Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Misafir Kalem

27. GELENEKSEL AFYON LİSESİ MEZUNLARI 25-27 AĞUSTOS 2023 YILI AFYONKARAHİSAR TOPLANTISI

Afyon Lisesi Mezunları olarak Geleneksel yaptığımız toplantılardan 27.sini Zafer Haftası nedeniyle Afyonkarahisar’da yapmamız geçen yıl yaptığımız Mersin Toplantımızda belirlenmişti ve bu nedenle de bu yılki toplantımızı, 25-27 Ağustos günlerinde Afyonkarahisarımızda yapmış bulunuyoruz.
Gerek il içinde gerek il dışında bulunan 68-69 lise mezunları öncülüğünde yıllardır yaptığımız bu toplantılarımızı, bu yıl tüm lise mezunları olarak yapmamız ve iki ayrı grup olarak yapılan toplantıların bundan böyle birlikte yapılması kararlaştırıldı ve diğer gruptan 5, 6 kişinin grubumuz toplantısına katılmış bulunmaktadır.
Bu yılki toplantımız için, Veli Cengiz hocamızın öncülüğünde, başta ben olmak üzere Afyonkarahisar’da oturan yaklaşık 23 arkadaşımızı içeren bir WhatsApp grubu oluşturarak başladık çalışmalara. Arkadaşlarımızla birlikte, zaman zaman iletişim kurarak toplantılar yaptık, Veli hocamızın Başkanı olduğu ADD yerinde, Mayıs ayı başlarından başlayarak son güne kadar bu toplantılarımızı sürdürmüş bulunuyoruz.
Öncelikle Çakmak Marble Otelle anlaşarak, il dışından gelecek arkadaşların uygun koşullarda kalmaları için söz alındı ve birlikte Gala Gecemiz için uygun bir menü oluşturduk. O günden sonra gelişen yaşam koşullarının değişimine karşılık verdikleri sözden dönmemeleri bizleri oldukça memnun etmiştir. Otelde kalmak üzere daha önceden yer ayırımı yaptıkları belirlenen 30 arkadaşımız, 25 Ağustos günü saat 12’ den itibaren otele giriş yaptıkları için, bizler de otelde arkadaşlarımızı karşıladık. Otelde yer ayırtmamıza rağmen, rahatsızlıkları nedeniyle gelemeyen Çimen Arda ve Sabri Tanrıkut hocalarımıza sağlıklı bir yaşam içinde olmalarını dileriz ve bir sonraki toplantımıza sağlıkla katılmalarını bekleriz. Ayrıca, yine her toplantımıza katılan Halil Ünlü ve Ali Dayanık ile zaman zaman toplantılarımıza katılan diğer hocalarımızı da sağlıklı olarak gelecek toplantımıza beklediğimizi bir kez daha duyurmak isteriz.
Yapılan program gereği, saat 15.00’de, otelde olan ve il içinden gelen arkadaşlarla birlikte Afyon Lisemizi ziyaret ettik. Lise Müdürümüz Ramazan Balkan tarafından büyük bir coşkuyla karşılandık. Lise Flamamızı ve Bayrağımızı taşıyarak, Veli hocamızın sağladığı özel bir bando eşliğinde, Müdürümüz ve Müzik Öğretmenimizle birlikte, lisemize giriş yaptık. Bu arada Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ile Milletvekilimiz İbrahim Yurdunuseven de, bu programımızda bize katıldılar.
5 ED A sınıfı olarak başlattığımız Lise Toplantılarımızı anmak üzere, aynı sınıfımıza girerek o günleri ve bize bu arkadaşlık duygusunun başlamasını sağlayan rahmetli Edebiyat Hocamız Münevver Akdeniz’i saygı ve rahmetle, bu arkadaşlığımızın pekişmesinde emeklerini bizden esirgemeyen Halil Ünlü ve Ali Dayanık hocalarımızı da saygı ve sevgiyle anarak bu yılki toplantımızı başlattık. Lise alt katında bulunan müzenin gezisinden sonra, katılan bir grup arkadaşlarımızla birlikte Uzun Çarşımızdan başlayarak şehir içi gezimizi sürdürdük. Yorgunluğumuzu gidermek ve çay içmek için Taşhan’a uğradık. Dinlendikten sonra, çarşı içinden Yeni Cami ve Beşiktaşlılar Evi olan Eski Esvapemini (şimdi Eyüp Güngör’e ait) Konağı gezip, Mevlevi Dergahına doğru yol aldık. Dergahın müzesini ve içini gezip, Millet Hamamı (ne yazık ki kapalıydı) yoluyla Ulu Cami’ye ulaştık ve bu görkemli yapımızı görmek, daha önce görmediklerini belirten arkadaşlarımızı mutlu etti. Saat 17.00’de gezimizi tamamlayıp, dinlenmek ve akşam yemeği için otele ve evlerimize gitmek üzere dağıldık.
Programımızın Afyonkarahisar’da yapılması gereğini yerine getirmek için, 26 Ağustos gecesi saat 03.00 de, Kocatepe’ye çıkmak üzere Anıtpark önünde bekleyen otobüslere binmek için toplandık. Veli hocamızın Belediye Başkanımızdan sağladığı iki adet otobüsü dolduracak sayımıza ne yazık ki ulaşamadık. Gelen 30 kadar arkadaşımızla ancak bir otobüsle Büyükkalecik yoluyla Kocatepe’ye ulaştık. Araçtan inerek zirveye kadar yürüdük. Hava biraz rüzgarlı olmasına rağmen oldukça iyiydi. Tören sonrası inerek otobüsümüze bindik ve otele ve evlerimize dönüş yaptık. Frig Gezimize, biraz dinlenip kahvaltı sonrası katılmak üzere ayrıldık.
Saat 10.00-17.00 arası Frig Gezimize, otelde bulunan tüm arkadaşlarımız ile il içinden gelen arkadaşlarımızla birlikte, iki araçla önce Ayazini’ne varıp, turizm yatırımlarının gerçekleşmekte olduğu yerler ve tarihi kiliseler ile eski ve yeni mezarlık alanı dolaşıldı. Daha sonra Alimoğlu Kültür ve Sanat Evi gezilip, burada görev yapan ney ustasından ney dinletisinde bulunduk.
Grubumuzdaki arkadaşlarımızın acıkmaları üzerine, Göynüş Vadisi yoluyla, Veli Hocamızın köyü olan Demirli Köyündeki Kübele konuk evinde ikram edilen mercimekli bükme ve kıymalı ağzıaçık yendi, tabii ki yanında olmazsa olmazı ayranla birlikte. Çaylarımızı da içtikten sonra, Emre Gölü yakınındaki dünyada tek örnek olan Frig kaya tapınağı olan Aslankaya’yı gezip, Arog filminin çekildiği Memeç kayalığı, Döğer ve İhsaniye ilçemiz üzerinden, akşamki gala yemeğinde buluşmak üzere, otele ve evlere dönüş yapıldı.
Akşamki gala yemeğimiz için, otelin teras katında bize ayrılan yerde toplandık. Eş ve çocuklarıyla birlikte, yaklaşık 100 kişi kadarlık bir topluluk oluşturduk yemekte. Yemeğimizi yine Veli Hocamızın organize ettiği AED TED koleji öğrenci müzik grubu ile Ahızkalı bir ozanımız olan Halit Kara’nın katkılarıyla gerçekleştirmiş olduk. Yemek sırasında Filiz Öner’in kızı Funda’nın bir kitabı Sıdıka arkadaşımız tarafından dağıtıldığını gördük, ve kızımızla gururlandık. Yemek sonrasında dağılmadan önce, yine her toplantı sonrasında yaptığımız gibi, gelecek toplantımızın yerini karara bağladık: İzmir Karaburun.
Uykusuzluk ve gezilerin, arkasından gala yemeği nedeniyle, saat 24.00 herkes dinlenmek üzere ayrıldı.
27’ sinde bazı arkadaşlar ayrıldılar, onlarla vedalaştıktan sonra, kalan arkadaşlarla yeni müzemizi gezmeye gittik. Yaklaşık 2 saat gezdikten sonra, Gastronomi evimizde yemek yedik. Bamya, keşkek ve kebabımızı yedikten sonra, Ulu Camimizi yeniden gezdik, Keltepe Zafer Ormanımızdan şehir görüntüsü seyrettik ve arkadaşımız Filiz Gürer’in Dündar Termaldeki evine konuk olup ağırlandıktan sonra otele ve evlerimize geri döndük. Filiz hanıma, bize gösterdiği bu yakınlığa içten teşekkürlerimizi sunarız.
Bu kalan arkadaşlarımızla da 28’inde kahvaltı sonrası, gelecek yıl buluşmak dileğiyle hep birlikte otelden ayrılarak vedalaştık.
Otel yönetimine, Lisemiz yönetimine, özellikle ilimiz yönetimine, tabi ki bize öncülük eden ve ilk kez toplantımıza katılan Veli Cengiz hocamız başta olmak üzere, Afyonkarahisar’da oturan arkadaşlarımızın maddi ve manevi katkılarına, 27. Afyonkarahisar Toplantımıza katılan tüm arkadaşlarıma, içten teşekkürlerimizi sunarım.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti