Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

ZAFER TÜRKÜLERİ KOCATEPE’DEN BAŞLAMALI – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 7 Ağustos 2018 Salı 13:36:43
 

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan “Cumhurbaşkanlığı” sisteminin ilk günleriyle ilgili olarak yaptığı konuşmalarda “Artık Zafer marşları söyleyeceğiz” demişti. Birkaç hafta öncesinin gazete manşetlerinde Başkan’ın bu sözleri yer alıyordu, gururla. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin hiçbir dış baskıya boyun eğmeden, tarihi görevini ve coğrafi sorumluluğunu yerine getireceğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sözleri ile Türk Milleti’ne yeni ümitler aşıladı.
Ağustos ayı, Türk tarihinde “Zaferler ayı” olarak bilinmektedir.
Zafer Haftası’nı bir kez daha gururla kutlamaya hazırlanan bizler de Afyonkarahisarlılar olarak diyoruz ki; Cumhurbaşkanı’nın işaret ettiği Zafer Marşları’nın söylemine tarihte olduğu gibi yine Afyonkarahisar’dan başlanmalıdır.
Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin yeni dönemi tarihi ve milli simgelere atıfta bulunularak başlatıldı. İlk Kabine toplantısı tarihi TBMM binasında gerçekleşti. 1920’de olduğu gibi bir Cuma günü, Cuma namazının ardından dualarla yeni Kabine görevine başladı. İşte bu simgelerin ucuna önemli bir simge olarak bir de “Kocatepe” eklenmeli.
Zafer türküleri Kocatepe’den başlamalı…
Çünkü Büyük Zafer, aynen bugün olduğu gibi Türk Milleti’ni pençesine almak isteyen emperyalizmin bu topraklardan sökülüp atıldığı, tarihe Türk-İslam mührünün bir kez daha vurulduğu eşsiz bir destandır.
Türk Milleti’nin nereden gelirse gelsin, emirlere, buyruklara, baskılara boyun eğmeyeceğinin, yokluk içerisinde olsa da, dibe vurmuş halde bulunsa da tahakküm altına alınamayacağının göstergesi olan Büyük Zafer, günümüzün şartlarında daha büyük bir anlam ve önem taşımaktadır.
***
Büyük Zafer’in 100’üncü yılı törenlerine yaklaşıyoruz milletçe. 1922’deki Büyük Zafer’in 100’üncü yılını kutlayacağız 3-4 sene sonra. Afyonkarahisar olarak büyük önem taşıyan bu tarihin farkında mıyız acaba? Büyük Zafer’in 100’üncü yıldönümü için Afyonkarahisar ve Türkiye hazırlıklarına şimdiden başlamalı. Türk Milleti’nin Zafer türküleri yine-yeniden ve öncelikle Kocatepe’den yankılanmalı.

 

ZAFERLER AYI

 

Nice zalime, nice hükümdara, nice millete boyun eğdirmiş, tarih boyunca adaletin ve huzurun timsali olmuş olan Türk Milleti’nin bilinen binlerce yıllık tarihi boyunca Ağustos ayı hep özel bir önem arz etmiştir. Orta Asya’dan gelen akın 26 Ağustos 1071’de Malazgirt Zaferi olup, Anadolu kapılarını aralamıştır. Afyonkarahisar yakınlarındaki Miryakefalon savaşı ile 1176’nın Eylül ayında Anadolu’nun tapusu üzerimize geçirilmiştir. Bu topraktaki hâkimiyetimizi içinden çökertmek isteyenler 11 Ağustos 1473’te Otlukbeli Zaferimizle pençemize düşerler. 23 Ağustos 1514 Çaldıran Zaferidir. Otlukbeli ve Çaldıran muharebeleri İran/Pers/Acem emellerinin bu topraklardaki hedeflerine büyük bir darbe olmuş, ancak on binlerce Türk karşılıklı birbirlerine kılıç çekerek toprağa düşmüşlerdir.
24 Ağustos 1516 Merc-i-Dâbık Zaferini kazandık. Bugün sınırlarımız dışında gibi gözükse de o topraklarda Mehmetçik yine gururla görevini ifa etmektedir. 29 Ağustos 1521 Belgrat’ın fethidir. Belgrat’ın fethiyle Balkanlarda Türk hâkimiyeti tamamlanmış, Macaristan ve Orta Avrupa yolları açılmıştır. Kanuni Sultan Süleyman’ın başında bulunduğu ordu 29 Ağustos 1526’da Mohaç Zaferini kazanmıştır. Bu zaferle Budin’e de girilmiştir. Akıncılar Macaristan’ı fethetmişlerdir. 1 Ağustos 1571 Kıbrıs’ın fethidir. Büyük bir irade ve deniz gücünün desteğiyle Kıbrıs’a Türk bayrağı çekilmiştir. 23 Ağustos 1921 Sakarya Meydan Savaşının başlamasıdır. 26-30 Ağustos 1922 Büyük Taarruz ve İstiklal Harbi Zaferidir.
Büyük Zafer ve İzmir’in kurtuluşundan sonra Afyonkarahisar’dan sökün eden Fahrettin Altay komutasındaki Türk süvari kolordusu İstanbul’a yöneldi. Türk ordusunun geçit hakkı ültimatomuna Fransız birlikleri pekiyi dedi. Llyod George İngiliz birliklerine direnme emri verdi. Türkiye’ye savaş ilan edileceğini duyurdu. Kanada bu karara itiraz etti. Dışişleri Bakanı Lord Curzon ve Savaş Bakanı W. Churchill Başbakan’ın çatışmacı politikasına karşı çıkınca hükümet düştü. L. George ve lideri olduğu Liberal Parti, İngiltere tarihinde bir daha iktidara gelemedi. Türk’ün tokadı böyle şiddetli oldu…
***
Bunların hepsi bizim gözümüzde “Milli Mücadele”dir. Hiçbirini küçültmeye, hiçbirini ötelemeye kimsenin gücü yetmez. Trablusgarp Savaşı, Balkan Savaşı, I. Dünya Savaşı derken yorgun ve bitap düşmüş Türk Milleti, İnönü, Dumlupınar, Sakarya Meydan Savaşlarının ardından Kocatepe sırtlarında nihai sonuca ulaşan Büyük Zafer ile 7 düvele, emperyalizme “dur” demiştir.
Emperyalizmin yeniden dişlerini gösterdiği, vatan ve milletimize sarkıntı olduğu bu zaferler ayında, toprağımızı vatan yapan tüm aziz şehitlerimize, gazilerimize, devlet adamları ve hükümdarlarımıza, Atatürk ve silah arkadaşlarına sonsuz minnet ve Fatiha’lar sunuyoruz…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER