Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

BASINDA NİTELİK-NİCELİK – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 27 Temmuz 2017 Perşembe 12:28:04
 

24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle bazı etkinliklere katılma fırsatı bulduk. Bunlardan ilki Belediye’nin düzenlediği kahvaltı oldu. Sonrasında Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz’ın göreve başlamasından sonra basınla bu kadar geniş çaplı bir araya geldiği programda bulunduk.
Sayın Vali bu programda basın-kamu idarecileri arasındaki ilişkilerle ilgili önemli tespitlerde bulundu. Basın Yayın Enformasyon İl Müdürlüğü’nden aldığı bilgileri aktaran Vali Tutulmaz, Afyonkarahisar’da 49, Eskişehir’de 41 basın-yayın kuruluşu bulunduğundan örnekle, “Sayınız oldukça fazla, bunu olumlu kullanmalıyız” uyarısında bulundu.
Vali Tutulmaz bu cümleleri kurarken, “Ah sayın valim, nerede çokluk, orada tokluk” diye içimizden geçirmedik değil. Sonuç itibariyle bir çok alanda nicelik, yani, sayı çokluğunun değil, niteliğin önemli olduğunu bu köşede bir çok kez dile getirmiştik. Özellikle basın camiasında sayı çokluğunun değil, bu kurumların görevini nasıl yerine getirdiklerinin önemli olduğunu kabul etmeyen yoktur sanırım.

 

ALGI MI, OLGU MU?

 

Neyse, bir çok güzel cümlenin kurulduğu, basının yere-göğe konulamadığı bir 24 Temmuz’un ardından basın camiasının sorunlarıyla can sıkmayalım.
Sayın Vali’nin mesajlarıyla devam edelim. Sayın Vali basın ile kamu ilişkileri arasında ortak paydanın Afyonkarahisar menfaatleri olduğunun altını özellikle çizdi. “Algı çoğu zaman olandan önemlidir. Bunun en güzel örneği Doğu Anadolu’da yaşananlardır. Orası medyanın anlattığı gibi değil” diyen Vali Tutulmaz basın mensuplarına önerilerde bulundu. “Haberi yayın organlarınıza doğru koyun, sonrasında yorumla ilgili herkes özgürdür. Ama ikinisi ayırt etmek gerekir” dedi.
Vali Tutulmaz’ın “olgu-algı” uyarısındaki haklılık payını sıcağı sıcağına yaşadık. “Birlikte fotoğraf çektirelim” talepleri karşısında insanların nasıl köşe-bucak kaçmak istediklerini, zoraki fotoğraf karesine girmek zorunda kaldıklarını, sonrasında da bu “mecburi” pozların altına neler yazıldığını neredeyse her gün görüyoruz. Fotoğrafın çekiliş anını görmeyip sadece altına yazılanları okusanız, fotoğrafın kahramanının “allame-i cihan” olduğunu sanacaksınız. Ne yapalım hayaller Paris ama, gerçekler Ambanaz…

 

KİŞİLERİ REKLAM ETMEYİN

 

Lafı uzattık, toparlayalım… Vali Tutulmaz’ın davetine il protokolü eksiksiz katıldı. Sayın Vali tüm basın mensuplarına açıkça cep telefon numarasını vererek her konuda kendisini arayabileceklerini duyurdu. Uyarmadan da edemedi; “Gerekirse gecenin 3’ünde de arayabilirsiniz, ama o saatte aranması gereken bir konuysa. Ertesi gün konuşabileceğimiz bir konu için gece 3’de aramamanız için anlayışınızı bekliyorum” dedi.
Son olarak Vali Tutulmaz kamu kurumlarının daire müdürlerinin basına bilgi verebileceklerini, ama alanlarıyla ilgili teknik bilgileri aktarabileceklerini vurguladı. “Bir kişinin reklamına yönelik, birilerini öne çıkarma amaçlı haberlere müsaade etmem. Dengeyi iyi kurmalıyız. Bu makamlar hizmet makamı, kimse kendi reklamını yapmayacak” diyerek konuyu özetledi.

 

AFYON’DA GÜNDE
4-5 KİŞİ KANSER OLUYOR

 

AKÜ’nün yeni dönemdeki gelişimi ile ilgili çabalarını anlatırken Rektör Solak’ın heyecanı yüzüne yansıyordu. “30 bin metrekare kapalı alanlı Onkoloji hemotoloji bölümümüz Ekim’de açılıyor. Kemik nakli yapılabilen 3 ilden birisi olacağız. Yeni dönemde 13 bin öğrenci Afyon’a gelecek. Yataklı kanser tedavisi bölgemiz için çok önemli. Yılda 175 bin kişi Türkiye’de, Afyon’da ise günde ortalama 4-5 kişi kansere yakalanıyor. Toplumun ihtiyacı bunlar. Birisi kanser tedavisi birisi de fizik tedavi. Fizik tedavide oldukça geliştik. Biz böylece önemli güncel bir görevi yerine getiriyoruz. 2017’de 71.8 milyonluk yatırım planladık. Bu rakam 80 milyonu bulacak. 7 senelik görev süremizin zirvesi olacak. 7 yıl boyunca hiç 45 milyonun altına düşmedik. Para alıyoruz ki bunları yapıyoruz” cümleleri peşi sıra döküldü ağzından Hoca’nın.

 

REKTÖR HOCA “AKÜ TIP’TA
EKSİĞİMİZ YOK” DİYOR

 

Bir diğer toplantı AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ın ev sahipliğinde gerçekleşti. Bu toplantıda da uzun zamandır olmadığı kadar iyi haberler aldık Afyon Kocatepe Üniversitesi ile ilgili.
Rektör Hoca’ya kamuoyunda yaygın bir şekilde süregelen “AKÜ Hastanelerinde FETÖ operasyonları nedeniyle doktor kalmadı. İşler yürümüyor” iddialarını hatırlattık. “Şu anda tıpta öğretim üyesi olarak eksiğimiz yok. Sayı olarak 15 Temmuz öncesindeki seviyedeyiz. Hizmette de aksama yok. 105-110 öğretim üyemiz  var. Bu rakam 15 Temmuz öncesi 122 idi. 15-20 gün içinde atamalarımız olacak. Onlar da gelince eski dönemin sayısına kavuşacağız. Malum, öğretim üyelerinden gelen de oluyor giden de. O nedenle kesin sayı veremiyoruz. Endokrin hariç tüm birimlerde öğretim üyemiz var. Diş hekimliğinde 28 diş hekimine ulaştık” cevabını aldık.
Rektör Solak, Afyonkarahisar’ın hızlı tren seferlerine dahil olmasını sabırsızlıkla bekleyenlerin başında geliyor. Rektör Hoca, “Hızlı treni sabırsızlıkla bekliyoruz. Göreceksiniz ki o zaman şöhret isimler Afyon’a gelecekler. Personelle ilgili neredeyse tüm sıkıntılar bitecek. Çünkü yetişmiş elemanın Afyon’da ikameti konusundaki sıkıntıları aşamıyoruz. Altyapı olarak hiçbir eksiğimiz yok. Sosyal imkanlarla ilgili sorunlar da ilerleyen zamanda aşılacaktır. Hızlı tren çok katkı sağlayacak” dedi.

 

KAMPÜS İÇİNDEKİ EKSİKLER GİDERİLECEK

 

ANS Kampüsü içinde bir çok kişinin kaybolduğunu özellikle sınav dönemlerinde insanların sınava girecekleri yeri bulabilmek için kampüsün bir başından diğer başına gidip gelmek sorunda kaldıklarını hatırlattık Rektör Solak’a. “Yönlendirme levhaları neden yok” diye sorduk. Yılın 52 haftasının 38’inde sınav olduğunu, her hafta sonu ANS Kampüsü’nün binlerce kişiyi ağırladığını belirten Rektör Solak, “Bu organizasyonlardan yüzümüzün akıyla çıkıyoruz. Ama haklısınız, o konuda eksiğimiz olabilir. En kısa sürede tamamlayacağız” dedi.

 

NİJAT BİLGE’NİN
 ÖRNEK DAVRANIŞI

 

Afyonkarahisar Eğitim Vakfı’nın kurucularından, onkoloji alanında dünya çapında üne sahip Emirdağlı hemşehrimiz Prof. Dr. Njat Bilge’nin AKÜ’ye sağladığı katkıları minnetle anlatan Rektör Prof. Dr. Solak, “Sayın Nijat Bilge emekli olmuşlar. Bogaziçi’ndeki iki villasını satarak memleketi Emirdağ’a olan vefa borçlarını ödemek istediler. Sağolsunlar bize katkı sağladılar. Şimdi sayın Bilge’nin katkıları ile Emirdağ’daki yeni bina inşaatlarımız sürüyor. İlçelerde de boş durmuyoruz” dedi. Böylesi gönlü memleket sevgisiyle dolu, vefakar isimlere teşekkür etmeyip, onların isimlerini yaşatmayacağız da ne yapacağız ki?…

 

REKTÖR’ÜN ALINMASINI
BEKLEYENLER DAHA ÇOK BEKLEYECEK GİBİ

 

Tüm bu bilgilerin ardından Rektör Solak’a uzunca bir süredir yapıştırılmaya çalışılan “FETÖcü” yaftasının da kendiliğinden düşüp gittiğini öğrendik bu arada. Bu bilgiyi Rektör Solak’dan değil, başka kaynaklardan edindik. Rektör Solak’ın AKÜ’nün gelişimi ile ilgili anlattıklarını da bu diğer bilgilerle bağdaştırınca “Rektör Mustafa Solak’ın FETÖ nedeniyle görevinden alınacağını söyleyenler/bekleyenler umduklarını bulamayacaklar, daha çok bekleyecekler” demekten kendimizi alamadık. Solak’ın FETÖ ile ilgili mücadelesini, geldiği noktayı da bu sütunlardan sizlere aktarırız nasip olursa…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER