Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

İMAMESİ KARAHİSAR OLAN BİR TESPİH

Afyonkarahisar… İl sınırlarına şöyle bir baktığınızda Dazkırı’dan Emirdağ’a neredeyse 200 kilometrelik bir mesafe… Doğudan batıya, kuzeyden güneye oldukça geniş bir coğrafya… 18 ilçesi, 41 belediyesi ve yüzlerce köyü ile Türkiye’nin fiziki anlamda en büyük illerinden bir tanesiyiz. Nüfusumuz da yabana atılacak cinsten değil. İl nüfusumuz 800 bini aştı, 1 milyona doğru gidiyor.
Afyonkarahisar’ın fiziki anlamdaki bu büyüklüğü ve genişliği bir çok avantajı beraberinde getirdiği gibi zaman zaman dezavantajlara da neden olabiliyor. “Nedir bu dezavantajlar?” dediğimizde en başta “İlçelerimizin Afyonkarahisar ile olan fikri, siyasi ve fiziki bağlılığındaki zayıflık” cevabını verebiliriz.
Emirdağlı kendisini Eskişehir’e, Dinarlı kendisini Isparta’ya, Dazkırı veya Hocalarlı kendisini Denizli’ye daha yakın hissediyorsa burada bir sorun var demektir. Aslında Afyonkarahisarlılar olarak bu sorunun uzun yıllardır farkındayız. İlçelerimiz de aynı şekilde… Bu sorunların aşılması için, Afyonkahasir merkez ile ilçelerin ve beldelerin bağlarının güçlenmesi için yakın geçmişte bir çok adım atıldı. Atılmaya da devam ediyor.
İşte Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği’nin başlattığı “ilçelerle buluşma” projesinin asıl amaçlarından bir tanesi de yukarıda bahsettiğimiz bu adımlara bir katkı sunabilmektir. Afyonkarahisar ile ilçelerinin, beldelerinin, köylerinin birbirine olan bağını, diyaloğunu, muhabbetini artırabilirsek ilimizin gelişimine katkı sunabileceğimiz kanaatindeyiz, Basın Yayın Derneği üyeleri olarak.
Elbette ki ilçelerimizde kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız var. Onlar sıkıntıların, sorunların aşılması için çaba gösteriyorlar. Bulundukları yerlerin dertlerini Merkez’e aktarıyorlar. Elbette ki Afyonkarahisar Valiliği, milletvekillerimiz, İl Özel İdaremiz ilimizin her köşesindeki sorunlara vakıflar. Hizmet ve koordinasyon açısından ufak tefek aksamalar oluyorsa da bunlar aşılamayacak sorunlar değil ve ili idare edenlerin kortrolleri altında. Devlet’in çarkları işliyor, Devlet mekanizması Afyonkarahisar’a üzerine düşen görevleri layıkıyla yerine getiriyor. Bunda bir beis yok.
Bizlerin, Afyonkarahisarlı basın mensuplarının hizmet etmek istediği amaç “Sorunları çözelim”, “Eksikleri tespit edelim” cümlelerinden ibaret değildir. Bu cümlelerin muhatapları biraz önce bahsettiğimiz gibi ilimizin değerli Valisi, Milletvekilleri, siyasi partileri, İl Özel idaresi ve diğer ilgili kurumlardır. Basın mensupları olarak bizlerin bu projede güttüğü asıl amaç “hemşehrilik” bağının güçlendirilmesidir. Afyonkarahisar’ın Dinar’a, Dazkırı’nın Şuhut’a, Bolvadin’in İhsaniye’ye daha bir muhabbetle bakması, aradaki diyaloğların ilerlemesi, bağın kuvvetlenmesine yönelik bir çalışma fikriyle yola çıkılmıştır.
Afyonkarahisar valisi Sayın Gökmen Çiçek projeyi kendilerine ilk aktardığımızda ve “Himaye etmelerini” istirham ettiğimizde bizlerin bu fikirdeki samimiyetine olan güvenlerinden, çabamızın samimiyetine inanmalarından olsa gerek, “Siz kibarlığınızdan himayemi istiyorsunuz ama ben bu fikri Afyonkarahisar’ın en önemli sorunlarından birisi olarak görüyorum. Himaye değil, bizzat işin içinde olur, ben de bu yönde çalışırım” diyerek bizlere büyük destek verdiler. Sayın Vali’den aldığımız bu büyük destekle ilk toplantımızı Afyonkarahisar’ın en büyük ilçesi Sandıklı’da düzenledik. Sandıklı toplantısının ardından oluşan manzaraya baktığımızda umduğumuzdan çok daha olumlu bir manzara ile karşılaştık. Hem Sandıklılı hemşehrilerimizden, hem de ilimizdeki kanaat önderlerinden, okuyucularımızdan, hemşehrilerimizden aldığımız işaret “hayırlı hizmete aynen devam” şeklinde oldu.
Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği’nin değerli yönetim kurulu üyelerinin hepsi bu çalışmaya büyük katkı sunarlarken, hem derneğimizin yönetim kurulu üyesi olup, hem de Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı görevini başarıyla yürüten Hüsnü Serteser ile yine dernek yönetim kurulu üyemiz olup Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığını başarıyla yürüten M. Emin Birliktir’in bu hayırlı çalışmaya ilçelerdeki dostları ve teşkilatları vasıtasıyla daha büyük katkı sunuyorlar.
Amaç “Eksiği gediği ortaya dökmekten” ziyade, “Hangi taşın üstüne hangi taşı koyabiliriz” olunca, başta Sayın Valimiz Gökmen Çiçek olmak üzere kamu kurumlarının yönetici ve temsilcileri, siyasilerimiz bizlere bu çalışmalarda önemli destek sağlıyorlar. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.
Sandıklı’dan başlayan bu toplantılar zincirinin “İmamesi Karahisar olan Afyonkarahisar tespihi”nin taneleri arasındaki bağı güçlendireceğine inanıyoruz. Haydi rast gelsin…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti