını kazanmamız için yapmamız gereken kulluk görevlerimizden hangisini yapabili-yoruz. Veya yapmak için çaba sarf ediyor muyuz, yoksa önümüze çıktıkça mı yapıyoruz veya arayış içerisine girip muhakkak birini veya bir kısmını muhakkak yapıyor vicdan rahatlığı ile uyuyabiliyor muyuz. Bir de aksi olarak bütün bunları bilmemize rağmen hastaya, yaşlıya, yetime, öksüze, hele cenazeye hiç dayanamam diğerlerini de işte yorgunluk, zamansızlık, soğuk, sıcak etkiler, tepki-ler, mazeretler buluyor muyuz? Halbuki: Bunlardan bizlerinde başına gelmeyeceğinin garantisi var mı hiç düşünüyor muyuz?
EY NEFSİM;Bu gün ALLAH’ rızası için fakir doyurdun mu? Bu gün ALLAH rızası için küsleri barıştırdın mı? Bu gün ALLAH rızası için kaç kişi ile selamlaştın? Bu gün ALLAH rızası için düşküne sadaka verdin mi? Bu gün ALLAH rızası için kaç yardıma muhtaca el uzattın? Bu gün ALLAH rızası için sofrana, evine misafir davet ettin mi? Bu gün ALLAH rızası için akraba ziyaretlerinde bulundun mu? Ananın, babanın rızasını aldın mı? Bu gün ALLAH rızası için sana yapılan haksızlıkları affettin mi? Bu gün ALLAH rızası için tartıda, terazi de kul hakkını gözettin mi? Bu gün ALLAH rızası için küçükte olsa birilerine hediyeler verdin mi? Bu gün ALLAH rızası için yerdeki taşı, poşeti çalı, çırpıyı topladın mı? Bu gün ALLAH rızası için hasta ziyaretinde bulundun mu? Bu gün ALLAH rızası için elinden geldiğince ağaç dikip, yeşillikleri suladın mı ? Bu gün ALLAH rızası için ilim öğrenmeye veya bildiklerini öğretmeye çalıştın mı? İyiyi emredip, kötülüğe mani oldun mu? Bu gün ALLAH rızası için başıboş hayvanları elinden geldiğince besleyebildin mi? Bu gün ALLAH rızası için bir çocuğu sevindirdin mi? Bu gün ALLAH rızası için otobüste, trende, vapurda yaşlıya, hastaya, yorguna yer verdin mi? Bu gün ALLAH rızası için insanların senden istediklerini yerine getirip onların gönüllerini aldın mı? Bu gün ALLAH rızası için huzur evlerini ziyaret edip yaşlıların ellerini öperek hayır dualarını aldın mı? Bu gün ALLAH rızası için hiç bir şey yapamadın ise gıybet veya dedikodu yapmayıp sükût etmeyi denedin mi? Evet bu gün Allah rızası için ne yaptın?

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER