Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

İLÇE ADAYLARI VE REKLAM ADAYLARI

Sezer Küçükkurt 3 Mayıs 2018 Perşembe 13:22:43
 

Genel seçimlere doğru hızla ilerliyoruz. Her geçen gün gündeme yeni yeni haberler düşüyor. Son olarak muhalefet cephesinin “ittifak” haberi gündeme düştü.
Muhalefet cephesindeki ittifak çalışmalarının nasıl sonuçlanacağını zaman gösterecek lakin, ittifakın mimarlarından DP Lideri hemşehrimiz Gültekin Uysal’ın ya da yakınlarından birisinin Afyonkarahisar’dan aday gösterilmesi ilimizdeki tabloya da etki edebilir. Bu kapsamda CHP’nin, İyi Parti’nin, Demokrat Parti’nin ve Saadet Partisi’nin listelerinin nasıl şekilleneceği merakla bekleniyor olsa da, ortak listede kimlerin olacağını zaman gösterecek.
***
AK Parti’de ise adayların ilçelere göre dağılımına dikkat çekiliyor. Son seçimlerde AK Parti’nin Merkez ilçeden hiç milletvekilinin olmadığına dikkat çekiliyor. Buna karşılık yakın geçmişte Şuhut, Bolvadin ve Dinar’ın milletvekilliği adaylığında ve milletvekilliğindeki ağırlıkları hep göze batıyor.
Şimdi ise Sandıklı bu konuda oldukça ısrarlı görünüyor. AK Parti’nin belli olan 39 aday adayından 8’i Afyonkarahisar’ın en büyük ilçesi olan Sandıklı ilçesinden. Ve bu adaylar “Sandıklı’nın vekili olmalı” fikrini açıktan savunuyorlar.
Emirdağ ilçesi de yıllardır vekile hasret kalan ilçelerimizden birisi. Sandıklı ve Emirdağ’ın aday sıralamasına etki etme çabaları yabana atılacak cinsten değil.
Merkez ilçe adaylarının durumunu zaman içerisinde göreceğiz ama Merkez adaylarının ilçeler kadar sıralamaya asılmadığı gözleniyor şimdilik.
***
Aday adaylarıyla ilgili yapılan bir başka değerlendirme konusu ise; reklam adayları…
İsmini duyurmak, kimliğini parlatmak, toplum önünde öne çıkmak, mevcut mesleğinde bir yerlere gelebilmek için aday adayı oldukları her hallerinden belli olan isimler var. İnsanımız bunu rahatlıkla ayırt edebiliyor. Bu tiplerin “reklam” çabası siyasete gölge düşürüyor. Açıkca söyleyelim, bu durum ciddi bir iş olması gereken siyaset ve adaylık meselesini sulandırıyor. Ama ne yapalım, kimse kimseye “Sen aday olamazsın” deme lüksüne sahip değil.
Ama her seçmen tercihini ona göre kullanma lüksüne sahip. Demokrasi işte böyle bir şey…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti