Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

BÜYÜKŞEHİR

Hain darbe girişiminin ve ardından Türk Milleti’nin silkinip, kendine gelişinin damgasını vurduğu 2016 yılını geride bırakırken, 2017 yılına terör saldırılarının acısıyla birlikte girdik. Görünen köy kılavuz istemez, 2017 yılı, Türkiye’nin yine büyük acılarla sarsılacağı günlere gebe. Hastalıklardan kurtulmak için acı reçeteler uyguluyoruz, beden iyileşecek inşaAllah, ama yan etkileri de olacak bu ilaçların. İşte “yaşayacağız” dediğimiz acıları bu yan etkilere benzetsek hata etmeyiz herhalde…
Yine de ümitvarız. Nice zorlu sınavları, nice büyük badireleri atlattığımız gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin birliğiyle, dirliğiyle, vatanın bölünmez bütünlüğüyle bu sıkıntılı günleri de atlatacağına inancımız tamdır. İçimizden hainler de çıksa, dost bildiklerimiz hep arkadan da vursa, bunlar ilk değil ki. Ne hainlerimiz ilk, ne dostlarımızın düşmanlığı…
Ayırmayı, kayırmayı, savurmayı, aşırmayı, şımarmayı, Devlet’ten de, milletten de uzak tutarsak, acı reçeteler tez zamanda sonuç verecektir. Allah yardımcımız olsun.
***
Afyonkarahisar açısından 2017 yılının “Büyükşehir” tartışmalarının süreceği bir dönem olacağı şimdiden aşikar. Olası referandum hazırlıklarının yanı sıra siyasetin gündemindeki önemli konulardan birisi bu; “Büyükşehir meselesi…”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Partili Milletvekillerine büyükşehir olmak için gereken il nüfusu sınırının düşürüleceğini açıklamasından sonra Afyonkarahisar “Büyükşehir potası”na giren ilk illerden oldu. Milletvekillerinin, büyükşehir kapsamında olmayan illerde hizmetlerin götürülmesinde sıkıntı yaşandığı, farklı imar kararları aldığını belirtmesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu sorunu biz de tespit ettik. Yeni bir düzenleme yapacağız. Büyükşehir olmak için aranan nüfus rakamı düşürülecek. Büyükşehir sayısı 50-60’ı bulabilir. Büyükşehir merkez belediyeler güçlendirilecek.” demişti.
Büyükşehirlik için 1 milyon olması gereken il nüfusu oranının kanunlarla 700-750 bine çekilmesi tartışılıyor. Hal böyle olunca 750 bin nüfusu şimdiden bulan Afyonkarahisar ili, yeni büyükşehirlerin en güçlü adaylarından birisi.
Bizim Afyonkarahisar olarak son birkaç yıldır gündemimizde olan “gurbetteki hemşehrilerin nüfusunu Afyon’a taşıma”, “Afyon’daki öğrencileri nüfusa kaydetme”, “Akşehir’i gibi komşuları Afyon’a bağlama” ve benzeri ara formüllerimiz böylelikle ortadan kalkmış ve Afyonkarahisar ili Büyükşehir olmuş olacak inşallah.
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal bu durumun hayata geçmek üzere olduğunu ilan eden siyasetçilerden birisi oldu. Geçtiğimiz günlerde bir programa katılan Özkal, “Önümüzdeki yerel seçimde Afyonkarahisar yoluna büyükşehir olarak devam edecek” diyerek kesin ifadeler kullandı.
AK Parti Milletvekili Ali Özkaya da “Afyonkarahisar’ın büyükşehir olacağıyla ilgili” kesin ifadeleri sürdüren bir diğer isim oldu.
Son olarak Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da hafta sonu yapılan toplantıda Afyonkarahisar’ın büyükşehirliği konusunda net ifadeler kullanarak, “İlimizin adının Afyon, merkez belediyesinin adının da Karahisar olması” önerisini gündeme getirdi.
Nereden nereye… Büyükler boşa dememişler, “Sen Allah’la bir ol da, istersen camiden kilim çal” diye. Büyükşehir olabilmek için başka kentleri örnek alırken, formül üstüne formül üretirken, başka illerden toprak koparmaya çalışırken şimdi büyükşehirliğin en güçlü adaylarından birisiyiz. Haydi hayırlı olsun…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER