Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Ali İhsan Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

CORONAVİRÜS VE DR. MUHSİN KESKİN

Son bir iki aydır Dünya’nın ve Türkiye’nin en önemli sorunu CORONAVİRÜS.
70 yaşımdayım, bugüne kadar, Dünya’yı ve Ülkemizi bu kadar korkutan ve evlerimize hapseden bir sağlık sorunu duymadım ve görmedim.
Hepimiz, bilhassa bu ayın başından beri televizyonlardan ve internetten Ülkemizde ve Dünya’daki CORONAVİRÜS haberlerini kaygı ile izliyoruz.
İnsan, Çin’de başlayıp bütün Dünyada salgın haline gelen bu virüsü, ilimle ve akılla, (daha önceki salgınlarda olduğu gibi) bulunan ve bulunacak aşı ve ilaçlarla elbette yenecek.
Bizler de, bu sıkıntılı günleri, Devletimizin imkan ve gayretleri yanında, üzerimize düşen görevlere ve kurallara azami uyarak atlatacağız ve elbette tekrar sağlıklı günlere döneceğiz.
Yeter ki ümitsizliğe kapılmayalım.
Bu vesile ile, bana sağlıkla ilgili hayatımda unutamadığım bir öğüt veren merhum bir büyüğümü rahmet ve minnetle anıyorum:
Benim yaşımdaki ve benden yaşça büyük Afyon’luların mutlaka hatırlayacaklarını ümit ettiğim, Afyon’un yetiştirdiği çok değerli Doktorlarından merhum Muhsin Keskin.
Kore Gazisi, Askeri TabipYüzbaşı rütbesiyle Kore’de Kunuri savaşına katılan ve daha sonra Ordudan ayrılarak, muayenesinde hayatının sonuna kadar Afyon’lulara hizmet veren İNTANİYE (ateşli hastalıklar) uzmanı.
Bizim aile doktorumuzdu.
1970’li yıllardı. Büyük oğlumun sağlık sorunuyla ilgili görüşmemizde bana şu üç altın öğütü (dersi) verdi:
“BİR: Gribin- nezlenin ilacı yoktur. Çok uzun yıllarda da ilacının bulunacağını tahmin etmiyorum. Bu sağlık sorunu, insanın kendi bünyesini (bağışıklık sistemini) güçlendirmesiyle (dinlenerek-sağlıklı beslenerek) giderilir.
İKİ: Allah’ın yarattığı doğal ilaçlar dışındaki ilaçlar insanın bir hastalığını tedavi eder, fakat mutlaka hasta olmayan başka bir organına zarar verir, hatta tahrip eder.
ÜÇ: Bir doktor, hastasını ilaçsız tedavi edebiliyorsa Dünya’nın en iyisi, Bir ilaçla tedavi edebiliyorsa iyi, iki ilaçla tedavi edebiliyorsa benim gibi vasat doktordur. Doktor hastasını üç-dört ve fazla ilaçla tedavi yoluna gidiyorsa, o doktordan uzak durmak gerekir.”
Grip virüsü de te bulaşıcıdır. Dikkat edilmez ve önlem alınmazsa öldürücü olabilir. Sağlığımıza azami özeni gösterirsek, Allah’ın bizlere bahşettiği hayatımızı sağlıklı ve huzurlu geçiririz.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER