Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

ANKETLER ZEYBEK’İN GÖSTERGESİ İMİŞ

AK Parti’nin Afyonkarahisar Merkez Belediye Başkan adayıyla ilgili merak nihayet bitti. AK Parti il eski Başkanlarından Mehmet Zeybek’in bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı” olarak ilan edilmesi bekleniyor.
Dün bu köşede yer alan yazımızda “AK Parti’de Mehmet Zeybek de denkleme dahil oldu” demiştik.
Şöyle bir hatırlayalım dünkü yazımızı:
Öte yandan anketler de olanca hızıyla sürüyor. Anketler konusunda kendi tanık olduğumuz iki olayı anlatalım: Perşembe günü yaşlı teyzemi doktora götürmek için beraberken önce teyzemin cep telefonu çaldı. Bakamadığı için telefonu bana verdi. Karşımızdaki ses “Afyonkarahisar Belediye Başkanı olarak kimi görmek istersiniz: Burhanettin Çoban için 1’e, Bülent Eser için 2’ye, Hüseyin Tutumlu için 3’e basın” dedi. Teyzemin telefonunu kapatır kapatmaz benim telefonum çaldı ve aynı sorular tekrarlandı. Dün de telefonum yine çaldı ve anket şirketinin ismi verilerek yapılan aramada önce yaşadığım il, ilçesi, mahallesi, yaşım ve tahsil durumum soruldu. Benim ismim zikredilmeden yapılan aramada “Şu isimleri tanıyor musunuz? Bir kez görmüş olmanız, ismini duymuş olmanız tanıyorsunuz anlamına gelmektedir” denilerek Bülent Eser ve AK Parti eski İl Başkanı Mehmet Zeybek’in isimlerini sıraladılar. Bu isimlerle ilgili cevabımızı aldıktan sonra geçen seçimde hangi partiye oy verdiğim ve bu seçimde hangi partiye oy vermeyi düşündüğüm soruldu. Bu anket çalışmasının bir çok hemşehrimize yapıldığını duyduk. Böylece AK Parti eski il başkanı Mehmet Zeybek’in yarışa yeniden dahil olduğu fikri oluştu. Mehmet Zeybek’in ismi seçim sürecinin en başlarında aday adayları arasında dillendiriliyor olsa da, sonradan sonraya ismi gündemden düşmüş, Zeybek de bu konuyla bir açıklamada bulunmamıştı. Şimdi mevcut 3 aday adayına ilaveten eski il Başkanı Zeybek’in isminin seçmene soruluyor olması neyin göstergesi?”
Yazımızı dün bu soru ile bitirmiştik. Meğerse seçmene sorulan sorular AK Parti Adayının Mehmet Zeybek olacağının göstergesi imiş. Hayırlı olsun…

 

BURHANETTİN ÇOBAN’A TEŞEKKÜR

 

Dün Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği’nin organizasyonunda Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban ile birlikteydik. Sayın Vali Tutulmaz ve Başkan Çoban’a basın camiasına sağladıkları katkılar ve destek nedeniyle teşekkür ettik hep birlikte. Başkan Çoban’a hediyemizi takdim ederken “Sayın Başkanım, yarından itibaren başlayacak olan yeni dönemin hakkınızda hayırlısı olmasını diliyoruz” demiştik. Başkan Çoban da “amin” diyerek karşılık vermişti. Olanda hayır vardır, demek ki hem memleket için, hem Çoban için hayırlı olan bu imiş.
Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği’nin organizasyonunda Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a, derneğimize katkıları nedeniyle teşekkür ederken, farkında olmadan görev süresi boyunca yaptığı hizmetlerden dolayı da teşekkür etmişiz aslında.
Başkan ile bizim aramızda tartışmalar, gerilimler yaşanmış olsa da bunların hepsi hizmet bazlı fikir ayrılıkları idi. Başkan Çoban’ı yeri geldi eleştirdik, yeri geldi hizmetleriyle methettik. Ama bunların hiçbirisini menfaat için yapmadık. Gerçekten 9 yılı aşan görev süresi boyunca Çoban ilimizde silinmez izler bırakan bir Belediye Başkanı oldu. Yaptığı tüm hayırlı hizmetler için kendisine bir kez daha teşekkür ediyoruz.

 

ZEYBEK İYİ BİR ADAY

 

Bir gazeteci için yazdığı öngörülerin gerçekleşmiş olması en önemli bahtiyarlıklardan birisidir. Sosyal medya dahil hiçbir yerde böyle bir yorum yokken Mehmet Zeybek’in Belediye Başkanlık yarışına dahil olduğunu yazıp, hemen akabinde AK Parti’nin Belediye Başkan adayının Mehmet Zeybek olarak açıklanması bizleri de elbette memnun etti. Mutluluğumuzun birinci nedeni; siz değerli okurlarımıza mahcup olmadık, yanlış yönlendirmemiş olduk. İkincisi ise herkesin “dava adamlığı” konusunda hemfikir olduğu, doğru, dürüst, çalışkan bir ismin Belediye Başkanlığı yarışına dahil olması nedeniyle memnuniyet duyduk.
Mehmet Zeybek özellikle FETÖ ve diğer menfaat yapılanmaları ile mücadele konularında İl Başkanlığı döneminde kendini fazlasıyla ispatlamış bir isim. Milletvekilliği yarışında “bazı durumlara” karşı çıkarak yarışa katılmış ama “bazı durumlar” nedeniyle yarış dışı bırakılmıştı. Oysa Zeybek’le ilgili beklenti yüksekti. Olmadı, olamadı, milletvekili sıralamasında Zeybek yer alamadı. O zaman Zeybek için “Harcadılar”, “Bu adama bu yapılır mıydı” diyenler çoğunlukta idi. Demek ki, nasip Belediye Başkanlığına imiş.
15 Temmuz darbe girişimi gecesi ilk andan itibaren Afyonkarahisar’da meydanlara yön veren böylesi bir ismin Afyonkarahisar Belediyesi’nin başında bulunması şehre önemli kazanımlar sağlayacaktır.
Elbette takdir seçmenin, ama adayların kalifiye isimler olması seçmenin elini kuvvetlendirir.
***
Bundan yıllar önce dönemin AK Parti İl Başkanı Burhanettin Çoban görevinden milletvekili adaylığı için istifa edip, AK Parti’nin o günkü il yönetimi kendi içerisinden yeni il başkanı olarak Mehmet Zeybek’i seçtiğinde bunun haberini ilk yazmak da bize nasip olmuştu. AK Parti’nin o dönemki il başkanının kim olacağı kamuoyu tarafından merakla beklenirken, Mehmet Zeybek’in AK Parti İl Başkanlığı’nı Kocatepe Gazetesi’nden öğrenmişti herkes. Aradan yıllar geçti. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın ardından AK Parti’nin yeni Belediye Başkan adayının Mehmet Zeybek olabileceği bilgisini ilk yazmak da yine bize nasip oldu.
Hayat böyle işte… Bizim yaptığımız sadece tarihe not tutmak. Gerisi takdir-i mutlak…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti