Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

AKÜ’DEN CEVAP YOK, BELEDİYE KONAKLAMA İÇİN UĞRAŞIYOR

Sezer Küçükkurt 17 Ağustos 2016 Çarşamba 13:54:19
 

Duyarlı hemşehrimiz Osman Tezgiden’in AKÜ’de tedavi görmek için diğer illerden Afyonkarahisar’a gelen hastaların yaşadıkları sıkıntılar ile ilgili olarak kaleme aldığı “açık mektup”unu bu köşeden yetkililerin dikkatine sunmuştuk.
Hatırlanacağı üzere, söz konusu yazıda kanser tedavisi gören konukların yararlanması amacıyla her iki kurumdan servis ve konaklama konusunda taleplerde bulunulmuştu.
Konunun muzdaripinin tahminimizden çok olduğunu bu vesile ile biz de öğrenmiş olduk. Osman Tezgiden’in Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ın dikkatine sunduğu konuyla ilgili olarak Afyonkarahisar Belediyesi yetkilileri bilgilendirmede bulundular.
Belediye konaklama
için çalışıyor
Belediye’nin bağlı bulunduğu kanun ve yönetmelikler gereğince servis konusunda yasal bir yetkisinin bulunmadığı, bu nedenle hastaneye gelenlere servis hizmetinin Belediye tarafından sunulamayacağı belirtilirken, konaklama konusundaki sıkıntılar için çalışma içerisinde olunduğu bildirildi. Buna göre, Afyonkarahisar Belediyesi’nin yeni spor kompleksi yakınında yaptığı sporcu dinlenme tesislerinin bir bölümünün AKÜ Hastaneleri’ne şehir dışından gelen hasta ve yakınlarının kullanımına açılması, uygun fiyatlı, temiz hizmetle hem sporcuların, hem de AKÜ’de tedavi gören hasta ve yakınlarının bu tesislerden faydalanması planlanıyor. Belediye yetkilileri bu yöndeki çalışmalarını sürdürüyorlar. Servis konusunda ise Belediye’den bir ışık görünmüyor.
AKÜ’den cevap yok
Afyon Kocatepe Üniversitesi yöneticilerinin söz konusu yazıyı okuduklarından, okumasalar bile yaşanan sıkıntılardan haberdar olduklarının farkındayız. Ancak Rektörlük cephesinden henüz konuyla ilgili bir açıklamada bulunulmadı. Olursa bu köşeden duyurmak görevimiz elbette.
Apart önerisi
Öte yandan bir başka duyarlı hemşehrimiz Şükrü Şensoy da konuyla ilgili görüşlerini gazeteniz Kocatepe’ye aktardı. Şükrü Şensoy konuyla ilgili olarak tespit ve önerilerini şöyle dile getirdi:
“Sezer bey merhaba, bugünkü yazınızı okudum, kaleminize sağlık, güzel ve güncel bir konuyu dile getirmişsiniz. Bu konuda benim de eşimden ve ailemden 2 kişi bu hastalıkla mücadele etti. Tespitleriniz ve Sayın Osman beyin düşünceleri çok doğru, yalnız bu konuda dikkat edilmesi gereken husus kemoterapi alan hastalar tedavi sonucunda en az 24 saat halsiz ve güçsüz oluyorlar. Dinlenmeleri gerekiyor. Bırakın umumi vasıta ile ulaşımı, özel araçla bile seyahat etmeleri çok zor. Allah yardımcıları olsun. Konuyu ekonomik olarak düşündüğümüzde kendi araçları ile geldiklerinde her tedavi ortalama 250 km mesafe. Bu tedavi için 40 ila 45 defa gelseler 11 bin 250 km. Bunun yerine Afyon’da apart dairelerin hastane civarında artırma imkanı düşünülürse hem şehrimize iyi bir gelir kaynağı olur, hem de hastalar için rahatlık ve bir sorun karşısında acil müdahale imkanı olur.  Antalya’da özel hastanelerde böbrek nakillerinde hastanenin kiralamış olduğu apart dairelerde kalarak tedavilerine devam ediyorlar. Hastanenin böyle bir imkanı olmayacağına göre Belediye yakın bölgede bu amaçla kullanılmak üzere imar değişikliği ile çözüme yardımcı olabilir diye düşünüyorum. Saygılar…”

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti