Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

ATSO’DA DELEGE “DEĞİŞİM” DEDİ

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın 4 yılda bir yapılan seçimleri geçtiğimiz hafta sonunda gerçekleştirildi. İşin özeti Afyonkarahisar’ın iş ve ticaret dünyası “değişim”den yana tavır koydu.
ATSO seçimlerinde bir çok konuya vakıf olmamıza rağmen, “taraf” olmamız nedeniyle bu konuları seçim sürecinde gazetemize taşımamaya özen gösterdik. Şimdi, seçim sürecini tamamladık. Sıra bizim açımızdan detaylı analizlere geldi.
***
ATSO seçimlerine tekerlekli sandalye ile gelen teyzeler, koltuk değneklerine tutuna tutuna gelen amcalar oy kullanarak iradelerini ortaya koydular.
Keşke “kırmızı” oyların toplamı ile “mavi” oyların toplamını kıyaslayabilsek. Bu yapılırsa “değişim” talebinin daha kuvvetli hissedileceğini tahmin ediyorum.
***
ATSO’nun 13 yıldır Yönetim Kurulu Başkanlığını yapan Hüsnü Serteser, bu seçimlerde aday olmasa belki bugün çok farklı bir konumda olacaktı.
Üst üste 3 kez seçilmiş tek ATSO Başkanı olarak camianın “ağabeyi” konumunda, saygın ve yıpranmamış bir isim olarak kalacaktı.
Ama o ve ekibi “değişime karşı durmayı” ve “yıpranmayı” tercih ettiler. Bunca hırsın, bunca çabanın sebebi nedir, hala anlaşılabilmiş değil.
Asıl iştigal alanı “inşaat sektörü” olan ve ATSO’daki görev süresi boyunca yapılan inşaatlarla övünen ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser “inşaat ve yapı malzemeleri grubu”ndan girdiği seçimi kaybetti.
İnşaatla ilgili bir başka sektörden daha aday olmuştu, oradan da Meclis’e giremedi.
Şimdi, ekibi Serteser’i Meclis’e taşımanın değişik formülleri üzerinde tartışıyorlar. Hangisini tercih edeceklerini zaman gösterecek.
***
Hüsnü Serteser’in Meclis ve Yönetim Kadrosundan 8’i, meslek komiteleri seçimlerini kaybetti, yeni ATSO Meclisi’nde yer alamayacaklar.
Mevcut durum için konuşuyoruz; Serteser ile birlikte Meclis Başkanı Mehmet Merdivenci, ATSO Başkan Yardımcısı Mustafa Gül, ATSO Yönetim Kurulu üyeleri Muammer Türker, Hacı Sait Evrenkaya, Fatih Şapçı, Akif İşbilir, Ahmet Anlıak, ATSO’nun yeni Meclisi’nde yoklar. Dedik ya, formüller konuşuluyor, ne olacağını zaman gösterecek.
ATSO’nun yeni Başkan adayı Mahmut Önder Artuk ise 3 ayrı meslek komitesinden seçime girdi ve 3’ünden de yeni Meclis’e girmeye hak kazandı.
İscehisar’ı ATSO Meclisi’nde uzun yıllardır temsil eden cephe adeta çöktü. Afyonkarahisar ekonomisinin bel kemiği İscehisar ilçesinden ATSO Meclisi’ne yeni yeni isimler katılacak bu dönemde.

 

AFSİAD ve MÜSİAD

 

ATSO seçimlerinde etkin olan 2 grup daha vardı: AFSİAD ve MÜSAİD cepheleri… AFSİAD Hüsnü Serteser’in yanında, MÜSİAD ise M. Önder Artuk’un yanında yer tuttu.
Bu durum provakatif operasyonlara sebep olsa da, Allah’tan tadı kaçan noktalara varmadı iş.
Seçimlerde AFSİAD Başkanı Kadir Sayın da, MÜSİAD Başkanı Ercan İşlek de başarılı olamadılar, yeni Meclis’te iki başkan da yoklar.
Bu noktada şunu söylemek gerekir ki, mevcut yönetimden MÜSİAD üyelerini hedef alarak sarf edilen “Son Kale’yi pappalılara mı bırakacağız” sözleri MÜSİAD cephesini daha da ateşledi.
Ayrıca; “değişim” isteyen gençlere de “Bunlar çoluk-çocuk” gözüyle bakılıyor olması, M. Önder Artuk etrafında kenetlenen genç ekibin enerjisi ile MÜSİAD’ın gücünün birleşmesine sebep oldu ve ortaya bugünkü tabloyu çıkardı.

 

YENİ BAŞKAN PERŞEMBE SEÇİLECEK

 

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nda kıran kıran bir seçim yaşandı. 9 sandıkta toplam 35 meslek grubu için 4 binden fazla kişi oy verdi. Kesin olmayan sonuçlara göre kırmızı listelerle seçime katılan Hüsnü Serteser’in ekibi 44 Meclis üyeliği kazandı.
Mavi listelerle seçime katılan Önder Artuk’un ekibi ise 40 Meclis üyeliği aldı. 3 Meclis üyeliği ise beyaz listeler tarafından elde edildi.
Yeni seçilen 87 kişilik Meclis Perşembe günü toplanarak, Meclis Başkanını, Meclis katip üyelerini, yeni Yönetim Kurulu üyeleri ile Yönetim Kurulu Başkanı’nı seçecek.
Ortaya çıkan tabloda mevcut Başkan Hüsnü Serteser’in yeni Meclis’e girip giremeyeceği tartışma konusu bugünlerde…
Diğer başkan adayı M. Önder Artuk’un ise seçim öncesi yapılan tahminleri alt-üst etmiş bir başarısı gündemde. Önder Artuk’un kalan 3-4 günlük süreç içerisinde yeni Meclis üyeleri üzerinde ikna ve etkisini artırarak Başkanlık koltuğuna daha da yaklaşacağı tahmin ediliyor.
***
Yarın da gruplar bazında tespitleri paylaşalım inşaAllah…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER