Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

İSLÂM DIŞ GÜÇLERE DEĞİL ALLAH’A TESLİMİYETİ EMREDER

Muharrem Günay 19 Eylül 2013 Perşembe 03:00:00
  İslâm, Hz. Âdem ile başlayan ve Hz. Muhammed ile kemale eren bütün peygamberlerin getirdiği dinin bozulmamış şekillerinin ortak adıdır. İslâm genel anlamda, Allah’a ve O’ndan gelenlere iman edip, kayıtsız şartsız teslim olmaktır. Müslüman ise yüce Allah’ın gönderdiğine ve Sevgili Resulü Muhammed’in (S.A.V.) bildirdiğine içtenlikle inanıp teslim olandır. Bütün dinler tevhid ve Allah’a teslimiyet bakımından İslâm ise de, hepsinin aslî özelliği değişikliğe uğramış ve gerçekliği kalmamıştır. Bundan dolayı Hz. Muhammed’in (S.A.V) getirdiği din olan İslâm, bütün dinlerin mükemmeli ve Allah’ın gönderdiği son tevhid dinidir.
İslam, bazılarının iddia ettiği gibi sadece Allah ile kul arasındaki bir olay olmayıp, sosyal ve hukuki esaslarıyla hem dünya hem de ahiret mutluluğunu temin eden ve kaynağını Kur’an’dan alan ilâhi bir dindir; beşerin koyduğu sistemler dini olmadığı gibi, İslam dini Hıristiyanlıktaki kilise misalinde olduğu gibi sadece camide ifâ edilen bir din de değildir. İslâm dinin içine aldığı iman, ibadet, ahlak, muâmelat ve ceza hükümleriyle bir bütündür. Bundan dolayı Kur’an hükümlerinden birini reddeden veya beğenmeyen kimse dinden çıkar. (Bak. Bakara 2/85, Al-i İmran 3/32,85, Nisa 4/167,168) Çünkü İslâm esasları Allah tarafından konulmuştur. Gerçekten iman edenler o hükümlerle amel etmekle yükümlüdürler. Bir kimsenin mü’min, fâsık, münâfık, kâfir, zâlim gibi adlar alması da İslâmi hükümlere karşı takındığı inanç, amel ve davranışlarına göredir. Böylece İslâm, fertlerin kafalarındaki ikonlarla/putlarla beraber kabul edilen bir din olmayıp, hem menfaat ve makam/mevkilere, hem de istek ve arzulara uygun gelen yönleriyle alınacak ve uygulanacak bir din değildir. Bunun dışında bir İslâm düşünülemez. İslâm dini yücedir, ancak onunla yücelmek isteyenler yücelir, kurtulmak isteyenler kurtulurlar.
Dinin Başı Allah’a Teslimiyettir
Müslüman olmak için : “Allah’a ve O’nun emirlerine tam bir teslimiyet ve ihlâslı bir şekilde iman etmek gerekir.” Allah’ın emirlerinin bir kısmına iman edip bir kısmına inanmayan insan, İslam dairesinden çıkar; Nitekim Enam suresi 159. âyette bu gerçeğe dikkat çekilerek:
“Dinlerini (bir kısmını uygulayıp, bir kısmını uygulamaktan kaçınarak) parça parça edenler ve (şirk ve tâğûta mensup liderlerin, hevâ ve hevesleri uğruna dinde) grup grup ayrılanlar var ya, sen hiçbir şekilde onlardan değilsin (senin onlarla hiçbir surette alâkan yoktur). Onların işi Allah’a aittir. Sonra (Allah,) onlara yaptıklarını haber verecek (ve hesaplarını görecek)tir.” (ENAM 159) Buyrulmaktadır. (Krş. 3/102-103; 30/32)
İslam kelime olarak “teslim olmak” demektir. “İman”; sözlükte birini, söylediği sözde tasdik etmek, kabul etmek, içten benimsemek, birine güven vermek ve şüpheye düşmeden kalpten tasdik etmek anlamlarına gelir. (İbn. Manzur,I,111.) Din ıstılahında ise iman; Hz. Peygamber (s.a.v.)’in Allah’tan getirdiği dinî hükümleri, kesin olarak kalp ile tasdik etmek, onun haber verdiği şeyleri tereddütsüz kabul etmek, bunların gerçek ve doğru olduğuna inanmak demektir. Allah’a teslimiyet konusunda Peygamber Efendimiz şöyle buyurur:
“Bu dinin başı teslimiyettir. Allah’a teslim olan selamete erişir….” (İmam Suyuti, Camiu’s-Sağir Ve Tercümesi, Aydın Yayınevi: 1/36)
Allah’a teslim olmak yerine dünyadaki egemen güçlere, tağutlara teslim olup onlardan emir ve icazet alanların, onlara taşeronluk yapanların şeytandan hiçbir farkı yoktur. Bunlar Enam suresi 112. ayette söz edilen insan şeytanlarıdır ki bunlar Cin şeytanları gibi İstiâze ile yani eûzü çekmekle insandan uzaklaşmazlar, bizim onlardan ve onlarla bir ve beraber olmaktan ve onlara destek olmaktan uzaklaşmamız gerekir.
Kişi Kimin Dostu İse Onun Dinindendir
Allah’ın hükümleri ile hükmetmeyenler, başta Yahudi ve Hıristiyanlar olmak üzere DIŞ GÜÇLERDEN emir ve icazet alanlar, İslam Dinini ve Müslümanları yok etmek için hazırlanmış BOP gibi plan ve programlarda yer ve görev alanlar fâsıkların ta kendileridir.
Evet! Bu dinin başı Allah’a teslimiyettir. Müslüman ancak ve ancak Allah’a teslim olan insandır. Allah yerine İslam düşmanlarına teslim olanlara nasıl Müslüman denilebilir? Kim neye teslim oluyor ve kimden emir ve icazet alıyorsa, kimi dost ve veli ediniyorsa onun dinindendir. Çünkü Sevgili Peygamberimizin ifadesiyle “Kişi dostunun dini ile dindardır.” Buyurmuştur..

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER