Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kocatepe Gazetesi

Sizin Atatürk’ünüz Var – Kocatepe Gazetesi

Kocatepe Gazetesi 15 Kasım 2010 Pazartesi 02:00:00
  Büyük devrimci Castro “Sizin Atatürk’ünüz var. Başka bir lider aramaya ihtiyacınız yok” diyordu. Atatürk insanlığın ve Türk Halknın yetiştirdiği en büyük evrensel liderimizdir. Her zaman Atatürk’le övünüyoruz. Gurur duyuyoruz. Atatürk ABD’de Kentucky Üniversitesi Psikiyatri Bölümü Öğretim Üyele-ri’nden Prof. Dr. Arnold Luving’in 18 yıl süren 20. yüzyılda 377 lider arasında Siyasi Büyüklük Cetveli adlı araştırması sonunda 37 puan üzerinden 31 puanla Atatürk birinci olmuştur. Bu sütunlarda Atatürk’ün yaptığı atılımların Oklit ve Psigor teoremleri gibi doğrulardır diye çok vurguladım. Yine tekrarlıyorum gerçekten Atatürk ülkemizin, halkımızın, insanlık aleminin kalkınması gelişmesi için yaptığı atılımlar, eylemler çok isabetli doğrulamasıdır. Fidel Castro’da “Sizin Atatürk’ünüz var, başka bir lider aramanıza ihtiyaç yok” diyerek Atatürk için bir gerçeği vurgulamaştır.
Atatürk “Hayatta en hakiki mürşit bilimdir” diyordu. “Bilimden başka yol gösterici aramak gaflettir, cehalettir ve delalettir” diye ekliyordu. Yurtta ve cihanda sulh diyordu. Uzaklardaki annelere seslenip hümanizmin eşsiz bir örneğini veriyordu. “Asıl düşman, insanlarımızın üstünü örten ortaçağ karanlığıdır. Aklımızın süngüleri ile yurdumuzun üstündeki karanlık kaldıralacaktır. Asıl savaş halkı direklerde sapasağlam tutan bir vatan için yurdumuzu güneş girmemiş evlerinde karanlığa karşı kazanılacaktır” diyordu.
Unesco Atatürk için “olağan üstü reformlar gerçekleştirmiş bir devrimci, emperyalizme karşı savaşan ilk liderdir. İnsan haklarına saygılı, dünya barışının öncüsü bütün hayatı boyunca insanlar arasında renk, din ve ırk ayrımı göstermeyen eşsiz bir devlet adamı” diye açıklama yapıyor. Atatürk ülkemizin, halkımızın süratle kalkınıp gelişmesi için kalkanma reçetesini yazmıştır. Fidel Castro’nun dediği gibi bizim Atatürk gibi liderimiz var. Başka ülkelerden bilgi almaya ihtiyacımız yoktur. Tüm zorlukları yenmek yok etmek için Atatürk’ün aydınlattığı yolda yürümeliyiz. Bize bu günleri kazandıran Ulu Önder Atatürk sevgilerimizi, saygılarımızı sunuyoruz. Ruhun şad olsun.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti