Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

GÜVENLİĞE TAM NOT

Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Afyonkarahisar ziyaretiyle ilgili değerlendirmelerimizi dün bu köşede yayınlamıştık. Bu kapsamda trafikte yaşanan bazı aksamalara da değinmeye çalışmıştık. İl Emniyet Müdürümüz Sayın Fahrettin Şen yaşanan aksamalarla ilgili konulara açıklık getirdiler. Hassasiyetleri nedeniyle kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu kadar büyük çaplı organizasyonlarda, bu kadar geniş kapsamlı güvenlik önlemleri kapsamında böylesi ufak-tefek sorunların yaşanabileceği görüşüne hak veriyoruz. Sonuç itibariyle bu aksamalarla ilgili tedbirler de alınacak, bundan sonrası için bunlara müsaade edilmeyecektir.
Küçük aksamalara değinirken, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı’nın Cumhurbaşkanı’nın Afyonkarahisar ziyareti sırasında aldıkları önlemleri, yaptıkları çalışmaları görmezden gelmek olmaz elbette. Günlerce süren çalışmalar sonucunda organizasyon kazasız, belasız atlatıldı şükür… Afyonkarahisar Valiliği’nin koordinesinde geçtiğimiz hafta ortasından itibaren alınmaya başlanan önlemlerle asayiş berkemaldi.
Daha önce de belirttik, özellikle Anıtpark önü yerine Atatürk Stadı önündeki alanın program için tercih edilmesi bir çok soruna erken önlem oldu. Ana güzergahlarda neredeyse adım başı bir polis vardı. Tabir-i caizse kuş uçurtmadılar şehir genelinde. Miting alanı ve kongre alanına girenler defalarca aramadan geçirildiler, tüm görevliler pürdikkatti. Bu konuda emeği geçen Sayın Vali Mustafa Tutulmaz, İl Emniyet Müdürü Sayın Fahrettin Şen ve İl Jandarma Komutanı Albay Sayın Orhan Sırma başta olmak üzere tüm amirlere teşekkür ediyoruz. Şehrimizin ismini herhangi bir olumsuzluğa bulaştırmadan bu görevin altından başarıyla kalktıkları için.
Gelelim araçların çekilmesi meselesine. Biz yaptığımız gözlem gereği “yüzlerce araç çekildi” ifadesini kullanmıştık. Çekilen araç sayısı “RESMİ” rakamlara göre 24 imiş. Araçların çekildiği güzergahta uyarı broşürleri birkaç gün öncesinden araçlara bırakılmış. Sayın Müdürümüz Fahrettin Şen gereken tüm önlemleri aldıklarını, gerekli duyuruları günler öncesinden yaptıklarını, ama vatandaşın günlük yaşamını aksatmamak adına bazı alış-verişe gelen araçlara, kısa süreli parklara izin verdiklerini söyledi. Yol kenarındaki parkların güvenlik açısından risk olabileceğini dile getirdi. Bu kapsamda son derece hassas çalıştıklarına dikkat çekti.
Valilik koordinesinde, Emniyet ve Jandarma tarafından ilin asayişine, huzuruna, güvenliğine yönelik yapılan çalışmalarda hep güvenlik görevlilerimizin yanında olduk. Arşivlerimiz, yaptığımız haberler, yazdığımız yazılar bunların kanıtıdır. Bundan sonra da elbette ki yanlarında olacağız. Şahsi hesapla hareket etmedik, etmeyiz. Ama yanlış gördüğümüzü de söylemek görevimiz. O sabah yanlış giden bir şeyler vardı, gözlemledik, dinledik, yaşadık ve görevimiz gereği yazdık. Çekilen araç sayısı bakımından “Resmi” rakamlar öyle olsa da, o karmaşada belki kayda girmeyenler de olmuş olabilir.
Aksamalar başarılara gölge olmamalı. Yaşanan aksamaları bir kenara bırakıyor, yeniden olmamasını diliyoruz. Günlerce emek vererek, gece-gündüz mesai harcayarak geniş kapsamlı bu organizasyonunun kazasız-belasız, sorunsuz sonuçlanmasına emek veren tüm görevlilerimize bir kez daha teşekkür ediyoruz.

SABIR, SABIR DA…

Elektrik kesintileri konusunda OEDAŞ ekiplerine anlayış göstermemiz gerektiğini, hatlara bakım yapıldığını, elektrik kesilmeden bu bakımın gerçekleşemeyeceğini dile getirmiştik daha önce. Afyonkarahisar elektrik şebekesinin bu bakımlara, yenileme çalışmalarına ihtiyacı olduğunu vurgulamaya çalışmıştık.
Vatandaşın bu kapsamda elektrik kesintilerine anlayış göstermesi gerektiğini, sabretmemiz gerektiğini, elektrik idaresinin de bu konuda üzerine düşen görevler olduğunu anlatmıştık.
OEDAŞ öyle bir çalışıyor ki, bizleri bu cümleleri kurduğumuza pişman ediyor adeta. Vatandaşta sabır-sinir bırakmıyorlar. Pazar günü ardı ardına neredeyse 10 kez elektrik kesintisi yaşanınca doğal olarak sinirler gerildi, sabırlar taştı. Zarar gören elektrikli aletler, makinalar işin cabası.
Tamam, kesinti olmadan şebekede çalışma yapılamayacağını aklımız kesiyor. Lakin ey OEDAŞ yöneticileri, bu işin bir duyurusu, bir sistemi olamaz mı? Elektrik kesintilerinin yapılacağı bölgeler önceden ilan edilip, vatandaşın mağduriyeti engellenemez mi? Böyle devam ederse sıkıntı büyüyecek çünkü…

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER