Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kocatepe Gazetesi
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

ATATÜRK’Ü ANIYORUZ – Kocatepe Gazetesi

Kocatepe Gazetesi 9 Kasım 2010 Salı 02:00:00
  “Benim naciz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır” diyen Atatürk 10 Kasım 1938 yılın da vefat etti. 10 Kasım günü Atatürk’ü anma günü oldu. Her sene 10 Kasım’da üzüntülerimizi belirterek anıyorduk. 10 Kasım günü yas günümüz diye adlandırılmıştır.
Son yıllarda üzülerek değil gururla övünerek anıyoruz. Yarın 10 Kasım’da yine Atatürk’ü anacağız.
Atatürk ülkemizin dolayısıyla insanlığın yetiştirdiği en büyük evrensel liderimizdir. Atatürk ufkun ötesini görebilen evrensel liderimizdir.
Atatürk tüm insanlığın özlemini duyduğu yaşamı gerçekleştirmek için “yurtta barış dünyada barış” sözleriyle evrensel lider olduğu anlaşılmıştır.
1930 yılında İngiliz büyük elçisi Sır Ferey Loraine M. Kemal’i görünümündeki özellikleri şöyle açılıyor. “Dimdik bir duruş, şüphe götürmez ağırbaşlılığını yansıtan yiğit bir görünüş, eksiksiz bir giyiniş, kesin hatlı bir vücut insanın içine işleyen, açık mavi gözler, kabarmış kaşlar, çok kez ciddi hatta sert bir yüz, her bakışında her jestinde göze çarpan bir canlılık… Sanırım Atatürk olağan üstü bir insandı. Gerçekten M. Kemal Atatürk dış görünüşüyle insanları etki-leyen bir tarihsel kişilikti. M. Kemal her şeyden önce yüce bir zeka ve deha sahibi bir kişiliktir. İnandırıcıdır. Akılcılık onun eylemlerinde göze çarpan biricik bir özelliktir. Onun kişiliği ulusu ile bütünleşmiş bir kişiliktir” diyor. Ünlü Prof. Dr. Bernard Levis’te “Atatürk modern Türkiye’nin sadece kurucusu değil, kurduğu bu ülkeyi çağdaşlaştırmaya yönelten ve 20. yüzyılda taşıyan bir devrimci kişiliktir” diyor.
M. Kemal’e yakıştırılan sıfat onun için denilenlerin özeti. Tek adam oluşunda gizlidir. Şevket Süreyya Aydemir “Tek adam” kitabında Atatürk’ü genişce anlatmaktadır.
Atatürk öldüğü zaman çağın ve insanlığın en büyük evladıdır dediler. Şimdi hem soydaşları hem tüm dünya halkı onu böyle anıyor.
Atatürk Tanrı’nın Türk milletine ve insanlığa armağanı olan, eşsiz dahi Atatürk, sönmeyen bir ışık tükenmeyen bir güç kaynağıdır.
Hasan Ali Yücel de
“Türkü ölümden odur kurtaran
Odur yeniden Türklüğü kuran
Yaptığı ordu düşmanı kovdu
Ulusu yurdu odur yaratan
Sen Atatürksün en yüce başkan” diyor.
Ulu önder Atatürk ruhun Şad olsun.
Seni sevgi ile, saygı ile, gururla övünerek anı-yoruz.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER