Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Halil Kocaşaban

UZUN ÇARŞI İÇİN ÖNERİ

Değerli Okuyucularım, Kıymetli Takipçilerim;
İçinde bulunduğumuz mübarek Ramazan Ayı’nda, Cenab-ı Allah tutmuş olduğumuz oruçları, yaptığımız ve yapacağımız ibadetleri kabul eylesin. Nefislerin terbiye edildiği, yardımlaşmanın ve dayanışmanın sıklaştığı bu mübarek ayda, Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin.
İmkanlar dahilinde Gündem ve ilimizle ilgili konuları köşemizde yer veriyor zaman zaman sizlerden gelen talep ve şikayetleri ulaşabildiğimizce yetkili kurum ve makamlara iletmeye gayret ediyoruz. Yine bu anlamda iletmek belirtmek istediğimiz iki ayrı konu var.
Malumunuz olduğu üzere Afyon Belediyesi tarafından şehrin vizyon projesi olarak tanıtılan tarihi Uzunçarşı restorasyon projesi var. Bu kapsamda Uzunçarşı’daki tüm dükkanların dış cepheleri yenilecenecek, çarşı tek geciş trafik ile hizmet verip otopark kaldırılacak. Bu konuyla ilgili Belediyemizde yapılan toplantılara katılım sağlayıp esnafımız adına sıkıntı olacak konular hakkında Sn. Başkana ve kuruluna görüşlerimizi bildirmiştik. Son haliyle proje esnaftan muvafakat toplanarak start verilmek istenmektedir. Sanırım bu muvafakat konusunda bir tıkanıklık söz konusu ve bu konuda son dokunuş Sn. Valimizden gelecektir. Buradan yine özellikle gözden kaçan bazı hususları dile getirmek isterim.
Yapılan elbette güzel olur. Bereketli kış aylarından sonra tam sezon olarak nitelendirdiğimiz zamanda yapılacak bu restorasyon başlangıç itibariyle zahmetli olsa da inşaAllah sonuç olarak şehrimize faydalı olacaktır. Çarşı otoparka kapanıp gelen araçları yakın çevredeki kapalı otoparka yön tabelalarıyla yönlendirilecek buraya kadar tamam fakat mevcut eski Bağkur binasının olduğu yere yapılaması planlanan mekanik otopark ileri bir tarihe yeniden maliyet hesaplanması yapılarak ihaleye çıkacaktır. Kent Meydanı ve Belediye altında bulunan otoparktaysa giriş katların tamamı aboneye tahsis edilmiş durumda, çarşıda işi olan ve şehre gelen misafirlerimiz hangi otoparka girerse girsin düz ayak olarak nitelendirileceğimiz ulaşımı kolay olan yerlere araçlarını park edemeyecek, eksi kata zemine doğru inecekler. Bunun yerine aboneye tahsis edilen kısımlar alt katlara alınsa üst katlar, kolay ulaşılabilinen kısımlar saatlik olarak belirlense biraz daha kullanılabilir olur ve hatta ilk 1 saat ya da 45 dk çarşıda alışveriş yapıp o saate dair alışveriş fişi gösterenlere otopark ücretsiz olsa daha misafirperver bir yaklaşım ve örnek bir uygulamada olabilir diye düşünüyorum. Bu konuyu buradan ilgililere tebliğ etmek isterim. Uygulanabilirliği ve kullanımı hakkında takdir değerli yöneticilerimizindir.

 

SİZLERDEN GELENLER..

 

– Teravih namazı için Ailecek Paşa Camii’ne gidiyoruz. Yapanlardan emeği geçenlerden Allah razı olsun. Fakat bayanlar bölümü için ayrılan kısım çok dar ve az bir alan, erkeklere tahsis edilen kısımda 3 saf ancak oluyor. E geri kalan kısım boş, fakat bayanlar son derece sıkışık ve dar alanda namaz kılıyorlar. Bu alan biraz daha genişletilirse çok iyi olacak. Bu konuyu müftülüğe ya da camii görevlilerine iletirseniz memnun olacağız.
İhtiyaç olan bu konuyu olduğu gibi aktarıyoruz. Sn camii görevlilerimiz gereken hassasiyeti göstermesini önemle rica ediyoruz.
En baki muhabbet ve saygılarımı sunar ALLAH’a emanet ederim.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti