Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

100’ÜNCÜ YILINDAKİ CHP

Bir parti düşünün ki, 100’üncü yılını kutluyor. Devleti kurduğunu, Kurtuluş Savaşı’nı kazandığını iddia ediyor. Bu partinin Afyonkarahisar’da yapılan kongresindeki manzaraya bakın. Yaşananlar karşısında hepimizin ağzı açık kaldı.
Dedik ki, “Eğer 100 yıllık partimiz buysa, devletimizi kuran partimiz; buysa ört ki ölem…”
“Hırsızlar dışarı” diye bağıranları mı aramazsınız? CHP’nin TBMM’deki Grup Başkan vekili olan Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal için atılan “Burcu dışarı” sloganlarını mı aramazsınız?
Milletvekili Burcu Köksal’ın baygınlık geçirdiği, yumrukların sıkıldığı, sinirlerin haddinden fazla gerildiği CHP Merkez İlçe Kongresinde “Delikanlıysan gel”, “Çık karşıma” türünden meydan okumalara da şahit olundu.
Hep birlikte Kocatepe Gazetesi’nin emektar muhabiri Burcu Aydın kardeşimizin objektifinden izledik yaşananları. TRT Haber’den, NTV’ye kadar bir çok yaygın basın organı da Burcu Aydın’ın görüntülerini kullanarak Türkiye’ye duyurdular Afyonkarahisar’da yaşananları.
GERİLİM AYLAR ÖNCESİNDEN BAŞLAMIŞTI
CHP Merkez İlçe Kongresinde yönetimi aday olan isimlerden Mehmet Dereağzı’nı Milletvekili Burcu Köksal ve ekibinin destekliğini, Avukat Büşra Dişçioğlu Çetinöz’ü eski bir il başkanı, Kemal Demirkıkan ve mevcut ilçe Başkanı Ömer Akyıldız’ın desteklediğini, Bülent Güleniş’i ise şimdiki il Başkanı Yusuf Onur Seçme’nin desteklediğini bilmeyen kalmamıştı.
CHP’deki paramparça yapı aylardır devam eden kongre sürecinde iyiden iyiye kendini göstermişti.
Ama 100 yıllık partinin içerisindeki bölünmenin bu kadar ileri seviyeye ulaştığını kimse tahmin edemiyordu. Ta ki, CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM’de CHP’nin Gurup Başkan Vekili olan Burcu Köksal kongre salonuna gelene kadar.
KONGRE SALONU DEĞİL SANKİ ARENA
“Nerede o” diye kongreye konuk olarak katılan CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı ve CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin’in üzerine yönelen Burcu Köksal ve taraftarları “Telefonda söylediklerini burada da söyleyeceksin. Beni Afyon’dan kazıyacağını söyledin burada da söyle. Beni de Genel Merkezi de Afyon’dan kazıyacakmış. Haydi kazısana” diye bağırırken, Köksal’ın eşi meslektaşımız Yasin Köksal da “Konuşsana” diye masayı yumrukluyordu.
Burcu Köksal taraftarları, Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı ve Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin için “Hırsızlar dışarı” diyerek sloganlar atmaya başladı.
“Hırsızlar dışarı” ifadesiyle ne anlatılmaya çalışıldığını anlamaya çalışırken, CHP’nin Kastamonu’daki yöneticilerinin geçen yıl yaşanan sel felaketinin ardından bazı yolsuzluk iddialarına karıştıklarını öğrendik. Köksal ve taraftarları bunu kastediyorlarmış.
“Hırsızlar dışarı” sloganlarına karşılık bir grupta “Burcu dışarı” diye bağırmaya başlayınca gerilim had safhaya ulaştı. Bu kadar gerilime dayanamayan, kendisi için “Burcu dışarı” sloganları atılmasını kaldıramayan Milletvekili Burcu Köksal olduğu yere yığıldı kaldı. Hastanede tedavi gördü ve durumunun iyi olduğu bildirildi. Ama Köksal kongre salonuna yeniden geri dönemedi.
Kongre başladı ama divan heyeti oluşturulamadı. Gruplar birbirlerinin Divan Başkan adaylarına karşı çıktı. Köksal’a muhalif olan ekip Kastamonu Milletvekili Erbilgin’in Divan Başkanı olmasını isterken, Köksal ekibi Erbilgin’in divan başkanlığına tüm gücüyle karşı çıkıyordu. Orta yol olarak İl Başkanı Yusuf Onur Seçme’nin Divan Başkanı olması önerildi. Ama İl Başkanı Seçme Divan oylamasında çok düşük bir oy alarak refüze edildi.
Yine sonradan öğrenildi ki Kastamonu’dan gelen CHP’lileri Köksal’a muhalif olan ekip Afyonkarahisar’a özellikle davet etmiş.
Güç bela divan oluşup kongre başladı ama olaylar durulmadı.
“Ele güne şan olduk” denir ya Afyon’da… İşte tam da öyle; CHP Afyon’da bir kez daha ele güne şan oldu.
KAVGANIN TEMELİNDE “DEĞİŞİMCİLER” İLE
“GENEL MERKEZCİLER” MÜCADELESİ VAR
CHP Merkez İlçe Kongresinde yaşananların temelinde “değişimciler” ile “Genel Merkezciler”in olduğunu artık herkes biliyor. Burcu Köksal ve ekibi “Genel Merkezciler” grubunu oluşturuyor. Eski bir il Başkanı, Kemal Demirkırkan ve Ömer Akyıldız’ın öncülüğündeki ekip ise “Değişimciler”in temsilcisi Afyon’da. Merkez İlçe Kongresi’ni “Değişimciler” kazandı. Ama şimdilik…
Beklenti; CHP Genel Merkezi’nin kongreyi kazanan “Değişimci” ekibi görevden alması yönünde…
Bunu zaman gösterecek.
CHP’nin TBMM Grup Başkan vekili Burcu Köksal’ın kongrede bu kadar gerilmesini, baygınlık geçirecek kadar işin ileri boyuta taşınmasını, “Kongreyi kaybedecekleri, Değişimci grubun kongreyi alacakları bir gün önceden belli olmuştu. Kongre salonuna bunun stresi ile geldiler” şeklinde yorumlayanlar da var.
Allah muhafaza, o kongre ortamında birbirini yiyen, su şişelerini havalarda uçuşturan, her biri birbirine meydan okuyan kişiler bugün Belediye Meclisi’nde, İl Genel Meclisi’nde ya da ilçelerdeki yerel yönetimlerde görev yapıyor olsalardı, halimiz nice olurdu?
Merak ve endişeyle izliyoruz CHP’de yaşananları.
Genel Merkez yeni seçilen ekibin görev yapmasına müsaade edecek mi? Böylesi gergin bir ortamda CHP il Kongresi nasıl yapılacak? İzleyelim, görelim…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti