Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

BAYRAM NASIL GEÇTİ? – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 12 Temmuz 2016 Salı 12:35:24
 

“Nerede o eski bayramlar” diye başlamayacağım söze. Her geçen yıl daha az iletişim kurularak geçirilirken bayram, her Arife Günü trafik bir yıl öncesine göre daha çok sıkışık hâle gelirken nasıl geçebilir ki bir bayram?
Yine de milli ve manevi günlerin, milletimizde ortak ve güzel duyguların gelişmesine vesile olması, moralimizi yükseltiyor.
Ramazan Bayramı’nda neler gördüm, neler yaptım; paylaşayım:
ZİYARETLER: Bayramda, Afyonkarahisar’daki akrabalarımızı ziyaret etmemize ek olarak, bu sefer Sandıklı’da kabir ve akraba ziyaretleri gerçekleştirdik. Bu ziyaretlerdeki ayrıntıları önümüzdeki günlerde bu köşede yazmaya çalışacağım. Özellikle 43 yıl hâkimlik yapan Asaf Arısoy’un bir hatırası, hepimiz için ibretlik.
-TRAFİK SIKIŞIKLIĞI: Şehir girişlerinde her ne kadar “trafik yoğunluğu” haberleri okusak da bu yıl sanki, diğer yıllara göre biraz daha “az” birikti araçlar. Ne de olsa Emniyet Müdürlüğü bir dizi “tedbir” alındığını açıklamıştı.
-POLİSİ POLİSE ŞİKAYET ETTİM: Şehir girişlerindeki trafik “normal” gözükse de şehir içindeki, özellikle de Cumhuriyet Meydanı’nda Arife Günü yaşanan yoğunluk, ömürden ömür aldı. Halkbankası’nın önü kilitlendiğinde ben eşimle birlikte dolmuştaydım. Eşimin camdan dışarı bakmasından da cesaret alarak 155’i aradım. Karşıma çıkan polise “Sizi size şikayet ediyorum” dedim. “Neden” dedi. “Halkbankası’nın önünde trafik sıkışık” dedim, “Ekiplerimiz var” dedi. “Ekip dediğiniz iki kişi. Biri telsizle konuşuyor, diğeri elinde dubalarla araçlar arasında geziyor” dedim. Bunu dedikten sonra telefondaki ses “1 Kavşağı’na müdahale edin” diye anons geçti.
-ULAŞIM ÜCRETLERİ: Sözü trafikten açmışken ulaşıma da değineyim. Afyon Ulaşım A.Ş.’nin taşıma ücretleri, Ramazan Bayramı boyunca yarı fiyatına düşürüldü. O şirketi yöneten minibüs esnafı, dolmuşlarda aynı uygulamayı yapmadı. Minibüsçüler de mi halkın otobüslere binmesini istiyor acaba?
-TAŞ MEDRESE’de Ramazan Bayramı dolayısıyla bayramlaşma töreni düzenlendi. Benim hayalimdeki bayramlaşma bu değil. Çoğunluğu iktidar partisine mensup kişilerin bir araya gelerek “mutlu bayramlar” temennilerinde bulunması, bürokrasi ve siyaset ağırlıklı bir bayramlaşma, tat vermiyor. Ne yapılabilirdi?
Bu köşeyi okuyanların belki aklında kalmıştır: Geçen yıl Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne bir başvuruda bulunmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bayram namazlarımızı meydanda kılalım” çağrısı yapması hâlinde bayramlardaki coşkunun artacağını söylemiştim. Bu başvuruma İl Müftülüğü’nden cevap gelmiş ve “İlimizde bayramlaşma töreni Taş Medrese’de yapılıyor” denilmişti.
Taş Medrese’de toplanan ekip, bir bayram “İstasyon Meydanı’nda bayram namazlarımızı eda edeceğiz” deseler, bu sevinç dalgası hâlinde yansımaz mı Çavuşbaş’tan Sahipata’ya?
Aynı heyet, meselâ Kocatepe Asri Mezarlığı’na gitse ve hiç değilse Hava Şehitliği’nde dua etse, çocuklarımızın akıllarında daha güzel hatıralar kalmaz mı?

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti