Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

BAŞKASININ DERDİ İLE DERTLEŞENLER

Başkasının derdiyle dertleşmek fedakarlık gerektiren önemli bir düşünce ve davranıştır. Bu gönül işidir. Gönül değişirse Dünya değişir. Her insan yapamaz, her insana da nasip olmaz. Üstelik herkesin kendi derdine yetişemediği bir dönemde başkasının bir problemi ile meşgul olmak ve çözüm aramak sıradan insanların yapacağı iş değildir.
Yüce dinimizde “insanların en hayırlısı insana hizmet edendir” buyrulmaktadır. Hadisi Şerif’te; “İnsan kardeşiyle çoktur ve kuvvetlidir” denilmiştir. Hz Ali ise; “insanın en kötüsü iyiliğe kötülük, en iyisi kötülüğe karşı iyilik yapandır.” demiştir.
Bu erdemli davranış, yardımseverlik ve merhamet duygusundan gelir. Çünkü Merhamet, insanlık madeninin en kıymetli cevheridir.
Rahmeti bol olan Allah, kullarının ayıplarından ve noksanlarından dolayı onlara yüz çevirmez. Biz de çıkarsız, pazarlıksız ve garazsız bir şekilde birbirimize faydalı olmalıyız. Çünkü Cenneti de, Cehennemi de burada hazırlıyoruz.
Hayata tepeden bakan insanların sadece tepesini görür, insanlarla aynı mesafeden bakan hem yüzünü hem kalbini görür. Faydalı olmak, mutlu olmanın tek yoludur. Kimseye faydalı olmamak, tam anlamıyla kıymetsiz olmak demektir.
Toplumda kanaat önderi olanlar “faydalı olma” ulvi duygusu ile bu makama çıkmışlardır. Kolay yetişmezler. Herkese, her topluma lazımdırlar. Ne Mutlu onlara. Kıymetlerini bilmek gerekir.
Hayatta her şey olabilirsin; Fakat mühim olan hayatın içinde “İNSAN” olabilmektir.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER