Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

İki konu, iki emanet – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 31 Mayıs 2013 Cuma 03:00:00
  Bugün yetkililere aktarılmak üzere bize “emanet” edilen iki konuyu aktarmak istiyoruz buradan.
İlk “emanetimiz” Afyonkarahisar Belediyesi’ne teslim… Tuz Pazarı ve çevresinin esnafı alt yapı çalışmalarının tamamlanamaması nedeniyle büyük sıkıntı çekiyorlar. “Tuz Pazarı’nın adı Toz Pazarı oldu” diyerek durumu özetlemeye çalışan Tuz Pazarı çevresi sakinleri artık sağlıklarını da yitirmeye başladıklarını belirterek yetkililere sesleniyorlar. Bir ayı aşkın süredir solumak zorunda kaldığı toz nedeniyle farenjit olduğunu belirten bir esnaf dostumuz, “Artık aile düzenim bile bu işten etkilenir oldu. Bu çileden ne zaman kurtulacağız” diye soruyor.
Basın Caddesi’ndeki bir başka esnafımız ise, “Belediye yetkilileri ÇTV, su parası, Emlak Vergisi gibi vergileri bizden 365 gün için tahsil ediyorlar. Acaba bu hizmetleri bize ulaştıramadıkları günlerin hesabını düşmeyi de akıl ederler mi?” diye soruyor. Özellikle gıda işi ile uğraşan esnafın çok büyük sıkıntılar çektiğini belirten esnaf hemşehrilerimiz alt yapı çalışmalarına karşı olmadıklarını da defaatle söyleme gereği hissediyorlar.
***
Bir başka emanet ise İl Sağlık Müdürlüğü’ne teslim…
Gerçi, İl Sağlık Müdürlüğü 3 ayrı müdürlük haline geldikten sonra vatandaş bu konunun muhatabının kim olduğunu karıştırıyor ama, konu sağlık olunca akıllara hemen Sağlık Müdürlüğü geliyor.
Son günlerde Ticaret Borsası İlkokulu yanındaki 9 Nolu Sağlık Ocağı’na giden hemşehrilerimiz Devlet tarafından 65 yaş üstü hastalara sağlanan imkanlardan yararlanmak istediklerinde maalesef bu mümkün olmuyor. Devlet’in büyük bir nimet olarak 65 yaş üstü hastalara evde sağladığı sağlık hizmetlerinden yararlanmak istediklerini belirten vatandaşlara burada verilen cevap, “Hemşiremiz yok, bu hizmeti veremeyiz” şeklinde oluyor. Görevli hemşirenin doğum iznine ayrılması sonrasında Sağlık Ocağı’nda hemşire görevlendirilmesi yapılmadığı için bu hizmet verilemiyormuş. “Böyle şey mi olur?” diyen vatandaşlara da “Sağlık Bakanlığı hemşire atarsa hizmet devam edecek. Yapabileceğimiz bir şey yok” deniliyormuş.
Devlet tarafından vatandaşa sunulan böylesine büyük bir hizmetin bir doğum iznine takılıyor olması insanların tepkisini çekiyor. Bu “emenat”i de sahiplerine iletmiş olalım…

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER