Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

BAYRAM’IN 3 KONUSU – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 6 Eylül 2017 Çarşamba 13:17:46
 

Bir Kurban Bayramı’nı daha idrak ettik milletçe. Allah hepimizi yılına kedersiz eriştirsin inşaAllah.
Kurban Bayramı sürecinde Afyonkarahisar yine yoğun bir trafiğe ev sahipliği yaptı. Şehirlerarası yollarda 10 günlük tatilin yoğun sirkülasyonunu görmek mümkündü. Valilik koordinasyonunda İl Jandarma Komutanlığı ve Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü’nün eksik personellerine rağmen özverili çabaları ile büyük acılar yaşanmadı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.
***
Bayram ziyaretlerinde şehrin genel durumu ile ilgili birkaç sohbet konusu vardı bizden aktarmamız istenen…
Birincisi son günlerde kent genelinde yaygın bir şekilde görülen ishal ve ateş belirtili hastalıklar. Bir çok hastaneye bu şekilde müracaat olduğu, çocuklar kadar büyüklerin de bu hastalıklardan etkilendiği konuşulan konulardan birisiydi. Biz de yakın çevremizden bu tür şikayetlerin artış gösterdiğini biliyoruz. Salgın boyutunda olduğunu iddia edemeyiz ama bir artış var. Afyonkarahisar Belediyesi “İçme sularında sorun yok, suyumuz temiz” açıklaması yapsa da ishal ve ateş vakalarındaki artış göz ardı edilmemeli. Biz “su kirli” iddiasında da değiliz. Ama yaşanan bir gerçek var, sebebi araştırılmalı.
***
Bir başka konu şehir merkezindeki kurban derisi toplama usulleri… Önceki yıllarda başlayan ve her geçen yıl daha bir sıkı kontrol edilen kurban kesim usulleri sayesinde artış Kurban Bayramı’nda şehrin geneli mezbaha gibi kokmuyor. Orada-burada, kenarda-köşede kurban atıklarına rastlanılmıyor. Afyonkarahisarlılar kurban kesiminde şehrin ve çevrenin temizliğine azami özeni gösteriyorlar.
Peki ya kurban derilirinin toplanması sırasında? Aynı özen söz konusu mu? Maalesef hayır. Şehrin her yanında ardından kanını-suyunu akıtarak giden deri toplama araçlarına, şehrin muhtelif yerlerinde deri öbeklerine rastlamak mümkün. Haliyle bu görüntü ne temizliğe, ne duyarlılığa yakışmıyor. Kurban kesimi ve atıklarıyla ilgili çekilen diğer emeklere de gölge düşürüyor. Kurban derilerinin toplanması usulünde de yenilikler yapılması, tedbirler alınması için geç bile kalındı.
***
Bir diğer sıkıntımız bayramdan birkaç gün öncesinden itibaren şehrin hemen her caddesini ele geçiren seyyar tezgahlar… Kimse kimsenin ekmek kazanmasına engel değil, rızk Allah’tan. Ama şehrin “hamam pazarı”, “kasaba azmanı” görüntüsünden kurtulması gerekiyor. Bayram tatili boyunca yüzbinlerce konuğun uğradığı Afyonkarahisar’ın büyük bir Pazar yeri görünümünde olması hoş olmuyor. Aynı zamanda aylarca bayram alış-verişini bekleyen dükkan sahibi esnaflara da haksızlık edilmiş oluyor. Belediye’nin bu konuda artık önlemlerini alması, küçük oy hesapları nedeniyle şehrin imajına leke gelmesini engellemesi gerekiyor.
Bu üç konuda konuştuğumuz tüm hemşehrilerimizin görüş birliğinde olduğunu biliyoruz. Yani “işkembe-i kübra”dan atıyor değiliz. Aklın yolu bir. Mantıklı bir savunması olan varsa onları da buradan dile getirmek görevimiz.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER