Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

“İçeri” giremedim, “dışarı”daki durumu özetleyeyim

Murat Arısoy 12 Ocak 2016 Salı 14:17:54
 

AK Parti İstişare Toplantısı, NG Afyon Otel’de düzenlendi. “İçeri” giremediğim için “dışarı”daki gözlemleri yazayım.
Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri, AK Parti ve Afyonkarahisar, adeta özdeşleşti.
Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Afyonkarahisar’daki İstişare Toplantısı’nı vermeyen televizyon kanalı ve gazete, neredeyse yok. Haberlerin bir yerinde mutlaka “AK Parti” ve “Afyon” geçiyor. Bu, şehrin tanıtımı için olumlu bir gelişme. Afyonkarahisar’da Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, Bakanlar Kurulu üyelerinin, AK Parti Milletvekilleri’nin, danışmanların, müşavirlerin Afyonkarahisar’da olduğu süre içinde şehirde trafik yoğunluğunun diğer günlere nazaran daha az hissedilmesi de gayet olumlu.
Keşke her hafta AK Parti İstişare Toplantısı yapılsa Afyonkarahisar’da.
İstişare Toplantısı’nın son gününde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun basın mensupları için kurulan çadırı ziyaret ederek Afyonkarahisar ile ilgili izlenimlerini sorması, kayıtlara geçti. Başbakan Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu’nun, “Afyonkarahisar’ı keşke gezseydiniz” vurgusuna dikkat çekmek isterim.
Her organizasyonu Başbakanlık’tan ya da AK Parti Genel Merkezi’nden beklememek gerekiyor. AK Parti İstişare Toplantısı’nın basına açık bölümünün zamanı aşağı-yukarı belliydi. “Basına açık” dediysem, sadece Başbakanlık Takip Kartı olan, yani Ankara’daki Başbakanlık Muhabirleri’nin görüntü, fotoğraf ve ses kaydı almasına müsaade edilen toplantılar… Bu toplantılar haricinde, basın mensuplarının tümü otelin önündeki basın çadırında bir araya geldi.
Afyonkarahisar Belediyesi veya AK Parti İl Başkanlığı, şehre dışarıdan gelen basın mensuplarının Afyonkarahisar’ı daha yakından tanıması için bir gezi programı düzenleyebilseydi, farklı bir tanıtım yapmış olurduk.
Tanıtımdan söz açmışken bir öneriyi de paylaşmak isterim: 8 Ocak’ta ulusal basın kuruluşlarının temsilcileri ve yerel basın mensuplarına Akarçay’daki Leblebi Kafe’de yemek verildi; ardından da basın toplantısı düzenlendi. Tahmin ettiğimiz üzere, ulusal basın kuruluşları basın toplantısında anlatılanları “şevkle”, “heyecanla” dinlemedi. Aksine, sıkılanlar oldu. Böyle bir toplantıyı keşke Akarçay’daki Kocatepe Teknesi’nde düzenleseydik. Tekneyi de 2 dakikalığına Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yönetseydi. Ertesi gün “Afyon’un denizini Bakan Eroğlu tanıttı”, “Afyon’un ortasında tekne sefası” gibi haberler çıkardı.
Yine de geç kalmış değiliz.
Afyonkarahisar’ı ulusal basına tanıtmak için her zaman fırsatımız var.
AK Parti İstişare Toplantısı’nın “basın”la ilgili kısmı böyle. İstişare Toplantısı’nın Afyonkarahisar’ı doğrudan ilgilendiren diğer kısmı ise, şehrin sorunların çözümünde ivedilik sağlanması. Bu konuda da yetkili makamların çeşitli notlar aldığını umuyoruz.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER