Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Mehmet Şenkaya
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Yeniliklere açık olmalı, yeniliklerle kan temizlenmeli

Mehmet Şenkaya 27 Ocak 2012 Cuma 02:00:00
  1996 Yılında Endüstri Meslek Lisesi’nden emekli olacağıma yakın, yeni gelen meslektaşlarımdan öğrencim; o sene okulda: “Bilgisayar Kursu” açtı. Kursa katılmak için ben de müracaat ettim. Genç arkadaşlar: “Hocam siz emekli oluyorsunuz? Ne lüzum var.” gibi serzenişlerde bulunmuş. Cevap olarak: “Beşikten mezara kadar ilim ” Bir gün olur, belki; işimize yarar.” demiştim. Hakikaten; aldığım belge işime yaramadı ama 16 senedir kullanmakta olduğum bilgisayarın çok faydasını gördüm. Her evde bulunması gereken bir araç.
O zaman komutlarda sadece klavye kullanılıyordu. Daha sonra Bilişime Microsoft teknolojisi fare (Maus)u soktu. Word, Java, Akrobat, Excel gibi programların sanal alemde pek çok kapıyı açtığını öğrenmiş olduk.
Dünyanın en büyük yazılım firması Microsoft’un Başkanı olan Bill Gates yakında bilgisayar kullananların klavye ve fareyi atacaklarını, bilgisayar kullanıcı sayısının da da artacağını söylemiş Dosya uygulamalarını mobil telefon bilgisayar ve Tv gibi cihazlardan ulaşabileceği anlatmıştır.
Web aktivitesini 3 boyutlu ortamda ifade eden Gates; Bilgisayarlara el hareketi ile komut edileceğini, dokunmatik ekranlı bilgisayar teknolojisinin gelişeceği “surface” adlı cihaza dönüşeceğini de açıklamıştır.
Cep telefonu kamerası herhangi bir cisme tutulduğunda ilgili verilerin kullanıcıya aktardığından bahsederek. 17 yaşından beri çalıştığı Microsoft’tan emekli olarak hayır işleri-ne odaklanacağını kaydetti.
Bilgisayar: Yazı, resim, çizim, ses, yönetimi konularında; Okullarda, Tıpta, İş hayatında, Fabrikalarda, makinelerin imalatı, çalışması ve iş yapma kapasitesinin artırılması konularında sanayinin pek çok dalında kullanılan harika bir araç.
Geçenlerde evde senelerdir kullandığım; köşe yazıları ve kitaplarımı yazdığım daktiloyu belki birinin işine yarar diye atamadım. Müzeye götürdüm. Kabul görmedi. Üzülerek kapının önüne çöpe koydum. Geçmişte kolaylığını gördüm. Ama Bilgisayarla karşılaştırıldığında zamanımızda kimsenin işine yaramayacağını anladım.
Yazı yazarken yazının, resmin, şeklin, haritanın ya da istatistiki bilginin sayfada istenildiği şekilde yer alması (mizanpajı) bugünkü gibi kolay değildi. Kitaba konulan resim, yazı, haritanın plaka haline getirilerek matbaada basıma girmesi şartı vardı.
Şimdi böyle şeyler problem olmaktan çıktı. İstediğiniz kadar büyütün küçültün, renkli, siyah beyaz basımını yapın servise verin.
Unutmadan şunu kaydetmeliyim ki; Belediyenin hazırladığı İl ve belediyenin tanıtıldığı sitede, yörenin tarihi, coğrafi, sosyal, kültürel, ekonomik yapısı ile belediye birimleri ve hizmetleri hakkında bilgiler, duyurular yerel hizmet birimlerinden alınan veriler elde edilerek yapılan site çok faydalı olmuş. Yeniliklere daima açık olmalı, yeniliklerle kan temizlenmeli.
Eksiklerin tamamlanacağı ümidiyle, belediye başkanını tebrik eder, çalışanların başarılarının devamını dilerim.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER