Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

AY IŞIĞINDA CEVİZ SİLKİLMEZ

Bu yazımızda başlığını vermeyi de uygun bulduğumuz, “Ay ışığında ceviz silkilmez” atasözümüz üzerinde değerlendirme yapalım dedik.
Bildiğiniz gibi atasözleri Türk Milleti’nin hayat tarzına devamlı ışık tutmuş ve bugün ile yarın arasında mihenk taşı olmuştur.
Ay ışığında ceviz silkmeyi deneyen olmuş mudur bilmem ama bir denemiş olsak sonuç pek iyi olmazdı herhalde.
Bana göre anlatılmak istenen; bir olayın gerçekleşebilmesi için uygun zamanın, mekanın ve şartların oluşması gerekmektedir.
Uygun şartlarda olmayan işten verim alamazsınız. Bu gözü kapalı merdiven çıkmaktan başka bir şey olmasa gerek. Çalıştığınız ortamın düzenli olması, arkadaşlarınızla uyumlu çalışmanız, müşterilerinizle ilişkileriniz alacağınız verime etkili olacaktır. Her şeyden önce iş arkadaşlarınızı dikkatli seçmek zorundasınız. Sabahtan akşama kadar, içli dışlı olduğunuz, hayatınızın bir parçası haline gelen bu insanlarla ilişkilerinizi belli bir düzene oturtmak yaşamın bir gerekçesidir. Uyum sağlayamadığınız, sürekli birbirinize tezat düştüğünüz, insanlarla çalışmak ay ışığında ceviz silkmek değil de nedir?
“İyi bir hizmet veriyor olmak yeterli değildir. Müşterinin kendisinin iyi bir hizmet aldığı olgusunu algılaması zorunludur.” diyor, Albrecht ve Zemke. İşinizde başarılı olmak belli bir yere gelmek istiyorsak, iş ortamımızı en yüksek düzeye çıkarmaya çalışmalı, geldiğimiz düzeyde çizginin devamlılığını sağlamak için çaba sarf etmeliyiz. Yükseliş zamanla olur, fakat; iniş ani ve hızlı olur, bu yüzden dikkatli olmak zorunluluktur.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti