Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Hayrettin ÖZKILINÇ
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

ÇOCUK PİSİKOLOJİSİ VE KURBAN – Kocatepe Gazetesi

Hayrettin ÖZKILINÇ 29 Ağustos 2018 Çarşamba 13:42:12
 

Gerçekten de çocuklarımızı en iyi, en sağlıklı bir şekilde yetiştirebilmek üzerinde ciddiyetle durmamız gereken en önemli konuların başında gelmektedir. Geleceğimiz onların hem maddi, hem de manevi yönden en iyi bir şekilde ve kendi çağlarına göre yetiştirmeleri bizim ve ulusumuzun en büyük garantisi olacaktır. Doğum öncesinden başlayarak, gelişim çağı sonuna kadar sağlam atılan temel ondan sonraki gelişime ve yükselmeye elbet müsbet tesirli olacaktır. Bakınız müsbet deyince aklıma geldi. Evet. Müsbet ve menfi. Kız çocuklarımız olsun, erkek çocuklarımız olsun onları öyle bir yetiştirmeliyiz ki müsbet konularda ülkemiz gerçeklerine uygun olarak hem cesur ve hem de tecrübe sahibi olsunlar. Menfi konulardan da sakınmayı ve kendilerini korumasını bilsinler. Bugün gençlerimiz, özellikle şehirde yaşayan gençlerimiz refah yaşamanın da rahatlığı içerisinde adeta su muhallebisi gibi yetişmekteler. Çoğunun eline bir çivi, çekiç verseniz çakabilmekten acizler. Pek çok müsbet ve rahatlıkla yapabilecekleri konularda korkak ve çekingenler. Bu çekingenlikle çoğu gençler kendisinde var olan yeteneklerinin bile farkında değiller. Nice el becerileri olduğu halde çoğu masa başı istemektedirler. Bu ülkenin müsbet konularda korkak olmayan, cesur, kendine güvenen gençlere şiddetle ihtiyacı vardır.
Dinimizin gereği sosyal açıdan son derece müsbet bir kurban bayramımız var. Bu kutsal görevin bizi yaratan tarafından varlıklı olanlarımıza bir görev olarak verildiğini çocuklarımıza anlatacağız ve icabında çocuklarımızla, bir ibadet havası içersinde, tekbirlerle kurbanı keseceğiz. Bunu bir dini vecibe olarak görmeyip hayvan katliamı olarak görenler de yok değil. Her gün ve her saatte binlerce hayvan çok daha uygunsuz koşullarda kesiliyor ve o katliam olmuyor! Görüş meselesi….
Fikirlere saygılıyız, bazı konularda ahkâm da kesmiyoruz; ama bazı uzmanlar kurbanın kesimini gören bir çocuğun psikolojisi bozulabilir diyorlar; ama gerek günlük ortamda, gerek sanal ortamda, T.V de sinemada ve izlenen tabletlerde çocuklarımızın psikolojisini bozabilecek o kadar berbat şeyler var ki bir kurbanın kesimi onların yanında solda sıfır kalır.
Aksine çocuklarımız bu dini ve sosyal etkinliklerden uzak bırakılmamalıdır.
Hayat inişli ve yokuşlu. Çocuklarımızı her şeye hazır, cesur bir gençlik olacak şekilde eğitip, yetiştirmeliyiz. Geçmiş Kurban Bayramınızı bir kez daha tebrik ederim.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER