Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Hayal kırıklığı – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 12 Eylül 2013 Perşembe 03:00:00
  Zafer Havaalanı Afyonkarahisar için “büyük bir umut” iken, “büyük bir hayal kırıklığı” olma yolunda ilerliyor.
Zafer’e yapılan uçuşların iptal edilmesi en başta biraz “tantana” kopardı ama sonrasında ortalık duruldu. Pegasus seferleri iptal etti. Şimdilik sadece haftanın belli günleri THY uçuşları var. Diğer havayolu şirketlerinden kamuoyuna yansıyan bir gelişme yok.
Ve bizler bu durumu kabullendik, oturduk, bekliyoruz.
Bu memlekette umudunu turizme, Zafer havaalanına bağlamış sektörlerden, bu sektörlerdeki firmalardan, işletmelerden, sivil toplum kuruluşlarından “tık” yok.
“Havaalanımız bir açılsın, siz o zaman görün Afyon’u. Akın akın turist gelecek, memleket uçacak” denilen beyanatlar hala zihinlerde. Bu beyanatlara destek verenlerin söyledikleri de aynı şekilde.
Bırakın “akın akın” gelenleri, Afyonlular’ı diğer illere göndermek için bile zorlanıyoruz, geldiğimiz bu noktada.
Harcanan trilyonlara hep birlikte yanıyoruz.
Peki ne yapmalı? Şimdi üzerinde düşünülmesi gereken soru bu…
Pegasus firmasının “uçaklarımız dolmuyor” bahanesinin ardına saklanıp Zafer’deki uçuşları kaldırması hemşehrilerimizi pek tatmin etmedi. “Pegasus, Zafer’den daha karlı güzergahlar buldu ve uçaklarını bu güzergahlara kaydırdı. Uçakların dolduğuna herkes şahit” yorumları yapılıyor.
Elbette ticari düşünmek zorunda olan bu firmayı suçlayamayız.
Pegasus’un gerekçesi “170-180 kişilik uçakları dolduramıyoruz, zarar ediyoruz” olduğuna göre, doldurabileceğimiz daha küçük uçaklara yönelmeliyiz.
Daha mantıklısı ortaya atılana kadar en mantıklı fikir, daha küçük uçaklara sahip olan havayolu firmalarının Zafer havaalanına uçuş gerçekleştirmesinin sağlanması. Uşak’ta bunun benzeri girişimler başladı.
40-60 kişilik uçaklarla Türkiye’nin her yanından uçuşlar yapan Borajet’in bu yöndeki çabaları olduğu biliniyor. Zafer Havaalanı ile aynı kaderi yaşayan Uşak’ta çözüm yolunda adımlar atılmaya başlandı. Bu kapsamda Borjet firmasıyla temasa geçen Uşak’lı yetkililer firmayı Uşak havaalanına sefer düzenlemesi için ikna etmeye çalışıyorlar. Borajet ekibi, Uşak’ta uçuşların başlaması için kentte bazı incelemeler yaptı. Daha sonra Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden’in önderliğinde Özel İdare Binası’nda bir toplantı yapıldı. Toplantıda sivil toplum örgütleri, milletvekilleri, belediye ve diğer kamu kurumlarından temsilcilerin yer alması ayrıca dikkat çekti.
Bize de “darısı başımıza” demek kalıyor…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER