Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

CHP’DE KADIN KOLLARI İSYANI

Afyonkarahisar kamuoyu CHP il Başkanı Yalçın Görgöz’ün partisine ve kamuoyuna yönelik olumsuzluklarını unutmak istese de, Yalçın Görgöz buna müsaade etmiyor. Pek muhterem (!) Yalçın Bey yine parti içerisindeki kadınlara yönelik yıldırma, baskı ve mobing uygulamaları ile gündeme geldi. Yani; Görgöz tarafsız gözlemciler olarak bizleri ve CHP’ye gönül vermiş gerçek partilileri yanıltmadı bir kez daha…
***
CHP’nin önceki Kadın Kolları Başkanı ile parti binasında kavgaya tutuşan, bu kavgası tüm şehri ayağa kaldırmasına rağmen CHP Genel Merkezi’nde bir etki uyandırmayan CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, CHP Genel Merkezi ve CHP’lilerin bu duyarsızlığından cesaret almış olacak ki; CHP’nin mevcut Kadın gönüllüleri ile de birbirine girmiş.
Bakın CHP Kadın Kolları Başkanı Sibel Çoğay yaşananları nasıl anlatıyor:
“CHP il kadın kolları mevcut yönetimine il başkanlığı tarafından görevden planlı bir şekilde düşürülme çalışmaları yapılmaktadır… İl Kadın Kolları yönetiminin geçmiş mevcut faaliyetleri ört bas edilmeye çalışılarak düşürülmeye çalışılması CHP’sine yapılan en büyük hainliktir… Mevki ve koltuk meraklısı insanların bu partide görev yapmamaları için il kadın kolları yönetim mensubu arkadaşlarımız ile mücadelemiz sürecek sonuna kadar devam edecektir… Genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile daha önceden planlanmış görüşmemiz sonrasında konu ile ilgili açıklamalarımız sonraki haftalarda kamuoyuna sunulacaktır…”
***
CHP İl Kadın Kolları Başkanı olarak ekip arkadaşları ile birlikte CHP adına bir çok etkinlikte ve faaliyette bulunan Sibel Çoğay sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarını şöyle sürdürüyor:
“Biz “ben yürüyeceğim, 10 kişi gelir, 10 bin kişi gelir, 100 bin kişi gelir arkamdan fark etmez. Ben adalet için yürüyeceğim, adalet için.” diyen adalet yürüyüşü ile koca dünyaya demokrasi dersi veren 68 yaşında adalet için Ankara’dan İstanbul’a yürüyen Genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun izinden giden CHP’ne ve kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e gönül veren demokrasi ve özgürlüklerimiz cumhuriyetimiz için alanlarda mücadele eden kadınlarız….
CHP il kadın kolları mevcut yönetimine il başkanlığı tarafından görevden planlı bir şekilde düşürülme çalışmaları yapılmaktadır… Dün ki çalışmamız sonrası dahi rahatsız olan ve yönetimimden bir arkadaşımızın bu kişilerce aranıp düşürüldünüz artık alanlarda olmanıza lüzum yok diyen yaptığımız paylaşımları parti suçu olduğunu söyleyen bir il başkanı ile karşı karşıyayız… Kadın kolları yönetiminin geçmiş mevcut faaliyetleri ört bas edilmeye çalışılarak düşürülmeye çalışılması, çalışmamamız için her türlü mobbing uygulanması CHP sine yapılan en büyük hainliktir…
Mevki ve koltuk meraklısı insanların bu partide görev yapmamaları için il kadın kolları yönetim mensubu arkadaşlarımız ile mücadelemiz sürecek sonuna kadar devam edecektir… Bizler adalet yürüyüşü ile dünya demokrasisine adını altın harfler ile yazdıran Genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun izinden canla başla her türlü mobbing ( sistematik şekilde psikolojik şiddet) uygulanmasına rağmen çalışmaya devam edeceğiz…”

 

VUKUATLAR VE SKANDALLARLA ANILAN BİR BAŞKAN: YALÇIN GÖRGÖZ

 

CHP Kadın Kolları Başkanı Sibel Çoğay’ı bu dik ve cesur duruşu için kutluyoruz.
CHP’nin vukuatlarla anılan il Başkanı Yalçın Görgöz bir önceki Kadın Kolları Başkanı sosyolog Alev hanım ile parti binası içerisinde kavgaya tutuşmuştu. Bir kadına, hele ki partisinin Kadın Kolları Başkanı’na böylesi bir muameleye reva gören Yalçın Görgöz Alev Hanım’dan sonra Avukat Elif Tuğba Şahin’i Kadın Kolları’nda görevlendirmişti. Görgöz’ün tutarsızlıkları ve saygısızlıkları karşısında Avukat Elif Hanım da görevden ayrılmıştı.
Bir başka CHP gönüllüsü kadın doktor Sevilay Mara’ya yönelik olumsuzlukları artık Sağır Sultan bile duydu ama CHP Genel Merkezi bu konuda sessiz kalmayı sürdürüyor.
Sonrasında şimdiki CHP Kadın Kolları Başkanı Sibel Çoğay, Görgöz tarafından Kadın Kolları Başkanı olarak görevlendirilmişti. Hatta öyle ki, Sibel Hanım’ın yönetiminin oluşmasında sıkıntılar yaşanınca, Görgöz yakın çevresindeki hanımlardan rica ederek yeni Kadın Kolları’nın oluşmasını sağlamıştı. Şimdi duyuyoruz ki rica minnet ile Kadın Kolları’na alınan isimlerden şimdilerde istifaları isteniyor ki, CHP Kadın Kolları görevden düşmüş olsun.
Tutarsızlığa bakar mısınız?
CHP’deki gönüllü kadın partililerle ne alıp veremediğini varsa anlaşılamayan Görgöz şimdi de Sibel Hanım’a rahat vermiyor.
CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz 3’üncü kez kendi getirdiği Kadın Kolları Başkanı ve ekibi ile kavgaya tutuştu. Ve işin acı tarafı bu kişi CHP’den Afyonkarahisar Milletvekili olabilme hayalleri kuruyor!…
Parti çalışmalarına araç vermediği, kadın partililere yönelik yakışıksız tavırlarda bulunduğu belirtilen Yalçın Görgöz sayesinde CHP il binasına girip çıkan da kalmadı.
Eskiden bir çok partilinin buluşma noktası olan CHP il Binası bu günlerde 3-5 müdavimin uğrak noktasından başka bir şey değil ne yazık ki.

 

CHP’NİN AFYONKARAHİSAR’DAKİ MANZARASI:

 

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz’ün görev süresine şöyle bir baktığınızda gördüğünüz manzara:
-İl Başkanı olmuş ama kendi göreve getirdiği yöneticiler bir bir istifa etmiş…
-Partili kadınlara, hatta kadın milletvekiline karşı takınılan tutum dillere destan olmuş… CHP’nin aydın kadınları aşağılanır hale gelmiş…
-Parti yöneticilerinin kimisi kaçak ve sahte içki imalatında yakalanmış… Bir başkasının işyeri kumarla anılır olmuş…
-İl Yönetim kurulu üyesi, kendi partisinin Belediye Başkanlarına demediğini bırakmamış…
-Yönetim kurulu üyeleri aralarında sokak kavgaları ve hatta silahlı düello yapar hale gelmiş…
-İl Başkanı ilin milletvekili ile, ilin milletvekili il başkanı ile yanyana gelmekten kaçınır olmuş…
-İlçe yönetimleri arasındaki kopukluk had safhaya ulaşmış. Bazı ilçe örgütleri, İl Yönetiminin ziyaret talebine karşılık vermez hale gelmiş…
-CHP’nin tarihinde görülmemiş parti içi yolsuzluk, usulsüzlük iddiaları gündemden düşmez olmuş…
-CHP’nin parti aracına partinin flaması bile asılamaz hale gelinmiş…
-Görgöz yönetimine muhalif olan ve yapılan yanlışları eleştiren herkes disiplinle ya da ihraç tehdidiyle yüzleşir olmuş…
-Bugüne kadar görev yapmış hiçbir yönetimde bu kadar istifa yaşanmamış…
-CHP Afyonkarahisar’da hiçbir dönemde bu kadar kendi içinde kavgalı hale gelmemiş.
Afyonkarahisar’da manzara bu iken, Ankara bu manzarayı nasıl görmüyor hayret doğrusu…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti