Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Düzeltme – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 25 Nisan 2013 Perşembe 03:00:00
  Afyonkarahisar ile ilgili bir yazı yazdığımı, bu yazıyı da www.otogar.com.tr adlı internet sitesine gönderdiğimi belirtmiştim. Yazının gazeteniz Kocatepe’ye yayınlanmasının ardından iki değerli büyüğümüz, eleştirilerini bizimle paylaştı. Bugün o eleştirileri aktaracağım.
Birinci eleştiri İbrahim Yüksel’den:
“Sevgili Murat,
İnternette okuduğum son yazında Atatürk’ün “Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir ileri!” emrini Kocatepe’den verdiğini yazmışsın. Genellikle böyle sanılan ama yanlış bir bilgi.
Atatürk bu emri Kocatepe’de değil, 1 Eylül 1922’de Dumlupınar’da vermiştir.
Geçenlerde, Büyük risk yarışmasında da bu soru sorulmuş ve 9 Eylül 1922’de İzmir’de verdiği cevabı doğru kabul edilmişti. Bunun üzerine Milliyet’ten Ali Eyüboğlu’na bir mesaj attım. Bu sözün 1 Eylül 1922’de Dumlupınar’da verildiğini çeşitli kaynaklara dayanarak açıkladım. O da Milliyet’in televizyon ilavesinde iletimi 1 Şubat 2013’de aynen yayımladı ve haklı olduğumu onayladı. Bunun için aşağıdaki linke bakabilirsin: http://magazin.milliyet.com.tr/tarihi-diziler-icin-tarihi-duzenleme/magazin/magazinyazardetay/02.02.2013/1662986/default.htm
Yazın internette yayımlanacağına göre, kes yapıştır yöntemiyle bu yanlışlığın daha da yaygınlaşacağı kesin. Bu nedenle bir an önce düzeltilmesinde yarar var.
Bu arada Atatürk’ün Kocatepe’ye çıkarkenki silueti bir çizim değil fotoğraftır. Atatürk albümlerinin hemen tamamında bu fotoğraf vardır. Fotoğraftan çizime dönüştürülmüştür.
Bilgilerine sunuyor, sevgilerimle gözlerinden öpüyorum.”
İkinci eleştiri de Ahmet Bodur’dan:
“Sayın Murat Arısoy,
Arkadaşınıza yazdığınız Afyonkarahisar’ı her yönüyle anlatan yazınızı çok beğendim. Yalnız beni tereddüde düşüren nokta Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri’ emrini Kocatepe’de mi yoksa Dumlupunar’da mı verdiği konusudur. Zira Ankara’daki Egem Platformu’nda Kütahya İl Kültür Müdürlüğü’nün hazırlayıp dağıttığı kitapçığın ön sözünde bu emrin Dumlupınar’da verildiği yazıyor. Onun için kafalarda bir tereddüt oluştuğu kanaatindeyim. Ayrıca yazınızdaki bir ifade şeklide dikkatimi çekti. Lütfen beni yanlış anlamayın sizin gibi Türkçeyi iyi telaffuz eden birisini tenkit etmiyorum. Ama sehven yapılmış olduğuna inandığım bir ifadeyi de düzeltmek istiyorum. Yazıda Mustafa Kemal Atatürk’ün kalpaklı ve- yan profil-işte burada profil zaten yan demek olduğuna göre yalnız profil demeniz icabederdi.”
Eleştiriler için teşekkür ediyorum. Akil Baba’nın dediği gibi: Hatasız kul olmaz. Ama umarım bundan sonra daha dikkatli yazarım.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER