Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Hayriye Caner

ALTERNATİF TATİL: TERMAL SULAR – Kocatepe Gazetesi

Hayriye Caner 3 Mart 2018 Cumartesi 12:19:18
 

Alternatif tatil seçenekleri arayanlar için en iyi seçim termal merkezler. Afyon’da modern tesislerin yanı sıra geleneksel kaplıcalar da dünyanın dört bir yanından gelenlere şifa dağıtır.
Sıcak yaz aylarında sahil kenarlarına, karlı kış günlerinde de kayak merkezlerine alternatif turizm merkezi olarak pek çok termal merkezi sınırları içerisinde bulunduran Afyonkarahisarımız termal turizm alanında kat ettigi mesafe ile göz dolduruyor.
8 termal merkezi bulunan Afyon’un şifalı suları pek çok hastalığa da deva olurken, yurt dışından da her yıl çok sayıda insan Afyon’un şifalı sularından faydalanmak üzere Afyon’a geliyor. Ankara, İzmir, İstanbul ve Antalya gibi büyük merkezlerin kesişme noktasında bulunan Afyon’un termal tedavisi özellikle uzun tatil dönemlerinde tercih edilen bir tatil çeşidi oluyor. Afyon’un merkez, Sandıklı, Bolvadin ve İhsaniye ilçelerindeki termal tesisler her tatil döneminde büyük doluluk oranlarına ulaşıyorlar. Ne mutlu.
İlimizdeki termal Kür Merkezleri çatısı altında cilt bakımı, çamur-aroma terapi, kırışıklık bakımı, maskeler, saç bakımı, total-lokal selülit masajı, tedavi masajı, zayıflama programları, solaryum, Türk hamamları, buhar banyoları, özel aile banyoları, uzman doktor ve fizyoterapistlerin denetiminde eksiksiz hizmet veren son derece kapsamlı fizik tedavi/rehabilitasyon merkezlerii bulunuyor. Şifalı sularımız başta ağrılı romatizmal hastalıklara, lumbago, bel fıtığı, nevrit, nevralji, kireçlenmeler, ortopedik ameliyat sekelleri, spastik, beyin özürlü, çocuk felci geçirmiş çocukların rehabilitasyonu, sedef, deri hastalıkları, mide, bağırsak ve safra kesesi hastalıkları, böbrek, idrar yolları ve kadın hastalıklariına, bünyesel zayıflıklara, hemipleji (inme) rehabilitasyonuna, stres ve strese bağlı rahatsızlıklara dökülen ve kırılan cansız saçlara, tırnak ve derideki dejenereye, biyolojik hücre yıpranmasının önlenmesine karşı tavsiye diliyor.
Disk kaymaları, kas hastalıkları iltihabi hastalıklar ve vücudun mineral dengesine yönelik hastalıklar da termal tesislerimizdeki tedavi edilen hastalıklardan bazıları. Termal otellerdeki bitki, süt, papatya ve kekik banyolarının yani sıra çamur banyosu ve vücut analizleri ile Türk mutfağının eşsiz lezzetleri birleşince değmeyin konukların keyfine.
Büyük toplantı salonları ile her türlü toplantılara da ev sahipliği yapan Afyon’un termal merkezleri tüm Türkiye’nin ilgi odaklarından birisi artık.
Afyon’da yıldızlı turistik merkezlerin haricinde Ömer, Gecek, Gazlıgöl, Heybeli ve Hüdai Kaplıcaları da geleneksel usullerle kaplıca şifasını devam ediyor.
Bu büyük nimet için Afyonkarahisarlılar olarak Allah’a ne kadar şükretsek az, öyle değil mi?

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER