Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

BEN VE BİZ – Kocatepe Gazetesi

Aziz Aslan 19 Haziran 2012 Salı 03:00:00
  İki insan düşünün, birisi hep ben diyor, bir türlü benlik duygusunu aşamıyor. Her iyiyi kendisinin yaptığını söyler. Yaptığı küçük bir şeyi çok büyük marifet yapmış gibi abartarak saatlerce anlatır. Sürekli ucuz kahramanlıklar peşindedir. Bir çok arkadaşı ile birlikte başarılan bir işi sanki tek başına, kendi başarmıştır. İşin kötüsü bu zavallılar bunun böyle olduğuna kendileri de bazen inanırlar. Bu şarlatanların bilmediği hiçbir şey yok gibidir. Her konuda ahkâm kestikleri için de hiçbir konuyu tam bilemezler.
Her şeyi çok bilirler ama bir şeyi hiç bilmezler; “BİZ” demeyi. “Biz” olgusu onlarda hiç yoktur. Kollektif düşünce ve uygulamaların zaruret halini aldığı çağımızda bu insanların yüzünden toplumlar ve milletler büyük zarar görmektedir.
Bu küçük olayların adamları, bozgunculuğa ve nifaka sebep olurlar. Ortağı oldukları şirket, üyesi oldukları yönetim hep sıkıntılı çalışır, sonunda dağılır veya verimsiz olur.
İlk görüştüğünüzde bunlar sizin gibi birçok kişiye güven verirler. Ama biraz daha yakından tanıdığınızda ne kadar boş insan olduklarını anlarsınız.
Bir diğer insan tipi ise yukarıda anlattığımızın tam tersi olandır. Tam anlamıyla birlikten kuvveti doğuran insandır. Paylaşmayı dostlarıyla, yol arkadaşları ve iş arkadaşları ile gerçekleştirmeyi zaruret olarak gören bu yiğit insanlar sayesinde toplum çok şey kazanmaktadır. Çünkü; bunlar genellikle çalışkan, girişimci, küçük hesaplar peşine düşmeyen insanlar olduklarından kollektif düşüncenin sonucu birlikte çalıştığı ekip arkadaşları ile sürekli uyumu sağlayabilirler. Bu nedenle de ticari ve siyasi hayatta yükselişi birlikte, birilerini de sürükleyerek ve kazandırarak gerçekleştirirler. Bu gerçek kahramanların dostlukları da güven verici ve kalıcıdır.
Çevrenizde mutlaka yukarıda belirttiğim iki insan tipi vardır. Dikkat ettiğinizde toplum için ne kadar zararlı ve ne kadar faydalı olduklarına şahit olursunuz. Lütfen şarlatanlara fırsat vermeyin ve mümkünse dikkate almayınız.
Toplumumuzda bu son anlattığımız “Ben bilirimle” hareket etmeyen insanların çoğalması temennilerimle.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER