Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

HAYAL EDİLEN AFYONKARAHİSAR – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 23 Nisan 2018 Pazartesi 13:35:05
 

Afyonkarahisar’ın tanıtımı adına yapılan çalışmalar ardı ardına devam ediyor. Vali Mustafa Tutulmaz’ın ilimize geldiği ilk günden bu yana ağırlık verdiği çalışma konularından birisi “tanıtım”… Diğeri ise “eğitim”…
Eğitim meselesi başlı başına bir konu, ona zaman zaman değinmeye çalışıyoruz.
“Tanıtım” konusu ise ayrı ve önemli bir başka konu.
Son olarak geçtiğimiz Cuma günü Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun da katılımı ile Afyonkarahisar Kitap Fuarı açıldı.
7 yıl kadar önce emekli albay İsmail Özdilek’in “Kitap Şenliği” adı altında başlattığı, bir çok gönüllünün de destek verdiği “şenlik” artık Valilik himayesindeki bir “Fuar”a dönüştü.
Afyonkarahisar Valiliği, Belediye, Kocatepe Üniversitesi, İl Kültür Turizm Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Afyon Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Esnaf Odası’nın katkıları ile As Fuarcılık Organizasyonunda yapılan fuarda görülmeye değer sahnelere tanık olduk.
Bir yanda Afyonkarahisar’ın yetiştirdiği değerli yazarlar; standlarını açmışlar, okuyucularına kitaplarını imzalıyorlar…
Diğer yanda Afyonkarahisar’ın protokol üyeleri standları geziyor, Türkiye’nin önde gelen yayınevlerinin yöneticilerine “hoş geldin” diyorlar.
Asıl önemli olan, Fuar alanının tamamında binlerce, evet binlerce öğrenci var. Kimi okuluyla birlikte gelmiş, kimi kendi arkadaş grupları ile kararlaştırıp gelmişler. Her standın başında birkaç öğrenci; kitaplar üzerine yorum yapıyorlar, sayfalarını karıştırıyorlar.
İndirimli kitaplardan almış, bir köşeye çekilmiş okuyan çocuklar da, büyükler de oradalar.
Fuar’ın girişine bakıyorsunuz; gelen-giden oldukca çok. Bahar gününde hava soğuk, ama rağbet var.
Kitap Fuarı 29 Nisan’a kadar açık, gidip gezmekte fayda var.
***
Kitap Fuarı, Film Festivali, Klasik Müzik Festivali, Caz Müzik Festivali, Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali… İşte hayal edilen Afyonkarahisar bu.
Emniyet Genel Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nca şehit ailelerine yönelik düzenlenen gezi kapsamında bu yıl da Afyonkarahisar tercih edildi. Afyonkarahisar Polis Moral Eğitim Merkezinde kalan 49 aile program kapsamında Afyonkarahisar’ın tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini gezdiler.  
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’daki mahalle muhtarlarını Afyonkarahisar’a getirdi. Muhtarlar da Afyon’u tanıdı.
Gezilen, görülen, tanınan, tercih edilen bir il Afyonkarahisar..
Elbette bu organizasyonlar yapılırken sıkıntılar, krizler, istismarlar bazen olabiliyor. Valilik başta olmak üzere bu işlerin kurumsallaşması için, istismarlara yol vermeyen bir sistem kurulması için çalışılacaktır.
Demek istediğimiz şu; yol doğru…
Hele bir de bazen gündeme gelen “para-tura” işlerine kesinkes sistem üretilir, para işleri de çalışmalara gölge düşmeyecek bir sisteme bağlanırsa değmeyin keyfimize.
Cinayetlerin, kavgaların, dövüşlerin, kazaların, istismarların yanında anılan bir Afyonkarahisar değil… Bu güzelliklerin yanında anılan bir Afyonkarahisar bizlerin hayali. Bu hayale hizmet edenlere teşekkürler.

 

 

BİR BAŞKA HAYAL DAHA VARDI, AMA…

 

Hayalden bahsettik. Bir hayalimiz de Afyonkarahisar’da, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin yanında 2’nci bir üniversitemiz daha olmasıydı.
Bu konuyu bu köşeden bir çok kez yazdık. Yazdık, çünkü Afyonkarahisarlılar bunu istiyor ve buna inanmışlardı. Afyonkarahisar’a kurulacak 2’nci bir üniversitenin ilimize de ülkemize de büyük katkı sunacağından şüphe yoktu. Siyasiler çalışıyor, bürokratlar çalışıyor, halk bekliyordu.
Maalesef hayallerimiz suya düştü. Yeni kurulacak olan üniversiteler arasında Afyonkarahisar’a dair bir haber yok.
Yeni üniversite ile almayı beklediğimizi yeni bütçeler, yeni binalar, yani kadrolar müjdeleri ne yazık ki Afyonkarahisar’a ulaşamayacak artık.
Oysa tüm şartlara haizdik yeni Üniversite için. Öğrenci sayısı deseniz var, sağlık altyapısı deseniz var, bürokratik deneyim deseniz var. Afyonkarahisar’ın potansiyelleri malum… Siyasi destek ona keza…
Ama olmadı, olamadı…
Komşu il Kütahya 2’nci üniversiteye kavuşuyor. Hem de bizim hayal ettiğimiz gibi, “sağlık” alanında öne çıkacak bir üniversiteye. Ne diyelim, hayırlı olsun.
Şimdi siyaset kanadı “Biz de Termal Kent projesini kaptık. Afyonkarahisar’a büyük devlet yatırımı gelecek bu proje ile. Artık 2’nci üniversite de Kütahya’nın oluversin” tarzında savunmaya geçecektir. Lakin hiçbir savunma Afyonkarahisar’a 2’nci bir üniversite kazandırmanın mutluluğun yerine geçemeyecektir. Bu da biline…

 

“ÖLMEDEN NURDA YAT”

 

Maliye ve Tarım eski Bakanı, hemşehrimiz, büyüğümüz İsmet Attila ile ilgili birkaç kelam etmiş, unutulmaması gereken hizmetlerini anlatmıştık geçen gün burada.
Afyonkarahisarlıların yakından tanıdığı simalardan Bekir Erten ağabeyle karşılaştık.
“İsmet Ağa’yı yazmışsın, eline sağlık” dedi ve devam etti: “Biz de hasbelkader siyasetin içinde bulunduk, o zamanlar Karayollarının bir yetkilisi ile karşılaşmıştık. O yetkili o gün dedi ki, İsmet Attila sizin Çevreyolu için para ayırmış, ayrılan paraya da not düşürmüş. Bu para Afyonkarahisar Çevreyolu Yapımında kullanılacak diye. O not olmasaydı eğer, biz o parayı çoktan başka yerlere harcardık. Siz de Çevreyolunu biraz daha beklerdiniz”
İsmet Attila’ya dua eden Erten, ekledi: “Ben İsmet Attila’ya bir de AFJET bizim evi ilk ısıttığında dua etmiştim, 24 saat sıcacık evi bulunca ölmeden nurda yat İsmet Ağa demiştim” dedi. Bu anıları da Afyonkarahisarlılar’ın İsmet Attila hakkındaki görüşlerinden bir kesit olarak buraya almış olalım.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti