Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Saltuk DURUALP

TARİHE GEÇSİN: AFYONSPOR, FENERBAHÇE’Yİ AZ KALSIN YENİYORDU

Şehrin takımı AFJET Afyonspor, TFF 2’nci Lig takımı olmasına rağmen, Türkiye’nin en köklü 3 kulübü arasında yer alan Fenerbahçe futbol takımını, hem de Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda az kalsın yeniyordu. Maç, Ziraat Türkiye Kupası maçıydı. Fenerbahçe’nin yedek ağırlıklı bir takımla çıkması bekleniyordu; ancak ilk 11 açıklandığında “Bu kadro, Süper Lig’de şampiyonluk için yarışır” dedirtti. Yani Fenerbahçe, “Kupa maçı” deyip boşvermemişti.
AFJET Afyonspor, maçın birinci dakikasından son anına kadar elinden gelen en üst mücadeleyi gösterdi. Hatta Fenerbahçeli oyuncu, AFJET Afyonspor’un bir şutunu kale çizgisinden çevirmese, belki bugün galibiyet yorumları yapıyor olacaktık.
Neticede, seferden sorumluyuz, zafer takdirdir.
Türkiye’nin futboldaki markalarından Fenerbahçe karşısında, hem de deplasmanda 90 dakika, maç içi uzatma 7 dakika, üstüne 30 dakika kupa statüsü gereği uzatma devresi oynamak, her babayiğidin harcı değil.
Tahmin edilebilen yorgunluk ve belki tecrübesizlikten kaynaklanan iki hata, AFJET Afyonspor’un başarılı grafiğini gölgelemesin.
AFJET Afyonspor, futbolcularıyla, teknik heyetiyle, aynı zamanda ilimizin müstesna yöneticileriyle bir ve beraber olduğunu gösterdi. Sadece bu durum bile, gelecek yıllarımız için umuttur. Futbol, en çok izlenen spor dalı olduğuna göre, AFJET Afyonspor da bundan sonra çok izlenecek.
PANKART AÇILAMAZ MIYDI?
Fakat maçta bana göre bir eksiklik vardı. Fenerbahçe, maça FETÖ operasyonu ile uğradığı haksızlıktan sonra hakkın teslim edilmesi ile ilgili bir pankartla çıktı.
Ya AFJET Afyonspor?
Afyonkarahisar’ın Vali Gökmen Çiçek öncülüğünde geliştirdiği “Gizemli Şehir” sloganı, pankartla kullanılamaz mıydı? Şöyle bir hayal edin: Futbolseverler, “Türkiye’yi Gizemli Şehir Afyonkarahisar’ı keşfetmeye bekliyoruz” sloganını görse, bu pankart sosyal medyada konuşulmaz mıydı?
Hadi, “Öncelikle mermerin, zaferin, lezzetin başkenti Afyonkarahisar’dan selamlar” demeyelim. Ancak en azından Afyon’u tanıtan bir cümle ile maça çıkabilirdik.
Ayrıca malum, 2022 Büyük Taarruz ve Büyük Zafer’in 100’üncü yıldönümü. Bu vurguyu da yine Kadıköy’de yapabilirdik.
Olmadı.
Maçın skor olarak kazananı Fenerbahçe, reklam olarak kazananı ise maçı canlı yayınlayan A Spor’a reklam veren firmalar oldu.
Tebrik ederim.
ALİ KOÇ İLE FOTOĞRAF
Bir not daha: Ben AK Partili Milletvekili ve Belediye Başkanı olsam, Fenerbahçe Kulubü Başkanı Ali Koç ile fotoğraf çektirmekten imtina ederdim. Malum “Beyaz Türkler” söylemi revaçtayken, Koç’un Gezi Olayları’ndaki rolü çok açıkken verilen o fotoğraflar, pek de iyi bir izlenim bırakmayabilir.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti