Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

BAŞKAN ÇOBAN VE REKTÖR SOLAK’A AÇIK MEKTUP

Sezer Küçükkurt 15 Ağustos 2016 Pazartesi 13:41:23
 

Afyon Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin kanser hastalıklarının tedavisi konusundaki başarılı hizmetleriyle birlikte, çevre il ve ilçelerden ilimize yoğun bir şekilde hasta sevki yaşanıyor. Pek çok kişi AKÜ bünyesinde hastalıklarına çare arıyor. Allah cümlesine şifa versin.
Bu hizmetler sürdürülürken, çevreden Afyonkarahisar’a geliş, gidişlerde ve konaklama konusunda bazı sorunlar da yaşanıyor. Duyarlı hemşehrilerimizden Osman Tezgiden bu konuda yaşananlara yetkililerin dikkatini çekmek amacıyla bir “açık mektup” kaleme aldı. Bizden de gazetemiz vasıtasıyla yetkililere konuyu aktarmamızı rica etti. Pek çok kişinin yaşadığı sıkıntıya dikkat çeken Osman Tezgiden’in “açık mektup”unu sütunlarımıza alıyoruz:
“Aracılığınızla sizin de yakından ilgileneceğinizi bildiğim bir konuda ilgili yetkililerimize (ilgileneceklerinden kuşku duymadan) açık mektup yazmak istedim.
Eşimin 45 yıl öğretmenlik yaptığı Gediz’in bir köyünden nerede ise akraba gibi olduğumuz bir dostumuzun kızının Uşak’tan buraya Onkoloji Hastanesi’nde ışın tedavisine gelip gittiğinden haberdar olduk. Tedavileri günlük 15-20 dakika ve 40 ila 45 gün devam edecek. Orta halin altında imkanları var. Haliyle öncelikle hastane imkanları ve yatacak yer telaşındalar. Üniversitedeki dostlarımız aracılığıyla böyle bir imkanın olabilirliğini soruştururken, bu durumda olan çoğunluğu Uşak’tan, Kütahya’dan ve diğer illerden ilimize gelen pek çok hastanın olduğunu öğrendik. Hastanenin ilgili bölüm hocaları ve yönetimi bunun için servis konulabilme imkanlarını araştırırken, ülkemizi derinden etkileyen hain darbe girişimi sebebiyle konunun ötelendiğini üzülerek öğrendik. Biz dostumuzun kızı hastayı, kendi imkanlarımızla konuk edebiliriz. Peki ya diğerleri?..
Kaldı ki, bu insanların sorumlu oldukları bir aileleri, işleri; ev hanımlarının sorumlu oldukları çocukları ve evleri?…
Bu konuda Uşak ve Afyonkarahisar Belediyeleri ile Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğümüzün koordinesi ile böyle bir servis hizmetinin sağlanabileceğini düşündük. Konu hakkında sayın Belediye Başkanımız ve Sayın Rektörümüzle, ayrıca Uşak Sayın Belediye Başkanımızla da görüşebilirdim. Ancak, süreç uzayabilirdi. Halbuki konu hassas, konu acil. Bu hastaların psikolojileri, (çoğunluğunun) sosyal ve ekonomik durumları bu ihtiyacı yansıtmalarına engel.
Sizce de Uşak’tan ve diğer illerden gelen hastalarımız ve bundan etkilenen aileleri, çocukları böyle bir yardım ve jesti (hele günümüzde, demokrasiye sahip çıktıkları için her türlü övgüye layık insanlarımız) ve hatta daha fazlasını hak etmiyorlar mı?
Saygılarımla…”
***
Osman Tezgiden’in pek çok vatandaşı ilgilendiren konuyla ilgili “açık mektup”u bu şekilde. Biz de konuyu başta Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’a bu vesile ile aktarıyor, bir amme hizmeti olarak konunun gereğini en kısa sürede yerine getireceklerine inanıyoruz.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti