Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Burcu Aydın
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Ulusal egemenliğin zorunluluğu – Kocatepe Gazetesi

Burcu Aydın 23 Nisan 2013 Salı 03:00:00
  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Bugün ulusal egemenliğimizin 93’ncü yıldönümü. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk çocuklarıyla birlikte dünya çocuklarına armağan ettiği bir bayram 23 Nisan.
Dünya ülkelerinden konuk çocukların katılarak ülkelerini temsil ettiği bu bayramda ulusal egemenliğimizin zorunluluğunu hepimizin samimiyetle düşünmesi gerekiyor. Sözde demokrasi meraklılarının biraz daha özgürlük adı altında milli manevi değerleri hiçe saydığı günleri yaşıyoruz.
Dalından düşen yaprağın kaderini esen rüzgar belirler. Yarından umutsuzca yaşamak yerine; hür iradesi ile düşünüp, sorgulayıp, akli selimle karar veren herkesin sağduyu ile hareket etmesi gereken günleri yaşıyoruz. Son dönemde milli bayramların ruhuna yakışır kutlama ve katılımdan yoksun etkinlikler yapılıyor. Bir görevin daha da çok angaryanın icrası şeklinde gerçekleşen törenler aslında kayıtsızlaştırılan toplum göstergelerinden sadece biridir.
Bayram törenleri ve o günlere özel düzenlenen etkinliklere ilginin, katılımın artması için alev yutan adamlar, hokkabazlar, sınırsız eğlencelerle renklendirilmiş marjinallikler mi gereklidir? Elbette hayır. Bayramlar milli manevi değerler arasında tartışılmaz unsurlardan biri değil midir? Bizi biz yapan dokunun parçası değil midir? Sadece milli bayramlar için değil dini bayramlar içinde “her yıl birbirimizi tekrarlıyıyoruz.” klişeleri herkesin malumu.
Laf ola beri gele kabilinden değil, ciddi anlamda samimi şekilde insanca yaşayabilmek için, özgürlük, demokrasi ve daha sıralanabilecek birçok şey için ulusal egemenliğin korunması zorunludur. Bu gerçeği şapkalarımızı önümüze koyarak düşünmek her Türk vatandaşının asli görevlerindendir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 93’ncü yıldönümünü kutlarken, tüm milli ve dini bayramlarımızı sonsuza kadar kutlayabilmeyi diliyorum.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER