Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Halil Kocaşaban

ŞEHR-İ KARAHİSAR

Bir zamanlar bir şehrin girişinde yaşlı bir adamcağız otururmuş. Onu tanımayan bir yabancı yanına gelip sormuş:
– Bu şehre ilk gelişim; burada yaşayan insanlar nasıl insanlardır?
İhtiyar soruya soru ile karşılık vermiş:
– Senin geldiğin yerdeki insanlar nasıldır?
Yabancı demiş ki:
– Bencil ve kötü. Zaten o yüzden buraya geldim.
İhtiyar ise şöyle demiş?
– Burada da aynı öylelerini bulacaksın!
Bir süre sonra bir başka yabancı gelip aynı ihtiyara sormuş:
– Buraya yeni geldim, burada yaşayan insanlar nasıl insanlardır?
İhtiyar onun sorusuna da soru ile cevap vermiş:
– Senin geldiğin yerdeki insanlar nasıldır?
Yabancı cevap vermiş:
– İyi ve güzeldirler. Orada çok dostum vardı. Zor bırakıp geldim.
İhtiyar şöyle demiş:
– Burada da aynı öylelerini bulacaksın.
Az ötede develerini sulayan bir çerçi konuşmalara kulak misafiri olmuş. İkinci yabancı uzaklaşır uzaklaşmaz çerçi bizim ihtiyarın yanına gelip sitemkâr bir eda ile şöyle demiş:
– Aynı soruya nasıl olup da tamamen farklı iki cevap veriyorsun?
Bizim ihtiyar demiş ki:
– Çünkü herkes yüreğinde kendi dünyasını taşır!
Hamdolsun bizi kendi halimize bırakmayan, iyi kullarıyla karşılaştıran Mevlaya…

 

ŞEHRİM-HEMŞEHRİM/ÜLKEM VE MİLLETİM
Genel itibariyle köşemizde yer alan yazıların merkezi bu doktrin üzerine yer almaktadır. Bu eksende yer alan yazılarımızda şehrimiz adına istek, şikayet ve ortak kaygı düşünceleri aktarmaktayız. Geçtiğimiz haftalarda yine buradan şehrimizde dair trafik keşmekeşi, Uzunçarşı restorasyonu gibi konuları ele almış görüş ve taleplerimizi aktarmıştık. Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Sn. Mehmet Zeybek ve Başkan Yardımcımız Sn. Süleyman Karakuş sözümüzü kulağına muhatap edip çayımızı içmeye ve hoş sohbet edip sorularımıza cevap vermeye iş yerimizi ziyarete geldi. Samimi gayret ve çalışmalarının dışında bu nezaketi için kendilerine teşekkürü bir borç biliriz. İade-i ziyaret için Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Sn. Burak Aydın’la birlikte bu hafta yanlarına gittik, yapılan proje ve hizmetleri incelerek bilgi edindik.
Sözün özüne gelecek olursak
İŞTE CEVABINI ALDIĞIMIZ SORULAR;

 

üTELEFERİK YAPIMI
-Belediye başkanımızın en büyük hayali olan teleferik Türkiye’de ilk defa denenen ihale yöntemi ile (BELEDİYE KASASINDAN HERHANGİ BİR ÖDEME ÇIKMADAN, aksine kira ve yıllık cirodan pay alacağız) ihale edilip yer teslimi yapıldı ve ilgili firma çalışmalarına başladı.
üUZUNÇARŞI RESTORASYONU
-Yine belediye başkanımızın vizyon projesi olan 30-40 yıldır bekleyen tarihi Uzunçarşı restorasyonu projemiz başladı ve 2-3 aylık süreçte bitecek inşallah.
üKÖLE HANI
-Köle Hanı projesi de başladı, bittikten sonra da belediyemiz sorumluluğunda devam edecek.
üGASTRONAMİ ŞEHRİ OLMAMIZIN FAYDALARI
-Gastronomi şehri olmamız Türkiye’nin en büyük markasına sahip olmaktır ve bu sadece 3 ilde var. Bunlardan biri biziz Gastronomi sonrası şehrimizde hem üretim rakamları hem de istihdam rakamları artmış durumdadır. Konaklama süreleri 1,3 günden 3,5 güne çıkmıştır. Sucukta ve lokumda üretim rakamları 4-5 kat artmıştır, yeni tesisler de açılarak devam etmiştir.
üFESTİVALLERİN ŞEHRİMİZE FAYDASI
-Festivaller şehri olduk derken de bu yıl ülkemizde 8 uluslar arası festival yapan tek şehir olduk. Bu hamlelerle şehrimizin gerek gündüz çarşı yoğunluğuna gerekse de otellerimizin yoğunluğuna ciddi katkı sağlar duruma geldik ve şu anda insanlar Afyon’a yemek yemek için özel turlar düzenler hale geldi.
üYURT DIŞINDA BİR SÜRÜ FUARA KATILIM
SAĞLANDI BİZE NE GİBİ FAYDASI OLDU?
-Başkanımızın talimatları ile bugüne kadar 100’ün üzerinden fuara katılım sağladık, ilimizi tanıtmak anlamında meyvelerini şimdi alıyoruz.
üKENT MEYDANI YIKILAN VAKIF İŞHANI YERİ
KÜLTÜREL TASARIMIYLA MİLLET KIRAATHANESİ
-Zafer Meydanı şehir kütüphanesi başkanımızın bizzat ilgilendiği vizyon projelerdendir. Gerek oranın Vakıflardan alınması gerekse muhteşem mimari özellikle kütüphane çalışması başlaması kolay olmadı. Bir sürü emek ve sorunlar aşılarak bugün ki haline geldi. inşallah bitince Afyon’a çok değer katacaktır.
***
Bunlar sorularımıza aldığımız cevaplardı. Bir de taleplerimize olan cevapları vardı. Şehrimiz ve esnafımız adına ayrıca teşekkür ederiz. Bedesten Kavşağı geri dönüşüm kutusu kaldırılması, kavşak içi denetimi, Belediye Çarşısı önü asfalt yapımı, Kent Meydanı otopark’ı giriş katı saatlik yapılması…

 

Şehr-i Karahisar’ın zaman kaybedecek durumu yok. İlçelerle başlayan merkez ile taçlanacak projelerle yatırım ve istihdamlarla şehrimizin hak ettiği yeri bulması gerekiyor. Bizlere düşen seviyormuş, destekliyormuş gibi değil..! Ben kavgası, şahsi kaygı değil de gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir şehri el birliğiyle inşa etmek. Tekrar bu vesileyle Başta Sn. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek olmak üzere Sn. Süleyman Karakuş ve tüm emeği geçen belediye çalışanlarımıza teşekkürü borç bilirim. Bilirsiniz ki birlikte rahmet vardır. Gelin birlik olalım Afyonkarahisar’ımızı hak ettiği yerlere hep birlikte taşıyalım…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti