Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Halil Kocaşaban

ODALAR, MAKAMLAR VE KOLTUKLAR…

Hz. Ömer’in Yönetici Tipi:
1. Zaafiyet olmayacak kadar yumuşak.
2. Şiddet olmaksızın sert.
3. İsraf olmaksızın cömert.
4. Cimri olmaksızın tutumlu.
5. Haksızlıklara göz yummaz.
6. Menfaat peşinde koşmaz.
7. Davranışlarında gösteriş olmaz.
8. Sadece dili ile konuşmayıp, yapar.
9. Azminde sebat eder.
10. Kendi ve yakınlarının aleyhinde bile olsa hak ile hükmeder, hiddet etse bile haktan ayrılmaz.
Yolu Yolumuz Olsun. Allah Ömerce bir ömür nasip etsin.
Şehrimiz Ticaret Odası ve Borsa seçimlerini geride bıraktı. Başta şehrimiz olmak üzere kazanan taraflara hayırlı olmasını dilerim.
Geride bıraktığımız seçimler bizlere bir kez daha gösterdi ki geri bırakılan sadece yıllar değil şehrimiz olmuş ve yine kaybeden taraf olmuşuz
Peki ya kazanan kim…?
Ne içindi bunca çekişme, bunca gayret ve tantana?
Ne içindi 70’li yaşlarını aşmış koca bir esnafı küfürler ettiren, etrafına bağırtıp çağırtan?
Ne için meşaleler yakılıyor sevinç çığlıkları atılıyordu?
Neydi servetleri ortaya koydurabilecek neden?
Mavi, Kırmızı, Sarı, beyaz ve yeşil ne varsa tüm bu renkliliğiyle derdimiz, Sevdamız Afyonkarahisar olsun inşaAllah.
Aslında işin aslı Şehrimiz ve insanımız olmalı ortak kaygı.
Geçtiğimiz yıllarda Ticaret Odası’nda bir toplantıya katılmıştım. Bu toplantıda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu vardı.
Yeni yapılacak olan yerli otomobil TOGG için fabrika yeri aranıyordu ve Sn. Hüsnü Serteser ve ekibi hiç olmazsa bi ucunda da biz tutalım şehrimize istihdam sağlayalım diye çalışıyor gayret ediyordu. Hatta Sn. Hisarcıkoğlu “Sn. Serteser yine aklında ne var acaba ne alacaksın ne isteyeceksin” diye takılıyordu. Sn Başkan şehrimizin sembollerinden mermer üzerine işletilmiş TOGG resmiyle ilimiz adına talebini sunmuştu. Olmadı olsaydı büyük balık olacaktı binlerce gencimize şehrimize büyük bir ekonomi sağlayacaktı. Kazanan Afyonkarahisar olacaktı.
Tabii yine Seçim önü açıklamalarında Sn. Mehmet Mühsürler’in ifadelerini büyük bir üzüntüyle dinledik, okuduk.
Bakın ne diyordu Mehmet başkan:
AFYONKARAHİSAR’ YAPILACAK DEV YATIRIMI ÖNLEDİLER” 11 yıldır Borsa yönetiminde görev yapmalarına rağmen sadece son 2,5 yıldır huzursuzluk yaşandığını belirten ATB Başkanı Mehmet Mühsürler, şunları söyledi: “Lisanslı depolama amacıyla kurduğumuz şirketle birlikte sıkıntılarımız başladı. Bu şirketin yönetimi Borsa’dan seçiliyor. Biz burada eş, dost, akraba personel olmasını istemedik. Fahrettin Zobalı başkan ise bunun aksini uyguladı. Fikir ayrılığımız böylece oluştu. Şirketin işleyişi ile ilgili tereddütler oluştu. Yönetimde 4’e 3 gibi bur duruma düştük. Karar alamadık. Son 2 yılımız böyle geçti. Abalıoğlu Türkiye’nin en büyük süt üreticilerinden. Bu firmanın Afyon’a yapılması gündemde idi. Hayvan pazarının olduğu yerde 150 bin metrekare yerimiz var. Orayı Abalıoğlu’na verecektik ve 1500-2000 kişi istihdamlı bir yatırım gerçekleşecekti. Yönetimdeki arkadaşların karşı çıkması nedeniyle bu yatırımı ilimize kazandıramadık.
1500 – 2000 kişiye ekmek kapısı olacak bir işe kim ya da kimler niye karşı çıkar?
Organize sanayi bölgesi büyüse yeni fabrikalar açılsa buna kim niye karşı çıkar?
İçi acıyor, Yüreği sızlıyor insanın….
Bu arada Sn. Mühsürler’in “Siyasette ben de varım” çıkışı karşılığı olan bir hamledir. Şahid olduk ki kim ne zaman bir işi düşse saat mefhumu gözetmeksizin ararlar ve telefonu cevap verir. Hastanesinden adliyesine çözülecek fayda sağlayacağı bir konu varsa arar gerekirse de şahsi arabasına biner gider ve o işi çözer Sn. Başkanın hem kazandığı seçimi hem de almış olduğu kararı tekrar hayırlı olsun. Kendisinden ve yeni yönetiminden şehrimiz adına istihdamı artıracak yarım kalan yatırımlar için müjdelerini bekliyoruz…
2021 YILI MART AYI İÇERİSİNDE KÖŞEMİZDE ŞÖYLE BİR YAZI ELE ALMIŞTIK..
DOLU MAKAMLAR BOŞ KOLTUKLAR
Virüsün gölgesinde şehrimizde güzel şeylerde oluyor. Afyonkarahisar’ımızı birileri bir adım daha öne götürmek adına gece gündüz çalışıyor. Bu konuda Başta Sn. Valimiz Gökmen ÇİÇEK ve Belediye Başkanımız Sn.Mehmet ZEYBEK ile ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Hüsnü SERTESER’e teşekkürlerimi sunuyorum. ATSO’dan bahsetmişken küçük bir parantez açmak istiyorum BREEAM’in dünya çapındaki yeşil binalar arasında yaptığı oylamada ATSO binasının dünya birincisi olması şehrimiz adına gurur verici bir sonuçtur. Bu anlamda ATSO yönetimine Tüm kamuoyu önünde teşekkür etmek istiyorum. Hikmet sahiplerininde söylediği gibi Adetleri çoğalsın inşaAllah bu memleket için bir tuğla bir taş koyanlardan Allah razı olsun.
Şehrimizin unutulmuş bir köşesinde Frigya’da şapkadan tavşan çıkartırcasına yapılanları hepimiz şahidiz sosyal ve ekonomik katkılarını ilerleyen zamanlarda hepimiz göreceğiz. Tabii unutulmuş yerlerde bunlar yapılırken şehrin gözbebeği ana damarlarına neler yapılacak hep birlikte göreceğiz elbette vardır bir düşünceleri fakat yapılanları gördükçe bizimde heyecanımızı çok görmeyin.
Yazının devamına arşivlerden ulaşabilirsiniz.
*****
Evet tüm bu heyecan yarıda kaldı…
‘Sonradan bilinen kıymetin kaybettikten sonra farkına varılan değerin bir de kaçırılan heveslerin telafisi olmaz. Bence kusura bakın.’ Afyon için böylesine çalışan bir Vali şehrimiz adına tüm bu yapılan ve yarım kalan hikaye acaba niye şehrimiz adına böylesine çalışan birinin ardında durulmadı meşaleler giderken değilde varlığında yakılmadı niye yine kaybeden Afyonkarahisar oldu?
Şimdi bana diyeceksiniz ki devlette devamlılık esastır. Hiç bir şey yarım kalmaz Sn. Vali hanım var ve her şey devam ediyor.
Peki kabul… Böyle bir Afyonkarahisar sevdalısı olan Sn. Valimiz Gökmen çiçeğe bu şekilde mi teşekkür edecekti Afyonkarahisar’ın önde gelen yetkili söz sahipleri….
Birlik olalım dedikçe birilerine rağmen birşeyler yapmaya çalışıyoruz. Neyse şahsım adına yarayı daha fazla kanatmıyor susuyorum.
Umulur ki her cümle, her satır ve her yazı muradımızı ifade etmeye, derde deva ve sadra şifa olmaya vesile olur.
Bu hafta hissiyata bağlı olarak her zamanki çizgimizden biraz ayrı bir yazı hazırladım. Uzunca bir zamandır yaşantımızda kendi nefsimde başta olmak üzere bazı gözlem ve yaşanmışları ifade etmek istedim. Çoğu zaman bizim yazdıklarımız ya da söylediklerimiz değil de yazmadıklarımız ve söylemediklerimiz vicdanımızda derin yaralar açıyor.
Daha önce de söylemiştik.
ŞEHRİM – HEMŞEHRİM / MİLLETİM VE ÜLKEM…
Her niyet edişin, her seferin, her nefesin, hülasa her demin kapılarını açan kelamların efendisi ile sözü sonlandırıp Tekrar seçilen başkanlarımıza hayırlı olmasını dileklerimle yeni döneme Bismillah diyelim.
Kazananın ŞEHR-i KARAHİSAR olması dileklerimle…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti