Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

GÖREV BİLİNCİ – Kocatepe Gazetesi

Aziz Aslan 1 Nisan 2013 Pazartesi 03:00:00
  Günümüz insanının bencillik duygusunun ne yazık ki çok yüksek düzeylere ulaşmış olmasından dolayı, nefis duygusu yüzünden idarecilerimiz görev bilincinden yoksun davranabilmektedirler. Özellikle son zamanlarda idarecilerimiz koltuklarını koruyabilmek için, kimlerin ve hangi zihniyetin icazeti ile makama gelmişse onların güdümünde olmayı marifet bilmektedirler. Hakkı, hukuku, adaleti düşünmez hale gelmektedirler.
Osmanlıların ilk şeyhülislamı Molla Fenari (1350-1431) Şeyhülislam olmadan önce Bursa kadısı idi.
Onun kadılığı sırasında bir adam pazardan bir at satın aldı. Fakat alışverişin hemen arkasında atın hasta olduğunu fark etti. Geri vermesi gerekiyordu, ama satın aldığı adam zorluk çıkartır, atın hastalığını kabul etmez diye, önce kadıya gidip resmi kanaldan işi sağlama bağlamak istedi.
Mahkemeye gittiğinde kadıyı (Molla Fenari) yerinde bulamadı. İşini ertesi güne bıraktı. Fakat at o gece öldü. Adam ertesi gün olanları kadıya anlattı, mağdur olduğunu, ne yapması gerektiğini sordu.
Molla Fenari,
-Senin zararını ben ödeyeceğim, dedi.
Adam hayretle kadıya baktı,
-Niçin siz ödeyeceksiniz, konuyla hiçbir ilginiz ve suçunuz yok ki. Dedi.
Molla Fenari,
-Evet, öyle görünüyor ama aslında benimde suçum büyük. Eğer sen dün makamıma geldiğinde ben yerimde olsaydım, olaya müdahale eder, atı verdirir, paranı iade ettirirdim. At sahibinin elinde ölmüş olurdu. Bu imkân şimdi yok olmuştur. Senin zararına benim makamımda bulunmamam sebep olduğu için zararını ben ödeyeceğim, dedi ve ödedi.
Değerli dostlar; memleketimizin en büyük sıkıntısı kalifiye insan ve vasıflı yönetici eksikliğidir. Sadece işini iyi bilen insan olmak yetmiyor, aynı zamanda adaletli, hakkına razı olan ve hakkı gözeten idareci de olması gerekiyor.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER