Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Onur Bayram
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Afyon temizlikte Ankara’yı geçti – Kocatepe Gazetesi

Onur Bayram 30 Haziran 2014 Pazartesi 03:00:00
  Afyonkarahisar’da yaşayan öğrenciler genellikle Afyonkarahisar’ı beğenmez. Hatta okul biter bitmez bu şehirden kaçma planları yaparlar. Aslına bakarsanız belki hemen her gün sizin de tanık olduğunuz bu serzenişler Afyonkarahisar’dan ayrılındığında pişmanlığa dönüşüyor.
İnsanlar ellerindeki değerleri kaybedince anlarlarmış. Bizim öğrenci arkadaşlarımız da çoğunlukla Afyonkarahisar’dan ayrılmadan bu şehrin kıymetini anlamıyor. Önceki gün kısa süre önce Afyon Kocatepe Üniversitesi’nden mezun olup, Ankara’da işe başlayan bir öğrenci arkadaştan ilginç bir mesaj aldım. Aslında bir CHPli’nin itirafı olarak değerlendirilebilecek bu mesaj, bizim belki her gün yaşam koşuşturmacası içinde görmediğimiz bir başarının da kanıtı…
Afyonkarahisar’da öğrenciliği boyunca çöp toplama ve şehir temizliğine hemen her gün söylendiğini bildiğim bu öğrenci kardeşimiz Gezi Parkı eylemlerine de katılmış, CHP gençlik kollarında aktif görev almış ve genel bir muhaliftir. Sadece iktidara değil kendi görüşündeki insanlara, aktif olarak görev aldığı partide bile her zaman muhalif olan bu genç dostumuz, kısa süre önce mezun olarak Ankara’ya taşındı. Derslerindeki başarı ve aldığı sınav sonuçlarıyla, devletin üst düzey ekonomik kuruluşlarından birinde staj hakkı kazanan bu öğrenci Ankara’da bir süredir stajda. Staj diye düşünüp küçümseyebilirsiniz belki ama bu staja her yıl binlerce öğrenci başvurup, ancak 5 ya da 10’u özgeçmişlerine yazabilecekleri hatta bütün özel bankaların onları havada kapmasını sağlayacak bu staja kabul edilebiliyor.
Staj sırasında Ankara’daki gözlemleri ve Afyonkarahisar’a pişmanlık dolu gözlemlerini aktaracağım. Ancak belki de şu ana kadar yazdıklarımda asıl dikkat edilmesi gereken AKÜ mezunlarının başarıları. Sabah akşam Afyon Kocatepe Üniversitesi ve yönetimine ağza alınmayacak söylemlerle saldıranlar, AKÜ mezunlarının kısa sürelerde nerelere kabul edildiğinin görür de belki utanırlar.
Gelelim Ankara’yla Afyonkarahisar’ın kıyaslanmasına ve Afyonkarahisar Belediyesi’nin bir CHP’li tarafından daha başarılı bulunmasına sebep olan olaya… Ankara’daki bu arkadaş geçtiğimiz gün öğle yemeği sonrası dünyaca ünlü bir kahve firmasına kahve içmeye gidiyor. Bir süre kahve içen gençler, işe geç kaldıklarını fark edince ellerinde kağıt kahve bardaklarıyla yaklaşık 1 kilometre ötedeki kuruma yürümeye başlıyorlar. Yürüyüş boyunca tek bir çöp kovası göremeyen bu genç yeni mezun grubu, ellerinde kağıt bardaklarla kuruma girmenin ayıp olacağını düşünerek, biraz da nasıl olsa çöpçüler süpüreceği için kağıt bardakları yakında bir ağacın altına bırakmışlar.
Yeni mezun gençler aradan geçen 4 saat sonrası işten çıktıklarında bir de ne görsünler, kağıt bardakların bıraktıkları yerde duruyor. İşte bu olay sonrası benim sabah akşam Burhanettin Çoban’ı eleştiren arkadaşım şu mesajı atmış; “İnanır mısın koca Ankara’da bir tane çöp bulamadım. Tamam Afyon’da da ortalıkta çöp bidonu yok ama orada hiç olmasa şu yeşil direklerdeki çöp bidoncukları var. Elimizdeki ufak tefek şeyleri atabiliyoruz. Burada yani başkentte o bile yok. Onu geçtim Afyon’da yere kenara bir yere çöp bırak çöpçüler iki saate kalmadan süpürür. Burada o bile yok. Boşuna günahını almışız Çoban’ın. Burası Afyon’dan pis…”
Zaman zaman her gün gördüklerimiz bize sıradan geliyor. Gelişimi, iyileşmeyi göremiyoruz. Ancak Afyonkarahisar gelişiyor ve büyüyor. Ben bu şehre geldiğimde, habere gittiğimiz en uzak yer SSK hastanesiydi. Adliye, ATSO, otogar ve hastane taşındı derken şehir yayıldı da yayıldı. Gelin görün ki, yayılma çok olumsuz da etkilememiş. Eksikler olmakla birlikte iyi yoldayız. Bazen gerçekleri görmek için dışarıdan bakmalı. Dışarıdan bakanlar, Afyonkarahisar’ı büyükşehirlerle kıyaslıyabiliyor. Bu başarıyı sağlayan herkesi ve Başkan Çoban’ı yürekten tebrik ederim. En büyük tebriği de yaz-kış, sıcak-soğuk tüm yıl şehri adım adım yürüyüp temizleyen temizlik işçileri hak ediyor.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER