Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Ah Zafer, vah Zafer – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 22 Eylül 2014 Pazartesi 03:00:00
  Yıllarca konuştuk, tartıştık. Zafer Havaalanı, o zamanki ismiyle Altıntaş havaalanı Afyonkarahisar’ın zararına mı olacak, yararına mı olacak diye?
Havaalanı yapıldı, faaliyete geçti. 60 kilometre uzakta da olsa, uçuş konforuna kavuşmanın mutluluğu ile tartışmalar dindi.
Taa ki, basın camiasının aykırı sesi Taraf Gazetesi Zafer Havaalanı’nda Devlet’in yolcu garantisi nedeniyle büyük zarara uğradığını yazana kadar.
Şimdi Afyonkarahisar’ın önemli gündem maddelerinden birisi haline geldi yeniden Zafer Havaalanı.
2 yıl önce en tantanalı törenlerden birisi ile Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde açılışı yapılan havaalanının yapım ihalesi 2010 yılında yapılmış, 30 yıllık işletme süresi ile IC İçtaş firmasına ihale edilmişti. Zafer Havaalanı 50 milyon Avroya mal oldu. Devletten tek kuruş çıkmadan yapıldığı defalarca tekrarlanan Kütahya Zafer Havaalanı için IC İçtaş firmasına yılda 850 bin yolcu garantisi verildi. Yolcu sayısı 84 binde kalınca aradaki farkı devlet ödedi.
İşte bugünkü tartışmalar bu noktada düğümleniyor. Zafer’in yolcu potansiyeli planlananın neredeyse 10’da biri oranında kaldı.
Bu “üstün öngörü” ve “dahiyane hesap” bürokratlarımızın eseri mi, siyasetçilerimizin eseri mi, yoksa el birliğiyle mi bu “başarı(!)”ya ulaştık şimdilik bilemiyoruz.
Devletin kaynaklarının nasıl hoyratça harcandığının, burnumuzun dibinde bölgenin en donanımlı havaalanı dururken, trilyonları yeniden nasıl toprağa gömdüğümüzün bir anıtı haline geldi ne yazık ki Zafer Havaalanı.
Bölgedeki sis nedeniyle sık sık iptal edilen uçuşlar ve bu nedenle yaşanan kayıplar da işin cabası…
Bakalım, şimdi muhalefet partileri konuyu TBMM gündemine taşıyorlar. Umuyoruz ki, sorulan sorulara verilen cevaplar, bizlere yansıyan bilgileri yalanlar. Sayıştay raporları ortaya konularak, Devlet’in trilyonlarının Zafer’den havaya uçtuğu resmi ağızlarca yalanlanır.
Aksi halde yazık, hem de çok yazık…

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER