Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

BAŞKANLAR VE VEKİLLİK – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 30 Nisan 2018 Pazartesi 13:28:00
 

Seçim sürecinde çalışmalar iyiden iyiye hızlandı. En hareketli saatler AK Parti’de yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Adayını MHP ile birlikte ilk önce açıklayan AK Parti, şimdi de aday belirleme takviminde öncü. AK Parti’nin aday adayları tek tek ortaya çıkarken, diğer partilerden henüz pek ses yok. Bunun sebebi AK Parti’nin aday belirleme takvimini diğer partilere göre daha erken tarihe almasından kaynaklanıyor. Diğer partiler için zaman müsait ama ne demişler, “Erken kalkan yol alır”
O nedenle bugünkü tabloya baktığımızda “AK Parti aldı başını gidiyor”
***
Afyonkarahisar’ın seçim gündeminde dikkat çeken bir başka nokta ilimiz siyasetinin 3 öncü partisinin 3’ünün de il başkanlarının vekillik yoluna çıkmış olmaları. AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, CHP Afyonkarahisar il Başkanı Kemal Demirkırkan ve MHP il Başkanı Mehmet Karagöz, il başkanlığı görevlerinden istifa ettiler. 3’ü de aday adayı.
Bu durum kamuoyunda “Herkesin adaylık hakkı var. Ama madem niyet böyleydi neden teşkilatın sorumluluğu alındı? Şimdi kritik süreçte neden teşkilatlar yolda bırakıldı?” sorularını gündeme getiriyor. Bu tespit 3 il başkanı için de geçerli. 3 partinin teşkilatları da seçime “vekil” başkanlarla gidecek. Bunun savunması “Teşkilattaki tüm arkadaşlarımız il başkanlığı yapabilecek kapasitedir” şeklinde olacak ama, bu savunma insanları tatmin edecek mi, tartışılır.

 

İLK ADAY ADAYI O OLDU

 

Seçim sürecinde adayların genel profili ile ilgili değerlendirme yapmak için henüz erken. Biz şimdilik önceden tanıdığımız, bizzat ziyarete gelerek kendilerini yeniden tanıtan, ifade eden adaylardan bazılarının özelliklerini aktaralım sizlere.
Bu adaylardan ilki, seçim kararı ortaya çıkar çıkmaz Afyonkarahisar’dan aday adaylığını ilk olarak açıklayan isim Muharrem Günay Hocamız.
Muharrem Hocamız MHP’den milletvekili aday adayı. Kocatepe Gazetesi’nin emektarlarından, değerli köşe yazarlarından olan Muharrem Günay hocamız yıllardır biz Kocatepe ailesine de ilmen, fikren, zihnen destek ve katkı veren önemli bir isim. MHP camiasının da emektar ve kıdemli isimlerinden olan Muharrem Günay 1980 İhtilali’nden sonra Afyonkarahisar’ın ilk Ülkü Ocağı başkanı. Kamu Çalışanları Vakfı’nın ve Türk Eğitim Sen’in kurucu üyeleri arasında yer aldı. Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’in cezaevinden çıkışından sonra Afyonkarahisar’a gelişinde Ankara yolunda karşılamada bulunan on bir kişiden biri. Türk Ocağı Mehter takımının kurucuları içerisinde yer almış ve mehter başılık yapmış bir isim. 1975 yılından itibaren yapılmış olan tüm seçimlerde MHP’ye gönüllü olarak katılmış, başta seçim komisyonu üyeliği ve konuşmacı olarak çok yönlü hizmetlerde bulunmuş, Bolvadin’in Kurucovası’ndan İhsaniye’nin Sarıcaovası’na, Şuhut’un Karaadilli Karacaören’inden Çay’ın Sütçe Karacaöreni’ne kadar tüm köy ve kasabaları seçim çalışmalarında en az ikişer sefer turlamış bir parti neferi. Yurt dışında ve yurt genelinde çok sayıda seminer ve konferans veren, Ülkücü Hareket ve MHP dışında hiçbir vakıf, dernek ve cemaate bağlılığı bulunmayan Muharrem Günay, Afyonkarahisar’da sadece MHP tabanında değil, din adamı kimliği ve sosyal ilişkileri ile bütün İslami cemaatler tarafından ve özellikle AK Parti tabanı tarafından da sevilen bir şahsiyet. Özellikle 1980 ihtilalinden sonra bir çok MHP’linin ANAP ve DYP gibi partilerde siyaset yaptığı bir dönemde öğretmen olmasına rağmen ÜLKÜ OCAĞI başkanlığı yapmış, Dava’ya sahip çıkmıştır. Hiç bir beklentisi olmadan çeşitli kademelerde görev yapmıştır.
Kocatepe’nin de, Ülkücü Hareket’in de kıdemli ismi Muharrem Günay’a çıktığı yolda başarılar diliyoruz.

 

AFYONLULUK VE HİZMET

 

Yine gazeteniz Kocatepe’yi ziyaret ederek amaçlarını, düşüncelerini, planlarını bizlere aktaran bir başka aday adayı; işadamı Galip Şanlı.
Afyonkarahisar siyasetinde “Afyonlu olmayanlar” hep tartışma konusu olmuştur geçmişten bu yana. Her seçim olduğu gibi bu seçimde de bunu yaşayacağız elbet. Ama bizce bu tartışmada ayrı bir “kıstas” olmalı… Bu kıstası; “Memlekete hizmet” diye adlandırabiliriz. Paraşütle, tepeden inme, adı-sanı-izi yokken ortaya çıkan ve yukarıdan Afyonkarahisar’a dayatılan adaylarla; Afyonlu olmamasına rağmen, Afyon’a bir şeyler katan adayları aynı kefeye koymamak gerekir.
Afyonkarahisar onu yıllar önce “Tureks Galip” olarak tanıdı. Afyonkarahisar Belediyesi’nin halk otobüslerini özelleştirme kararı sonrasında halk otobüsleri işletmesinin her şeyi oldu Galip Şanlı. Tureks otobüsleri ile Afyonkarahisar’ın neredeyse her santimetrekaresi ezberledi. Güzel bir hizmet çıtası ortaya koydu. Önce Tureks, sonra Şanlı Ulaşım ismi taşıyan firması piyasadan çekildikten sonra trafikte ve toplu ulaşımda doğan boşluğu herkes görüyor, fark ediyor şimdi.
İsmi üzerinde çok spekülasyonlar yapıldı. Bir çok kavga, dövüş, çekişme, tartışma yaşandı Galip Şanlı ile. Ama aynı zamanda toplumun hangi kesiminin bir ihtiyacı olsa Galip Şanlı’yı ya da firmalarını orada gördük. Şimdi O’na en büyük eleştiri “Afyonlu değil” tarzında olacaktır. O da bunun farkında. Ama pek çok Afyonlu’dan daha fazla kente katkısı olduğunu söylersek de yanılmış olmayız herhalde. Ardından konuşanların sonradan hep yanında olduklarını, yüzüne karşı başka konuştuklarına tanık olduk. Şimdi biz bunları yazınca yine böyle olacaktır, ama olsun. AK Parti’nin kuruluşundan bu yana parti neferi olarak çalışan Şanlı şimdi “Bir şeyleri düzeltmek, bir şeylere dikkat çekmek için” aday olduğunu belirtiyor. O “bir şeyleri” zaman içinde yeniden ele alalım inşaAllah.
Yerimiz el verdikçe, adayları tanıdıkça, diyalog kurdukça kısa kısa onlardan bahsetmeye devam edeceğiz nasipse…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti