Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

İkinci kent meydanı – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 6 Ekim 2010 Çarşamba 03:00:00
  “Körün istediği bir göz, Allah verdi iki göz.” Afyonkarahisar Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak olan düzenleme ile yeni Kent Meydanı’na kavuşmanın hazırlıklarını yaparken Belediye Başkanı Burhanettin Çoban yaptığı bir açıklama ile 2. Kent Meydanı’nın müjdesini verdi.
Afyonkarahisar’ın ikinci kent meydanına kavuşması için çalışmalara başladıklarını belirten Belediye Bakanı Burhanettin Çoban bu düzenlemenin yapılacağı noktayı şimdilik açıklamadı. Çalışmalar belli bir seviyeye ulaştıktan sonra ikinci kent meydanının neresi olduğunu açıklayacaklarını belirten Çoban’ın bu müjdesi geniş yankı buldu. Gündemi dikkatli takip eden Afyonkarahisarlılar arasında şimdi ikinci kent meydanının neresi olacağıyla ilgili tahminler yapılmaya başlandı.
Tuz Pazarı caddesi üzerindeki Yoncaaltı Camii çevresindeki Pazar yerinin yıkılmasının ardından oluşan ve şimdi otopark olarak kullanılan alandan tutun da Mecidiye çıkışındaki eski Köy Hizmetleri alanına kadar pek çok tahmin yürütülüyor. Yoncaaltı Camii’nden İmaret’e kadar olan alanı hayal güçlerine sığdıranlar bile var. Hanönü olarak bilinen mevkide Kasımpaşa İlköğretim Okulu ile Hanönü kavşağı arasında bulunan imar adasında 18. madde uygulanmasına yönelik tekliflerin gündemde olduğunu belirtenler ise “ikinci kent meydanı Hanönü olmasın” tahmininde bulunuyorlar. Uydukent bölgesinde meydan düzenlemesine uygun bir çok nokta bulunduğuna dikkat çekenler de var. Pazar yeri olması planlanan Karayolları arazisinde bu yönde çalışmalar başladığında meydan düzenlemesi de yapılabileceğini öne sürenler Atatürk Spor Tesislerinin bulunduğu Stadyum bölgesinde de böyle bir düzenleme yapılabileceğini belirtiyorlar. Çoban’ın seçim projeleri arasında yer alan İstasyon Meydanı çalışmasını hatırlatanlar ikinci kent meydanı için İstasyon Meydanı’nı adres gösteriyorlar. Özdilek kavşağı olarak bilinen bölgenin kentin en gözde yerlerinden birisi olduğuna işaret edenler bu nokta için tahminlerde bulunuyorlar. Tarihi kent dokusu içinde yer alan eski Hacıpaşa Hamamı önündeki düzenlemelere dikkat çekenler dikkatlerini buraya çevirmişler. Eski Belediye Başkanı’nın “Kentsel dönüşüm mucizesi(!)” olan eski otogar alanı için tahminde bulunanlar olduğu gibi ikinci kent meydanı projesine tamamen ümitsiz bakanlar da yok değil.
Tüm bu tahminleri duyunca “Afyonkarahisar’da ne kadar çok meydan adayı varmış” demeden edemedik. Keşke bu tahminlerin sadece biri değil, birden fazlası gerçekleşebilse. Afyonkarahisar’ın çehresi bambaşka olmaz mı? Akarçay projesi, Kent Ormanı, Spor kompleksi gibi şehrin geleceğini etkileyecek çalışmalara bu tür meydan düzenlemelerinin eklenmesi geleceğin Afyonkarahisar’ını bambaşka kılmaz mı?
Sonuç olarak bahsettiğimiz bu alanların hepsi tahminden öteye geçmiyor. İkinci kent meydanı projesini yalnızca Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve yakın çalışma arkadaşları biliyor. Anladığımız kadarıyla onlar da bu konuda ser verip sır vermiyorlar. Bu durum insanlar arasındaki merak oranını yükseltmeye yetiyor da artı-yor bile…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti