Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Kemeri kim sıkacak?

 

Son dönemde ülkemiz ekonomisinin dünya ekonomisi ile birlikte içerisinde bulunduğu sıkıntılı dönem hepimizin canını acıtıyor. Ekonomiden kaynaklı can acısı kimi kesimlerde daha derin acılara neden olurken, kimi kesimlerde belki de hissedilmiyor bile…

“Acı derecesi”ndeki bu dengesizlik ekonomik nedenlerle canı daha çok yananların öfkesini de büyütüyor. Bu durum özellikle siyaset ve bürokrasi açısından önem arz ediyor.

Vatandaş; yaşanan enflasyon, fiyat artışları, gelir düşüklüğü, işlerin daralması gibi sebeplerle adeta “dişinin etini sorarken” toplumun bir kesiminin hiçbir konforundan ödün vermeden günlerini geçiriyor olmasına öfke duyuyor.

Ey siyasiler, ey bürokratlar! Sözümüz sizleredir…

İşinin hakkını verenleri, “beytül mal” hassasiyetle çaba gösterenleri bir kenara koyalım. Ama vatandaşın “Bunlar bizim sırtımızdan geçiniyor” diye gördükleri belli bir kesimin de varlığı yalan değil. Bu kesim hem siyasette hem de bürokraside yer almakta…

“Sözün çoğu kime anlatılır” herkes bilir. Biz az söyleyelim birileri çok anlasın… İnsanımız sıkıntı içerisinde iken, millette geçim derdi en üst seviyeye ulaşmışken, Devlet’in imkanları ile saltanat sürmeye çalışanlar, zevk-i sefasından ödün vermeyenler silkelenip kendine gelmelidir.

Örneğin; lüzumsuz makam araçları garajlara çekilmeli, bu araçlar kiralıksa iade edilmeli, lüzumlu, lüzumsuz paylaşılan tatil pozlarına son verilmeli, milletin gözünün içine baka baka lüks restoranlarda yiyip-içmekten imtina edilmelidir. Lüks makam odaları ile ilgili yeni çalışmalar yapılmamalı, Devlet imkanları ile alınan lüks telefonlar vatandaşın gözüne sokulurcasına davranılmamalıdır. Kemer sıkılacaksa önce Devlet’i temsil eden siyaset ve bürokrasi öncü olmalıdır.

Okullarda kayıt dönemi başlarken genel olarak velilerin boyunu aşacak kıyafet, kitap ve diğer masraflara izin verilmemelidir. Hele ki kayıp parası, öğretmen tercihi ücreti gibi şeylere kesinlikle izin verilmemelidir.

Bir kez daha belirtmekte fayda var… Vatandaşın can burnunda… Eğer “kemer sıkma” politikalarını kendinizden başlattığınızı anlatamazsanız, bunun sıkıntısını birebir göreceksiniz demektir. Siyasiler seçim çalışması için sahada iken, bürokrat mesaisini doldurmak için görevde iken… Olumsuzluklar yaşamak istemiyorlarsa vatandaşın “ekonomi” noktasındaki hassasiyetlerine azami derecede özen göstermelidir. Görünün köy kılavuz istemez.

 

Afyonlular Osman Alp Paşa’yı seviyor ve sayıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı kararları açıklandı. Bu kapsamda İkmal ve Garnizon Komutanı olarak Afyonkarahisar’da görev yapan Tuğgeneral Osman Alp, Tümgeneral rütbesine terfi etti.

Osman Alp Paşa ile birlikte 13 isim daha Tümgeneral oldu. Osman Alp’in Afyonkarahisar’a ataması yapıldıktan sonra 3 yıllık görev süresini tamamlamasının ardından geçtiğimiz yıl görev süresi 1 yıl daha uzatılmıştı. Osman Paşa’nın aldığı terfi bizleri de son derece mutlu etti.

Afyonkarahisarlılar’ın sevip, saydığı, güler yüzü ve herkese değer veren mütevazi yapısıyla gönüllerde yer edinen Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp Paşamızın Tümgeneral rütbesine terfi etmesi Afyonkarahisar’da memnuniyetle karşılandı.

Kimi zaman sivil kıyafetleri ile esnafın yanında çay içerken, kimi zaman eşi hanımefendi ile birlikte şehrin caddelerinde vatandaşlarla sohbet ederken rastladığımız, tanıyan herkesin istisnasız “Ne kadar iyi ne kadar mütevazi birisi” diyerek görüşlerini belirttiği Osman Alp komutanımız daha üst rütbeleri hak eden isimlerden birisidir. Elbette bu bizlerin takdiri değil, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin işleyişi içerisinde olacaktır, lakin biz vatandaş olarak Osman Alp Paşamız ile ilgili düşüncelerimizi dile getirmezsek kendimizi eksik addederiz.

Tam bir Anadolu evladı olarak öz değerlerini göz ardı etmeyen, her fırsatta toplumun içerisinde yer almasına rağmen, fotoğraf, gösteriş, haber gibi şeylerle oralardaki varlığının duyurulmasına engel olan bir isim Osman Alp Paşamız. Tarihi bilgi birikimi, okuyup yazmaya verdiği önem ve entelektüel birikimini naif ve mütevazı kişiliği ile birleştirebilen Osman Alp Paşamıza Ankara’daki yeni görevinde başarılar diliyoruz. Afyonkarahisar ile bağını hiç kesmeyeceklerini bilerek, hemşehrilerimizin “Allah mahcup etmesin” dualarını kendilerine iletiyoruz.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti