Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

Hangi koleje gidelim? – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 26 Nisan 2014 Cumartesi 03:00:00
  Afyonkarahisar’da eğitim veren 3 kolej var: Türkiye Eğitim Derneği Koleji, Özel Zafer Koleji, Osmanbey Koleji.
“Eğitimde çığır açtık”, “Devlet okulları, özel okulları geçti”, “Devlet okullarındaki konfor, son 12 yılda arttı” diyenlerin çoğunluğu; nedense çocuklarını özel okullarda okutuyor.
İmkanlar eşitse, özel okullara neden ihtiyaç duyuluyor?
İmkanlar eşit değilse, o zaman neden sürekli devlet okullarına yapılan yatırımlarla övünüyoruz?
17 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu’ndan sonra anladık ki “Özel okul tercihi”nde siyasetin de etkisi var. Şimdi bazı veliler, kara kara düşünüyor. Özel okullar konusunda çocuklara danışılıp danışılmadığı, “Yavucuğum, nerede okumak istersin” diye sorulup sorulmadığı ise meçhul.
Afyonkarahisar’daki muhafazakâr aileler, TED Koleji’ni tercih etmiyor. Neden? Çünkü TED’in “ulusalcı çevreler”le işbirliği içinde olduğuna inanılıyor. Ulusalcı demek, darbeci demek ya yeni sözlüklerde; bu durum aileleri tedirgin ediyor.
Bu durumda, geriye Osmanbey Koleji ile Zafer Koleji kalıyor. Ya da “kalıyordu” demek gerek. Zira Adalet ve Kalkınma Partisi’ne görül verenler bir de baktılar ki, Osmanbey ile Zafer Kolejleri, “paralel yapı”nın imiş! Cemaat, AK Parti’ye destek verirken el üstünde tutulan, “Medar-ı iftiharımız” ilan edilen iki kolej, birdenbire “dünyanın en kötü okulları” ve “fesat yuvası” oluverdi.
O halde toparlayalım: Ulusalcılar ve muhaliflerin tercihi TED. Cemaat mensuplarının çocukları Zafer ve Osmanbey’de.
E, iyi de iktidara gönül veren aileler ne yapacak? Devlet okullarının aslında söylendiği kadar ileri bir noktada olmadığı malum. Binaların depreme dayanıksızlığından, öğretmenlerin iş yükünün ağırlığına kadar pek çok konu var gündemde. Devlet okullarının bir “çekiciliği” olmadığı iddiası, yeni kolejlerin, özel okulların ilimize “getirilmesi” talebini doğurdu. Doğa Koleji, bu talebi karşılar mı bilmiyorum. Bahçeşehir Koleji de sırada. Yarın-öbür gün bu iki koleje de bir kulp buluruz. Bakarsınız, birinin ortakları arasında “CHP’li” vardır; diğerinin ortakları ile iktidar ters düşmüştür. Bakarsınız, bir kolej, okulunda başörtüsünü yasaklamıştır…
Hazır her şeyi ithal etmeye alıştık. Kolej de ithal edebiliriz. Dün bir gazetede okudum: Finlandiya, eğitim sistemini ihraç edecekmiş. Gelsinler, Fin Koleji kursunlar. Hem Türkler olarak Finliler ile akrabayız. Dil yapımız da benziyor. Zorluk çekilmez.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti