Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

100’ÜNCÜ YILA DOĞRU

Hem gazeteniz Kocatepe’nin haber sütunlarından, hem de bu köşeden bir çok kez çağrıda bulunduk. Afyonkarahisar’ın 81 il arasındaki en önemli ayrıcalığı olan Zafer Haftası’nın, Büyük Taarruz’un ve Büyük Zafer’in kutlamalarına yönelik ısrarımızı ve çağrımızı sürdürüyoruz.
Ve biliyoruz ki bu çağrımız sadece bizim değil, Afyonkarahisar için taş üstüne taş koymaya çalışan hemen hemen herkesin ortak gayelerinden birisidir.
Her yıl 25-30 Ağustos tarihleri arasında kutladığımız Zafer Haftamızın en azından Çanakkale Zaferi’nin yıldönümündeki kutlamalar kadar gösterişli, ihtişamlı, özenli ve geniş katılımlı olması Afyonkarahisarlılar olarak ortak dileğimiz. Bu dileğimizin gerçekleşmesi için başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Devlet’in ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin üst düzel yöneticilerini Zafer Haftası için ilimize bekliyoruz.
Milletimizin bir zaferini diğer zaferinden üstün görmek, şanlı ecdadımızın kahramanlıklarını birbiri ile kıyas etmek, yarıştırmak derdinde değiliz. Tarihimizin altın sayfalarının en iyi derecede ihya edilmesidir dileğimiz.
***
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayı Odası’nın son Meclis toplantısında ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’in de bu görüşü dile getirmesinden büyük memnuniyet duyduk.
ATSO Meclis toplantısında Başkan Serteser şu cümleleri kullanarak Zafer Haftası’nın önemine işaret etti ve Devlet’in zirvesini bir kez daha ilimize davet etti:
“Malumunuz, bu yıl 19 Mayıs’ı çok farklı bir gururla idrak ettik. 1919 yılının 19 Mayısı’nda Samsun’da başlayan Millî Mücadelemiz’in 100’üncü yılına erişmiş bulunuyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Samsun’daki kutlamalar sırasında 100’üncü yıl etkinliklerinin 2023’e kadar devam edeceğini açıklaması, şehrimiz için de umut vericidir. Çünkü Kocatepe sırtlarında başlayan Büyük Taarruzumuz’un ve arkasından gelen Büyük Zafer’in 100’üncü yıldönümünü de 2022 yılında kutlayacağız.
2022’deki kutlamalarımızın hazırlıkları şimdiden başlamalıdır. Ayrıca Devlet’in en üstündeki kişiler, nasıl ki Samsun’da kutlamayı gerçekleştirdilerse Kocatepe’de kutlamaya katılmalı, burada hazır bulunmalılardır.
Bu konuda Odamız’a düşen görev ve sorumlulukları hiç tereddüt etmeden üstleneceğimizi buradan bildirmek isterim.”
***
Türk Milleti’nin en kutlu günlerinin 100’üncü yıldönümüne yaklaşıyoruz. Bu yıldan itibaren Zafer Haftası kutlamalarımıza hem milli duygularla, hem de ilimiz adına ayrı bir önem vermemiz gerekmektedir. Bu yöndeki çalışmalara da şimdiden başlamamız yerinde olacaktır.
Umuyoruz ki, 100 yıl önce olduğu gibi bugün de Kocatepe, hem milli birlik ve beraberliğin, hem de geleceğe yönelik sarsılmaz inanç ve kararlılığımızın göstergesi olacaktır. Hep birlikte ihya edelim…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER