Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Saltuk DURUALP

Siyah Kurdele

Terör devleti İsrail’in, Filistin’in Akdeniz’e açılan kapısı Gazze’de yaptığı soykırım devam ederken, “eliyle, diliyle veya en azından gönlüyle” bu soykırıma itiraz edenler var. Allah sayılarını çoğaltsın.
Pek çok farklı protesto şekli mevcut; ancak bugün üzerinde duracağımız konu “siyah kurdele”. Bu yazıyı, bilhassa milli ve manevi değerleri yüksek olduğuna inandığım “yetkili memur sendikası” yönetici ve üyeleri okursa, çok memnun olacağım.
“Üzüntümüzü belirtirken neden siyah kurdele takarız” diye düşündüm önce. İnternetteki arama motorlarından birine “Neden siyah kurdele” diye yazdım. Karşıma, Yeni Akit gazetesinin internet sitesi çıktı:
https://www.yeniakit.com.tr/haber/yas-icin-neden-siyah-kurdele-kullanildigini-biliyor-muydunuz-88346.html
İnternet sitesindeki yazıya göre siyah kurdele bir Yahudi adetiydi. Bu bilgiyi sorguladım, çünkü internet mecrası “kopyala-yapıştır” düzeni ile ilerleyen, gerçekliği teyit edilmeyen bir sürü iddia ile dolu.
Türkiye’den yayın yapan internet sitelerinin pek çoğu “siyah kurdele”yi “genel bir matemin belirtisi” olarak yazmışlar; galiba sadece yazmakla kalmayıp benimsemişlerdi de.
Oysa sorgulamak gerek.
Ben de sorguladım.
Ama Türkçe değil. İngilizce iki kelime yazarak internet arama motoruna başvurdum. Kullandığım iki kelime şuydu:
• Yahudi sözcüğünün İngilizcesi: Jewish
• Kurdele sözcüğünün İngilizcesi: Ribbon.
Sonuç ne mi oldu? Paylaşayım isterseniz.
Önce İbranice “Kriah” diye bir kelime çıktı karşıma. “Yırtılmak” anlamına geliyormuş. Konu hakkında ayrıntılı bilgi şu bağlantıda mevcut: https://www.myjewishlearning. com/article/the-basics-of-kriah-or-tearing-a-piece-of-clothing/
Başka bir internet sitesinde de “kurdele” konusunun Yahudi geleneği olduğu, açıkça yazıyordu. Bağlantıdan okuyabilirsiniz:
https://www.shermanschapel.com/jewish-funeral-traditions
Fakat kapitalizmin temsilcisi sayılabilecek şu internet sitesinde satılan “Yahudi Cenaze Kiti”ni, bu Kit’in içinde siyah kurdeleyi görünce, bizim İsrail’i protesto ederken ne kadar da yanlış bir yol izlediğimizi; protesto ettiklerimize benzeyerek başarılı olamayacağımızı anladım.
https://amzn.eu/d/iYPXIaK
Sözü uzatmayayım.
Türk-İslam şuuru ile hareket ettiğine inandığımız, Kızılelma ülküsüne sahip sendikalarımızın, kitle örgütlerimizin, bilim insanlarımızın, iş insanlarımızın; velhasıl devletimiz ve milletimiz için bir davaya sahip tüm kesimlerimizin, bizim örf ve geleneklerimize göre hareket etmesi, en az protestolar önem taşıyor.
“Gaza”mız mübarek olsun.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti